H αντίδραση Τράμπ λίγες ώρες μετά τη σύνοδο του Λονδίνου και την συμφωνία για τη στήριξη της Ουκρανίας

Επίθεση από τον Ντόναλντ Τράμπ λίγες ώρες μετά τη σύνοδο των ηγετών στο Λονδίνο και τις ανακοινώσει του Κιρ Στάρμερ περί «συμμαχίας προθύμων» που θα στηρίξουν την Ουκρανία. Ο Ντόναλντ Τραμπ μέσα από ανάρτηση του στην πλατφόρμα Truth Social, ανέφερε ότι «πρέπει να ασχολούμαστε λιγότερο με τον Πούτιν και περισσότερο με τις συμμορίες μεταναστών» έτσι ώστε «να μην καταλήξουμε σαν την Ευρώπη».

Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε:
«Θα πρέπει να περνάμε λιγότερο χρόνο να ανησυχούμε για τον Πούτιν και περισσότερο χρόνο να ανησυχούμε για τις συμμορίες μεταναστών βιαστών, τους ναρκοβαρώνους, τους φονιάδες και τους ανθρώπους από τα ψυχιατρεία που εισέρχονται στη χώρα μας – ώστε να μην καταλήξουμε σαν την Ευρώπη!».

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η Ουκρανία παραμένει έτοιμη να υπογράψει με τις ΗΠΑ συμφωνία για τα σπάνια ορυκτά, μετά την σφοδρή φραστική αντιπαράθεση που είχε με τον Ντόναλντ Τραμπ . Είπε επίσης ότι είναι ανοιχτός για εποικοδομητικές συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες θα επικεντρωθούν σε πραγματικές απαντήσεις.

Την ίδια ώρα, Παρίσι και Λονδίνο προτείνουν μια κατάπαυση του πυρός ενός μήνα στην Ουκρανία, όπως δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στη Le Figaro, μετά τις έκτακτες συνομιλίες στο Λονδίνο.

Ο Αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο, δήλωσε στην εκπομπή “This Week” του τηλεοπτικού δικτύου ABCότι δεν έχει μιλήσει με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μετά από τη συνάντηση της Παρασκευής στο Οβάλ Γραφείο με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Συμμαχία προθύμων για την προστασία και την ειρήνευση στην Ουκρανία ανακοίνωσε ο Βρετανός Πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ μετά το τέλος της διάσκεψης Ευρωπαίων ηγετών στο Λονδίνο.

Η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα “ιστορικό σταυροδρόμι «και πρέπει να σηκώσει το βάρος» της υποστήριξης της Ουκρανίας, υπογράμμισε ο Κιερ Σταρμερ ο οποίος ανέλαβε πρωτοβουλία για τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, φιλοξενώντας στο Λονδίνο την σύνοδο 19 ηγετών υπό την παρουσία και του Ουκρανού προέδρου Βολοντιμιρ Ζελενσκι.

Ζελένσκι: Δηλώνει έτοιμος να υπογράψει τη συμφωνία για τα ορυκτά με τις ΗΠΑ
Σε βιντεοσκοπημένο του μήνυμα προς τον ουκρανικό λαό, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά την επιστροφή του στο Κίεβο μετά τη συμμετοχή του στη Σύνοδο Κορυφής του Λονδίνου για την Ουκρανία που έλαβε χώρα μετά την επεισοδιακή συνάντηση που είχε στην Ουάσινγκτον με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, έστειλε μήνυμα ενότητας και υποσχέθηκε περισσότερες διπλωματικές προσπάθειες με την απαραίτητη συμμετοχή των ΗΠΑ.
Υπενθυμίζεται ότι χθες, Κυριακή, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι πίστευε πως θα μπορούσε να σώσει τη σχέση του με τον Ντόναλντ Τραμπ μετά από την εκρηκτική τους συνάντηση στο Οβάλ Γραφείο, όμως τόνισε ότι πρέπει οι συνομιλίες να συνεχιστούν με διαφορετική μορφή.

Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε επίσης στους δημοσιογράφους ότι αν και ο ίδιος δεν πιστεύει ότι οι ΗΠΑ θα σταματούσαν τη βοήθειά τους στην Ουκρανία – γιατί αυτό θα βοηθούσε μόνο τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν – εργάζεται για να προετοιμαστεί για τυχόν προκλήσεις που μπορεί να προκύψουν.
Ο Ζελένσκι ανέφερε ότι παραμένει έτοιμος να υπογράψει τη συμφωνία για τα ορυκτά με τις Ηνωμένες Πολιτείες, και ότι πιστεύει πως οι ΗΠΑ είναι επίσης έτοιμες.

Πηγή: ertnews.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook