Πληροφορίες του ισραηλινού καναλιού N12 αναφέρουν ότι η Ουάσινγκτον έχει αποστείλει επιστολή στο Τελ Αβίβ ζητώντας να επιλυθεί η ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα.

Οι ΗΠΑ απείλησαν με εμπάργκο όπλων το Ισραήλ, αν δεν επιλύσει την ανθρωπιστική κρίση που έχει προκληθεί από τις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε σε επιστολή του προς το Ισραήλ, ότι ανησυχεί ιδιαίτερα για την «επιδείνωση της ανθρωπιστικής κρίσης στη Γάζα» και ζήτησε την επίλυση του προβλήματος εντός του επόμενου μήνα, ειδάλλως οι «ΗΠΑ θα εξετάσουν την νομοθεσία περί προμήθειας όπλων», εννοώντας δηλαδή την επιβολή ενός εμπάργκο.

Την επιστολή έχουν παραλάβει δύο υπουργοί
Ο υπουργός Στρατηγικών Υποθέσεων Ρον Ντέρμερ και ο υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ έλαβαν επιστολή από την κυβέρνηση Μπάιντεν που περιγράφει τις αμερικανικές θέσεις για τη Γάζα, σημείωσε χαρκτηριστικά το N12.
Η επιστολή φέρεται να καλεί το Ισραήλ να τηρήσει τη δέσμευση που έχει αναλάβει από τον Μάρτιο του 2024 “να επιτρέπει και να μην εμποδίζει τη μεταφορά αμερικανικής ανθρωπιστικής βοήθειας ή βοήθειας που υποστηρίζεται από τη διοίκηση στη Γάζα”.

Ως μέρος αυτής της δέσμευσης, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα “διεξάγει έλεγχο σύμφωνα με τη νομοθεσία περί βοήθειας”.
Η επιστολή φέρεται να τονίζει ότι από τον Μάρτιο, το χαμηλότερο ποσοστό ανθρωπιστικής βοήθειας που εισήλθε στη Γάζα καταγράφηκε τον Σεπτέμβριο.

Και ο Μακρόν έχει μιλήσει για εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ
Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγο μετά την απόφαση των ΗΠΑ να αναπτύξουν το αντιπυραυλικό αμυντικό τους σύστημα THAAD στο Ισραήλ.

Σημειώνεται ότι και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έχει ζητήσει να υπάρξει εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ. Προ δύο εβδομάδων, ο Γάλλος πρόεδρος είχε δηλώσει: “Νομίζω ότι σήμερα προτεραιότητα είναι να επιστρέψουμε σε μια πολιτική λύση και να σταματήσουμε να προμηθεύουμε όπλα διεξάγει τις μάχες στη Γάζα, η Γαλλία δεν θα προμηθεύει όπλα στο Ισραήλ, ο Λίβανος δεν μπορεί να γίνει μια νέα Γάζα”.

Μάλιστα ο Μπενιαμίν Νετανιάχου απαντώντας τότε στον Εμανουέλ Μακρόν είπε «Ντροπή τους», τονίζοντας ότι προασπίζεται το δικαίωμα του να απαντήσει στις άγριες επιθέσεις που δέχτηκε καθώς και ότι διεξάγει πόλεμο κατά τρομοκρατών , τη Χαμάς και τη Χεζμπολάχ, προασπιζόμενος και τις δυτικές χώρες. .

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις