Νέα πλάνα από την επίθεση κατά του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, μαζί με μαρτυρίες στρατιωτών που συμμετείχαν στην μάχη, έδωσε στη δημοσιότητα ο ισραηλινός στρατός.

Ο αρχηγός της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ σόπως γράφουν τα Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης προσπαθούσε πιθανότατα να φτάσει στην ανθρωπιστική περιοχή Αλ Μαουάσι δίπλα στη Μεσόγειο Θάλασσα στη νοτιοανατολική Λωρίδα της Γάζας όταν σκοτώθηκε, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ισραηλινού στρατού.

Μετά το θάνατό του, οι δυνάμεις των IDF εντόπισαν πάνω του 40.000 σέκελ (10.780 δολάρια ή 9.900 ευρώ ), μια ταυτότητα Παλαιστίνιου δασκάλου, ενώ δίπλα του βρέθηκαν χειροβομβίδες και όπλα.

Ο IDF έδωσε σήμερα νέα πλάνα με βίντεο από τις τελευταίες στιγμές τοιυ Σινουάρ που κατέγραψε τα πυρά ενός τανκ στο σπίτι όπου κρυβόταν ο ηγέτης της Χαμάς την Τετάρτη.

Σε ένα από τα βίντεο φαίνεται ένα τεθωρακισμένο άρμα μάχης το οποίο εκτοξεύει βολή κα χτυπάει το κτίριο στο οποίο βρίσκεται ο επικεφαλής της Χαμάς, ενώ οι στρατιώτες του Ισραήλ πραγματοποιούν έφοδο για την εξόντωσή του.

Μία από τις οβίδες του τανκ σκότωσε τον Σινουάρ, ο οποίος είχε εντοπιστεί νωρίτερα από να κινείται στη γειτονιά με δύο σωματοφύλακες.

Νωρίτερα, δόθηκε στη δημοσιότητα βίντεο από τη στιγμή που drone εντοπίζει τον Γιαχία Σινουάρ μέσα στο σπίτι, καθισμένο σε μία πολυθρόνα λίγα δευτερόλεπτα πριν το τανκ ανοίξει πυρ.

Οι IDF δημοσιεύουν επίσης εικόνες από όπλα που βρέθηκαν στο σπίτι όπου σκοτώθηκε ο αρχηγός της Χαμάς, συμπεριλαμβανομένων τριών τυφεκίων και πυρομαχικών.

Στην ανακοίνωσή τους για την επιχείρηση που λάμβανε χώρα στη Ράφα κατά την οποία εντόπισαν και εξόντωσαν τον αρχηγό της Χαμάς οι IDF αναφέρουν: «Αυτή την εβδομάδα (Τετάρτη), στρατεύματα της 828ης Ταξιαρχίας που επιχειρούν στην περιοχή Τελ αλ-Σουλτάν της Ράφα εντόπισαν αρκετούς υπόπτους στην περιοχή. Τα στρατεύματα πραγματοποίησαν σαρώσεις, κατά τις οποίες συνάντησαν τρομοκράτες που πυροβόλησαν εναντίον τους και πέταξαν χειροβομβίδες. Οι στρατιώτες ανταπάντησαν τα πυρά χτυπώντας τους τρομοκράτες, οι οποίοι είχαν ξεκινήσει προσπάθειες φυγής και είχαν χωριστεί σε δύο παρακείμενα κτίρια στην περιοχή.

Τα στρατεύματα συνέχισαν τη δραστηριότητά τους και τις σαρώσεις τους στην περιοχή για να στοχοποιήσουν τους τρομοκράτες και πυροβόλησαν τα κτίρια με πυρά τανκς, εξαλείφοντας τους τρομοκράτες.
Κατά τη διάρκεια σαρώσεων που διεξήγαγαν τα στρατεύματα το επόμενο πρωί, αναγνωρίστηκε το σώμα του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινγουάρ.

Αυτή η επιχείρηση ακολούθησε πολύμηνες επιχειρήσεις στις οποίες ο Ισραηλινός Στρατός σε συνεργασία με τον ISA και υπό την ηγεσία της 162ης Μεραρχίας, επιχείρησε εναντίον της Ταξιαρχίας Ράφα της Χαμάς και του Τάγματος Τελ αλ-Σουλτάν, εξολοθρεύοντας εκατοντάδες τρομοκράτες. Αυτές οι επιχειρήσεις έκλεισαν στο Sinwar, αποτρέποντας τη διαφυγή του και προετοιμάζοντας το έδαφος για την εξάλειψή του».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook