Ο Ολλανδός τραγουδιστής Τζούστ Κλάϊν δεν θα διαγωνιστεί στον τελικό του αποψινού διαγωνισμού μετά τον αποκλεισμό του. Με 25 χώρες θα διεξαχθεί ο 68ος διαγωνισμός μετά την αποβολή της Ολλανδίας

Εκτός διαγωνισμού τέθηκε ο Ολλανδός τραγουδιστής, Τζουστ Κλάιν, καθώς έγινε σε βάρος του καταγγελία από γυναίκα μέλος της παραγωγής.

Αν και η διοργάνωση δεν ξεκαθάρισε τι ακριβώς έχει συμβεί σχετικά με το περιστατικό, πληροφορίες αναφέρουν ότι η γυναίκα τον κατήγγειλε για σεξουαλική παρενόχληση.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση ο Ολλανδός, που δεν είχε συμμετάσχει στην πρόβα τζενεράλε καθώς πραγματοποιούταν έρευνα για το περιστατικό, καταγγέλθηκε από γυναίκα μέλος της παραγωγής, μετά την εμφάνισή του στον ημιτελικό.

Μετά από μία μέρα διεργασιών έγινε γνωστό από την EBU ότι ο Ολλανδός τραγουδιστής Τζουστ Κλάιν αποκλείστηκε από τον αποψινό τελικό του 68ου διαγωνισμού της Eurovision.


Σύμφωνα με πληροφορίες και την επίσημη δήλωση της EBU ο καλλιτέχνης επιτέθηκε σε γυναίκα φωτογράφο συνεργάτη της εταιρείας παραγωγής. Ο εκπρόσωπος της Ολλανδίας ανακρίθηκε από την αστυνομία, σύμφωνα με το ολλανδικό «ΝΟS». Από ανάκριση πέρασε επίσης, το άτομο που τον κατήγγειλε, καθώς και άλλοι που βρίσκονταν μπροστά στο περιστατικό.

Η υπόθεση έχει φτάσει στον εισαγγελέα, όμως η διευθέτησή της σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η EBU αναφέρει: «Θα θέλαμε να καταστήσουμε σαφές ότι, σε αντίθεση με ορισμένες αναφορές των μέσων ενημέρωσης και εικασίες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αυτό το περιστατικό δεν αφορούσε κανέναν άλλο ερμηνευτή ή μέλος της αντιπροσωπείας. Διατηρούμε μια πολιτική μηδενικής ανοχής για ανάρμοστη συμπεριφορά στην εκδήλωσή μας και δεσμευόμαστε να παρέχουμε ένα ασφαλές περιβάλλον εργασίας για όλο το προσωπικό του Διαγωνισμού. Υπό αυτό το πρίσμα, η συμπεριφορά του Joost Klein προς ένα μέλος της ομάδας θεωρείται ότι παραβιάζει τους κανόνες του Διαγωνισμού».

O μεγάλος τελικός του 68ου διαγωνισμού θα διεξαχθεί με 25 χώρες μετά την αποβολή της Ολλανδίας.

Η σχετική είδηση έγινε viral μέσα σε δευτερόλεπτα ενώ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι θαυμαστές της Eurovision έχουν ποικίλες αντιδράσεις υπέρ και κατά της απόφασης.

«Η απόφαση είναι σοκαριστική»
Η πρώτη αντίδραση στον αποκλεισμό του Joost Klein από τον τελικό της Eurovision, ήρθε σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων από τον τηλεοπτικό σταθμό Avrotros, που φιλοξενεί τον διαγωνισμό στην Ολλανδία, καθώς θεωρεί τον αποκλεισμό του Ολλανδού καλλιτέχνη «δυσανάλογο».


Το κανάλι ανέφερε σε δελτίο Τύπου που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι βρήκε τον αποκλεισμό «δυσανάλογο» δηλώντας ότι η «απόφαση είναι σοκαριστική». «Λυπούμαστε βαθύτατα και θα επιστρέψουμε σε αυτό αργότερα», προσθέτει ο τηλεοπτικός σταθμός που αποτελεί μέρος του ολλανδικού δημόσιου συστήματος ραδιοτηλεόρασης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook