«Αυτή είναι η χειρότερη δήλωση που θα μπορούσε να είχε κάνει ο Ζελένσκι και η Αμερική δεν θα τον ανεχτεί για πολύ ακόμη!’, δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος σε ανάρτηση του.

Ο Ντόναλντ Τράμπ ξεκαθαρίζοντας ότι η ρήξη με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκ καλά κρατεί, σχολίασε σήμερα τη δήλωση του Ουκρανού Προέδρου στο Associated Press ότι το τέλος του πολέμου με την Ρωσία είναι «πολύ, πολύ μακριά», ενώ παράλληλα δεν παρέλειψε να επικρίνει και την Ευρώπη για την υποστήριξη που παρέχει.

Όπως έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του στο Truth Social η δήλωση του Ζελένσκι ήταν η χειρότερη πουν θα μπορούσε να κάνει προειδοποιώντας ότι η Ουάσινγκτον «δεν θα το ανεχτεί για πολύ ακόμα».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην συνάντηση ηγετών με τον Ζελένσκι στο Λονδίνο, λέγοντας πως παραδέχθηκαν ότι χωρίς τις ΗΠΑ δεν μπορούν να συνεχίσουν τη στήριξη προς την Ουκρανία. «Ίσως όχι και η καλύτερη δήλωση για να δείξουν δύναμη απέναντι στη Ρωσία. Τι σκέφτονται;» πρόσθεσε.

Αναλυτικά η ανάρτηση Τραμπ:

«Αυτή είναι η χειρότερη δήλωση που θα μπορούσε να κάνει ο Ζελένσκι και η Αμερική δεν θα το ανεχτεί για πολύ ακόμα! Είναι αυτό που έλεγα, αυτός ο τύπος δεν θέλει να υπάρξει Ειρήνη όσο έχει την υποστήριξη της Αμερικής και, η Ευρώπη, στη συνάντηση που είχε με τον Zelenskyy, δήλωσε ευθέως ότι δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά χωρίς τις ΗΠΑ – Πιθανώς δεν είναι και η καλύτερη δήλωση που θα έπρεπε να έχει γίνει για επίδειξη δύναμης απέναντι στη Ρωσία. Τι σκέφτονται;»

Στο μεταξύ αύριο έχει προγραμματιστεί ομιλία του Τραμπ στο Κογκρέσο.

Όπως είπε στο ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Mike Waltz ομιλία του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ την Τρίτη σε κοινή σύνοδο του Κογκρέσου επρόκειτο αρχικά να αναφερθεί σε μια υπογεγραμμένη συμφωνία για τα ορυκτά με την Ουκρανία, αλλά θα πρέπει «να δούμε τι θα συμβεί τις επόμενες 48 ώρες».

«Σχεδιάζαμε να αναφερθούμε, για να ανακοινώσουμε αυτή τη συμφωνία ορυκτών, ότι θα είχε υπογραφεί την Παρασκευή και ήταν ένα πολύ θετικό βήμα προς τα εμπρός για όλες τις πλευρές», είπε ο Waltz σε συνέντευξη στο Fox τη Δευτέρα.

«Και το σημαντικό, για τον Αμερικανό φορολογούμενο, ο οποίος είναι, ο οποίος έχει δώσει τόσα χρήματα που κέρδισε με κόπο για να μπορέσει η Ουκρανία να αμυνθεί», πρόσθεσε. «Αυτό ήταν το σχέδιο. Θα δούμε τι θα συμβεί τις επόμενες 48 ώρες», κατέληξε ο Waltz.

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία για τα ορυκτά της Ουκρανίας επρόκειτο να υπογραφεί την περασμένη Παρασκευή αλλά μετά τον καβγά του Αμερικανού Προέδρου με τον Ουκρανό ομόλογο του μπροστά στα τηλεποτπικά συνεργεία ναύαγησε και ο Ζελένσκι έφυγε κακήν κακώς από τον Λευκό Οίκο με τον Ντόναλντ Τράμπ να του διαμηνύει «να επιστρέψει όταν θα είναι έτοιμος για ειρήνη»

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook