Χρανιώτης, Λαγούτης και Αθανασίου μιλούν για το ελληνικό #metoo στο «Πάμε Δανάη!»
Τρεις δημοφιλείς ηθοποιοί μίλησαν στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!» για τα φαινόμενα σεξουαλικής κακοποίησης και βίαιων συμπεριφορών στον καλλιτεχνικό χώρο.
Και οι τρεις υπογράμμισαν την σιωπή από την πλευρά της ηγεσίας του υπουργείου Πολιτισμού, απέναντι στις καταγγελίες για συγκεκριμένο πρόσωπο, το οποίο είχε επιλεγεί απευθείας για θέση επικεφαλής.
Όπως τόνισε ο Γιώργος Χρανιώτης δεν περίμενε ότι θα αρχίσει να πέφτει φως σε σκοτεινά θέματα, τα οποία οι ηθοποιοί τα συζητούσαν μεταξύ τους και τους έκαναν να ανησυχούν, υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος δεν είχε υποστεί κάποιο bullying στην καριέρα του.
«Είναι καιρός να καταλάβουμε ότι το σπίτι μας τραντάζεται συθέμελα» σημείωσε, προσθέτοντας: «αισθανόμουν μια έλλειψη προστασίας όλο αυτό τον καιρό, κάτι αλλάζει τώρα. Τώρα μπορούμε να πούμε στα παιδιά μας να ασχοληθούν με το θέατρο».
«Εύχομαι όλο αυτό που συμβαίνει να είναι μόνο η αρχή» υπογράμμισε ο Πέτρος Λαγούτης, τονίζοντας πως όλοι θα πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, καθώς «είμαστε μπροστά σε μια ιστορική στιγμή». «Κάτι που δεν είδαμε να γίνεται από την υπουργό Πολιτισμού» συμπλήρωσε.
«Πρέπει να πάρει θέση και όχι να περιμένει τη Δικαιοσύνη» πρόσθεσε ο γνωστός ηθοποιός, αναφορικά με την ευθύνη της Λίνας Μενδώνη σχετικά με τον απευθείας διορισμό του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, σημειώνοντας πως το υπουργείο «θα έπρεπε να γνωρίζει τα περιστατικά για τον συγκεκριμένο σκηνοθέτη».
Από την πλευρά του, ο ηθοποιός Μάριος Αθανασίου τόνισε πως οι αποκαλύψεις στο χώρο του πολιτισμού ξεκίνησαν «από σπόντα», και αφού έγιναν οι πρώτες στο χώρο του αθλητισμού. «Είμαστε φοβισμένοι, θέλουμε τη βοήθεια της πολιτείας» υπογράμμισε, ξεκαθαρίζοντας τη στάση που τήρησε το αρμόδιο υπουργείο. «Το υπουργείο Πολιτισμού δεν στάθηκε δίπλα μας».
Παράλληλα, ο Γιώργος Χρανιώτης υπογράμμισε πως το θέατρο είναι ένας υγιής χώρος, σε αντίθεση με την εκτίμηση ορισμένων ότι «είναι ένα απέραντο πορνείο», ενώ διερωτήθηκε «πως αντέχουν οι άνθρωποι του υπουργείου Πολιτισμού να βλέπουν αυτούς που κάνουν τις καταγγελίες και να μην αντιδρούν».
Τέλος, και οι τρεις αναφέρθηκαν στη δύναμη που βρίσκουν τα πρόσωπα που καταγγέλλουν αυτά που έχουν ζήσει στο χώρο του πολιτισμού. «Το πρώτο πράγμα που ζητάμε είναι να μην φοβηθούν και να μιλήσουν» σημείωσε ο Πέτρος Λαγούτης, προσθέτοντας ότι «αρχίζει να φεύγει ο φόβος από όλους μας», ενώ ο Γιώργος Χρανιώτης υπογράμμισε πως υπήρχαν δικηγόροι που έκαναν bullying στα θύματα με σκοπό να μην αποκαλύψουν όσα έζησαν και να μην γίνουν γνωστές οι καταγγελίες τους. «Τώρα υπήρχαν οι προϋποθέσεις για να δημιουργηθεί όλο αυτό το κίνημα, το #είμαστε μαζί» πρόσθεσε ο Μάριος Αθανασίου, χαρακτηρίζοντας σημάδι εξέλιξης τον Κώδικα Δεοντολογίας που σχεδιάζει το υπουργείο Πολιτισμού.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις