Υπάρχουν εκατομμύρια δολάρια σε χρυσό και μετρητά στο καταφύγιο του Χασάν Νασράλα. Ακριβώς κάτω από το νοσοκομείο Al-Sahel - στην καρδιά της Βηρυτού

Ο εκπρόσωπος του IDF Ντανιέλ Χαγκάρι αποκάλυψε την ύπαρξη μιας από τις αποθήκες τουΧασάν Νασράλα , που βρίσκεται κάτω από ένα νοσοκομείο στη Βηρυτό, όπου ήταν κρυμμένα μισό δισεκατομμύριο δολάρια που προορίζονταν για τη Χεζμπολάχ.
Τρισδιάστατη απεικόνιση που δείχνει μια από τις αποθήκες του Νασράλα , η οποία χρησιμεύει ως κεντρική οικονομική εγκατάσταση για την τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ και χτίστηκε κάτω από το νοσοκομείο Al-Sahel, καταγράφεται σε βίντεο των ισραηλινών ένοπλων δυνάμεων.

Εκπρόσωπος των IDF, αντιναύαρχος Daniel Hagari: «Υπάρχουν εκατομμύρια δολάρια σε χρυσό και μετρητά στο καταφύγιο του Hassan Nasrallah. Πού βρίσκεται το καταφύγιο; Ακριβώς κάτω από το νοσοκομείο Al-Sahel – στην καρδιά της Βηρυτού».

Σε παρόμοιο βίντεο, απεικονίζεται το χτύπημα των IDF στα κέντρα διοίκησης και τις οικονομικές εγκαταστάσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ.

«Τα χρήματα χρησίμευαν στη χρηματοδότηση των επιθέσεων της Χεζμπολάχ εναντίον του Ισραήλ», πρόσθεσε.

Ένα σημαντικό μέρος των οικονομικών πόρων της Χεζμπολάχ χρηματοδοτείται από ιρανικά χρήματα, διοχετεύεται μέσω της Συρίας και στη συνέχεια στον Λίβανο. Αυτό ανέρχεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια, ετησίως. Τα κονδύλια χρησιμοποιούνται για μισθούς και συντήρηση των υποδομών της τρομοκρατικής οργάνωσης. Επιπλέον, σύμφωνα με το IDF, η Χεζμπολάχ είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης στον Λίβανο και έχει συγκεντρώσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια μέσω οργανώσεων που παρουσιάζονται ως μη στρατιωτικές οντότητες.

Ο Χαγκάρι περιέγραψε τρεις μεθόδους που χρησιμοποιεί το Ιράν για να μεταφέρει λαθραία κεφάλαια στη Χεζμπολάχ:

Μεταφορές πετρελαίου και χρημάτων από το Ιράν στη Συρία . Το πετρέλαιο πωλείται σε διάφορες εταιρείες και μεταφέρεται στον Λίβανο από τη Χεζμπολάχ.

Το Ιράν μεταφέρει χρήματα στον Λίβανο υπό διπλωματική προστασία μέσω της ιρανικής πρεσβείας στη Βηρυτό, από όπου χρηματοδοτεί τη Χεζμπολάχ.

Οι οικονομικές πρωτοβουλίες της Χεζμπολάχ υπό την ιρανική χορηγία: Αυτό περιλαμβάνει εξαγωγές φυσικού αερίου στη Συρία και την ίδρυση εργοστασίων στη Συρία, τον Λίβανο, την Υεμένη και την Τουρκία.

Ο εκπρόσωπος του IDF ανακοίνωσε επίσης ότι ένας άνδρας ονόματι Mohammad Jaafar Qasir, ο διοικητής τ μονάδας της Χεζμπολάχ και οικονομικός διευθυντής, για χρόνια έως ότου εξοντώθηκε σε στοχευμένο χτύπημα στη Βηρυτό στις αρχές Οκτωβρίου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook