«Πρόκειται για μια από τις πιο σοβαρές περιπτώσεις που έχουμε ερευνήσει ποτέ με την κατηγορία να είναι βοήθεια στον εχθρό σε καιρό πολέμου με την ποινή να είναι θάνατος», είπε ο επικεφαλής επιθεωρητής της μονάδας σοβαρών εγκλημάτων.

Μία υπόθεση κατασκοπείας που έχει προκαλέσει σοκ αποκαλύφθηκε από τις ισραηλινές αρχές, με τη σύλληψη επτά Ισραηλινών οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για κατασκοπεία υπέρ του Ιράν.

Επτά Ισραηλινοί πολίτες συνελήφθησαν τον περασμένο μήνα ως ύποπτοι για κατασκοπεία υπέρ του Ιράν για διάστημα έως και δύο ετών, εκτελώντας εκατοντάδες αποστολές κατόπιν εντολής της Ισλαμικής Δημοκρατίας, δήλωσαν οι εισαγγελείς τη Δευτέρα.

Οι ύποπτοι , όλοι κάτοικοι της Χάιφα και του βόρειου Ισραήλ, που μετανάστευσαν από το Αζερμπαϊτζάν, περιλαμβάνουν έναν στρατιώτη που εγκατέλειψε τον στρατό, καθώς και δύο ανήλικους ηλικίας 16-17 ετών. Εκτέλεσαν περίπου 600 αποστολές σε δύο χρόνια, ανέφεραν οι αρχές.

Η Σιν Μπετ (η ισραηλινή υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας) και η ισραηλινή αστυνομία σε κοινή τους ανακοίνωση γνωστοποίησαν ότι επτά Ισραηλινοί από το βόρειο Ισραήλ, περιλαμβανομένης της πόλης Χάιφα, συνελήφθησαν έπειτα από έρευνα που διαπίστωσε ότι είχαν συλλέξει πληροφορίες για ισραηλινές στρατιωτικές βάσεις και ενεργειακές και λιμενικές εγκαταστάσεις.

Η ισραηλινή αστυνομία τόνισε ότι αυτή η παραβίαση ασφαλείας είναι από τις πιο σοβαρές που έχει δει ποτέ το Ισραήλ. “Η αξιολόγηση είναι ότι η δραστηριότητα των μελών του δικτύου προκάλεσε ζημιά ασφαλείας στην ασφάλεια του κράτους”, δήλωσε μια υψηλόβαθμη πηγή της υπηρεσίας ασφαλείας Σιν Μπετ.

«Πρόκειται για μια από τις πιο σοβαρές περιπτώσεις που έχουμε ερευνήσει ποτέ. Υπάρχει πραγματική πιθανότητα η κύρια κατηγορία να είναι η βοήθεια στον εχθρό σε καιρό πολέμου, για τον οποίο η ποινή είναι θάνατος ή ισόβια κάθειρξη», δήλωσε ο επικεφαλής επιθεωρητής Yaron Binyamin, ο οποίος είναι επικεφαλής της μονάδας σοβαρών εγκλημάτων Lahav 433 της ισραηλινής αστυνομίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, από τους timesofisrael , ένας Ισραηλινός στρατολογήθηκε αρχικά στην από κάποιον στο Αζερμπαϊτζάν, ο οποίος έφερε τον Ισραηλινό σε επαφή με έναν Τούρκο μεσάζοντα που αυτοαποκαλούσε τον εαυτό του «Αλχασάν», μετά τον οποίο στρατολογήθηκε το υπόλοιπο κύκλωμα. Οι Ισραηλινοί φέρεται να αλληλεπιδρούσαν με δύο Ιρανούς πράκτορες, οι οποίοι αυτοαποκαλούνταν «Αλχάν» και «Ορχάν», γνωρίζοντας ότι οι πληροφορίες που διέδωσαν θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο το κράτος. Σκοπός τους ήταν τα χρήματα , είπε μια αστυνομική πηγή.

Οι ύποπτοι κατηγορούνται για φωτογράφιση και συλλογή πληροφοριών για βάσεις και εγκαταστάσεις του IDF, συμπεριλαμβανομένου του αρχηγείου άμυνας Kirya στο Τελ Αβίβ και των αεροπορικών βάσεων Nevatim και Ramat David, για λογαριασμό Ιρανών πρακτόρων με τους οποίους είχαν επαφή μέσω του Τούρκου ενδιάμεσου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις