Ανησυχούν οι επιστήμονες ανά τον κόσμο για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού, που κάνουν πιο επιθετική την εξάπλωση του COVID -19 ,με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.

«Είμαστε λίγο μπερδεμένοι, λίγο παράλυτοι», είχε τονίσει συγκεκριμένα, ο αξιωματούχος του ΠΟΥ  Ντιντιέ Χουσίν, επικεφαλής της Επιτροπής Εκτακτης Ανάγκης ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων για τον κορωνοϊό, δίνοντας έμφαση στην καλύτερη οργάνωση των ταξιδιών, με σκοπό την αποφυγή μετάδοσης των μεταλλάξεων του ιού.

Ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ Άντονι Φάουτσι , μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό NBC, προειδοποίησε ότι οι τρεις νέες μεταλλάξεις είναι πολύ επιθετικές: «Οι άνθρωποι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι υπάρχουν περισσότερα από ένα μεταλλαγμένα στελέχη και  η επιστημονική κοινότητα μελετά προσεχτικά το θέμα». «Υπάρχει μετάλλαξη από το Ηνωμένο Βασίλειο που ουσιαστικά είναι κυρίαρχη αυτή τη στιγμή. Μια πιο επιθετική εντοπίζεται στη Νότια Αφρική και τη Βραζιλία» ανέφερε ο Αμερικανός λοιμωξιολόγος.

«Θα πρέπει να πάρουμε πολύ σοβαρά το πρόβλημα και την απειλή που υπάρχει. Οι Βρετανοί, πάντως, έχουν καταστήσει σαφές ότι το στέλεχος που εντοπίστηκε είναι πιο μεταδοτικό», επεσήμανε ακόμη ο Φάουτσι, Όπως είπε ο Φάουτσι: «Εκείνο που πραγματικά θέλουμε να εξετάσουμε προσεκτικά είναι αν οι μεταλλάξεις μειώνουν τον αντίκτυπο του εμβολίου. Σε περίπτωση που συμβαίνει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να προχωρήσουμε σε τροποποιήσεις».

Πάντως η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Pfizer ,  ανακοίνωσε ότι ύστερα από σχετική έρευνα,  το εμβόλιό της αντιμετωπίζει  16 μεταλλάξεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις