Drone της Χεζμπολάχ έπληξε το σπίτι του ισραηλινού πρωθυπουργού στην Καισάρεια - Το Ισραήλ χαρακτήρισε την επίθεση ως απόπειρα δολοφονίας του Νετανιάχου

Ένα από τα drone της Χεζμπολάχ διαπέρασε την ισραηλινή αεράμυνα και έπεσε σε «δομή» στην Καισάρεια, ανέφερε ο ισραηλινός στρατός.
Αργότερα έγινε γνωστό ότι το drone έπεσε δίπλα στην κατοικία του Μπενιαμίν Νετανιάχου και το Ισραήλ χαρακτήρισε την επίθεση ως απόπειρα δολοφονίας του πρωθυπουργού.

«Ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος εκτοξεύθηκε σήμερα εναντίον της κατοικίας του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου στη βόρεια ισραηλινή πόλη της Καισάρειας», δήλωσε ο εκπρόσωπός του ισραηλινού πρωθυπουργού, προσθέτοντας ότι ο ίδιος και η σύζυγός του δε βρισκόταν στο σπίτι και ότι δεν υπήρξαν θύματα.
Λίγο αργότερα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός με δύο βίντεο που ανήρτησε στα social media στα εβραϊκά και στα αγγλικά διεμήνυσε: «Τίποτα δε θα μας σταματήσει». Στο βίντεο, ο Νετανιάχου επιμένει ότι «τίποτα δεν θα τον αποτρέψει» και ότι το Ισραήλ «θα κερδίσει αυτόν τον πόλεμο».

Στο βίντεο ενώ περπατά σε ένα ηλιόλουστο πάρκο, φορώντας γυαλιά ηλίου και ένα μαύρο πουκάμισο πόλο, ο Νετανιάχου λέει στα εβραϊκά: “Ξέρετε, πριν από δύο ημέρες εξουδετερώσαμε τη μαζική δολοφονία του [ηγέτη της Χαμάς] Γιαχία Σινουάρ, όπως έχω πει, βρισκόμαστε σε έναν υπαρξιακό πόλεμο και συνεχίζουμε μέχρι τέλους.” “Και θέλω να πω και κάτι άλλο, είμαι περήφανος για τους στρατιώτες μας, είμαι περήφανος για τους διοικητές μας και είμαι περήφανος για εσάς, τους πολίτες του Ισραήλ”, προσθέτει.

Στην αγγλική έκδοση, ο Νετανιάχου αποκαλεί τον Σινουάρ “τον εγκέφαλο τρομοκράτη του οποίου οι μπράβοι αποκεφάλισαν τους άνδρες μας, βίασαν τις γυναίκες μας και έκαψαν μωρά ζωντανά.” “Τον εξουδετερώσαμε”, λέει ο πρωθυπουργός, “και συνεχίζουμε τη μάχη μας με τους άλλους τρομοκράτες εντολοδόχους του Ιράν”.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις