Μόναχο: Αυτοκίνητο έπεσε σε διαδηλωτές: Αναφορές για μία γυναίκα νεκρή και τουλάχιστον 20 τραυματίες
![](https://www.bigpost.gr/wp-content/uploads/2025/02/monaxo-neo-1024x552.jpg)
Ανάμεσα στους τραυματίες και πολλά παιδιά. Συνελήφθη ο δράστης της επίθεσης.
Στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας, το Μόναχο, ένα Mini Cooper έπεσε πάνω σε μια ομάδα ανθρώπων, που διαδήλωναν, σε κεντρικό δρόμο.
Υπάρχουν τουλάχιστον 20 τραυματίες, σύμφωνα με επίσημες πηγές της BILD. Τουλάχιστον δύο άνθρωποι φέρονται να είναι «πολύ σοβαρά τραυματισμένοι», ενώ σύμφωνα με αναφορές μία γυναίκα είναι νεκρή. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και πολλά παιδιά είπε ο δήμαρχος.
Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 10.30 το πρωί, στη διάρκεια διαδήλωσης του εργατικού συνδικάτου Verdi για το μισθολογικό στην οδό Dachauer Straße, τον μεγαλύτερο δρόμο του Μονάχου.
Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και ασθενοφόρα για την παροχή των -πρώτων βοηθειών στους τραυματίες. Παραμένει ασαφές αν το αυτοκίνητο μάρκας Mini Cooper έπεσε σκόπιμα στους διαδηλωτές ή αν προέκυψε κάποιο πρόβλημα με τα φρένα και το γκάζι.
Verdi Demo in München.
Auto rast in die Demo. pic.twitter.com/cLBHaDebfi— AlternativeMitte (@ZamirSh11842484) February 13, 2025
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο οδηγός συνελήφθη ενώ υπάρχουν αναφορές ότι νωρίτερα ακούστηκαν και πυροβολισμοί.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, στο Mini Cooper βρίσκονταν δύο άνδρες, ο ένας εκ των οποίων πυροβολήθηκε από τους αστυνομικούς.
Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε συγκεκριμένα πως ο οδηγός κατεύθυνε σκόπιμα το αυτοκίνητο πάνω στο πλήθος. Άλλοι μάρτυρες μίλησαν επίσης για δύο άτομα μέσα στο όχημα και πυροβολισμούς πριν το περιστατικό, ενώ ο οδηγός του οχήματος έχει συλληφθεί. Δημοσιογράφος της SZ ανέφερε ότι μια γυναίκα φέρεται να έχει χάσει τη ζωή της, χωρίς η πληροφορία αυτή να έχει επιβεβαιωθεί ακόμα.
Auto rast in Menschenmenge in #München, Dachauer Straße Ecke Stiglmaier-Platz #Großeinsatz pic.twitter.com/Izi0oruaB4
— GatzenderFridolin (@gatzenfridolin) February 13, 2025
Ο δήμαρχος του Μονάχου Ντίτερ Ράιτερ (SPD) είπε στο BILD για το τρομερό περιστατικό: «Ο αρχηγός της αστυνομίας μόλις με ενημέρωσε ότι ένα όχημα έπεσε πάνω σε μια ομάδα ανθρώπων και δυστυχώς πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων και παιδιά. Είμαι βαθιά σοκαρισμένος. Οι σκέψεις μου είναι με τους τραυματίες». Αυτόπτης μάρτυρας στο σημείο είπε ότι το Mini είχε χτυπήσει μια γυναίκα με ένα παιδί. Ο διαδηλωτής: «Μάνα και παιδί λέγεται ότι ήταν ξαπλωμένοι κάτω από το αυτοκίνητο».
Η αστυνομία έχει πλέον δημιουργήσει ένα σημείο συλλογής μαρτύρων, προκειμένου να διερευνήσει την αιματηρή επίθεση
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις