Η EBU μετά τον αποκλεισμό της Ολλανδίας εξέδωσε νέα ανακοίνωση για το πώς θα γίνει η ψηφοφορία αφού μειώθηκαν οι θέσεις των εμφανίσεων των χωρών στη σκηνή της Eurovision.

Ξεκινά στις 22:00 ο Μεγάλος Τελικός του 68ου Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision ζωντανά από την Malmö Arena στο Μάλμε. 25 χώρες διαγωνίζονται στον αποψινό Μεγάλο Τελικό διεκδικώντας το πολυπόθητο βραβείο.

Μετά τον αποκλεισμό της Ολλανδίας η EBU εξέδωσε νέα ανακοίνωση για το πώς θα γίνει η ψηφοφορία αφού μειώθηκαν οι θέσεις των εμφανίσεων των χωρών στη σκηνή της Eurovision.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της EBU
«Ως αποτέλεσμα της μη συμμετοχής της Ολλανδίας στον μεγάλο τελικό του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, ισχύουν τα ακόλουθα: Όλοι οι διαγωνιζόμενοι διατηρούν τον αριθμό τους στην επίσημη σειρά εμφάνισης. Δεν θα υπάρχει τραγούδι στη θέση 5. Τα αποτελέσματα των κριτικών επιτροπών, τα οποία ελήφθησαν μετά τη βραδινή γενική πρόβα την Παρασκευή 10 Μαΐου, έχουν υπολογιστεί εκ νέου έτσι ώστε η Ολλανδία να μην λάβει κανέναν βαθμό. Για τον λόγο αυτό, όλα τα μέλη της κριτικής επιτροπής πρέπει να κατατάξουν όλα τα τραγούδια από το 1 έως το 26.

Για παράδειγμα, εάν η Ολλανδία είχε καταταγεί στην 9η θέση από μια εθνική κριτική επιτροπή σε μια χώρα, το τραγούδι που είχε καταταγεί στη 10η θέση κατατάσσεται τώρα στην 9η θέση και θα λάβει 2 βαθμούς και το τραγούδι που είχε καταταγεί στην 11η θέση είναι τώρα στη 10η θέση και λαμβάνει 1 βαθμό. Δεν θα δοθεί κανένας βαθμός στην Ολλανδία από το κοινό. Οι θεατές στην Ολλανδία μπορούν να ψηφίσουν στον μεγάλο τελικό και το αποτέλεσμα της κριτικής επιτροπής της Ολλανδίας εξακολουθεί να ισχύει.

Η EBU θα ενημερώσει όλους τους τηλεπικοινωνιακούς εταίρους ότι η Ολλανδία δεν συμμετέχει πλέον και θα προσπαθήσουμε να μπλοκάρουμε τις γραμμές για το τραγούδι 5. Παρακαλούμε να μην επιχειρήσει κανείς να ψηφίσει για το τραγούδι 5. Σε περίπτωση που κάποιος προσπαθήσει να ψηφίσει για το τραγούδι 5, οι ψήφοι του δεν θα μετρήσουν, αλλά υπάρχει πιθανότητα οι θεατές να χρεωθούν. Η Ολλανδία δεν θα εμφανιστεί στον πίνακα βαθμολογίας» γράφει η ανακοίνωση.

Νωρίτερα σύμφωνα με το eurovisionfun.com αυτή θα είναι η σειρά ανακοίνωσης της βαθμολογίας

Τα αποτελέσματα απόψε θα προκύψουν από τον συνδυασμό της ψήφου των κριτικών επιτροπών και της ψήφου του κοινού. Πρώτα, θα παρακολουθήσουμε στους δέκτες μας την ψηφοφορία των κριτικών επιτροπών και έπειτα θα ανακοινωθεί η βαθμολογία του κοινού συνολικά για κάθε χώρα.

Στο πρώτο μέρος της ψηφοφορίας, θα ακούσουμε τις ψήφους των κριτικών επιτροπών της κάθε χώρας, οι οποίες θα ανακοινώνονται από εκφωνητές, ενώ η σειρά ανακοίνωσης των βαθμών των κριτικών επιτροπών θα είναι η ακόλουθη:

1. Ουκρανία – Jamala
2. Ηνωμένο Βασίλειο – Joanna Lumley
3. Λουξεμβούργο – Désirée Nosbusch
4. Aζερμπαϊτζάν – Aysel
5. Άγιος Μαρίνος
6. Μάλτα – Matt Blxck
7. Κροατία
8. Αλβανία – Andri Xhahu
9. Τσεχία
10. Ισραήλ – Maya Alkulumbre
11. Αυστραλία – Daniel Estrin
12. Δανία – Stéphanie Surrugue
13. Ισπανία – Soraya
14. Νορβηγία
15. Γερμανία – Tina Müller
16. Αρμενία – Brunette
17. Σλοβενία – Lorella Flego
18. Γεωργία – Sopho Khalvashi
19. Ελβετία – Jennifer Bosshard
20. Μολδαβία
21. Ελλάδα – Έλενα Παπαρίζου
22. Εσθονία – Birgit Sarrap
23. Ολλανδία – Nikkie Tutorials
24. Αυστρία – Philipp Hansa
25. Γαλλία – Natasha St-Pier
26. Ιταλία – Mario Acampa
27. Φινλανδία – Kaarija
28. Πορτογαλία – Marisa Mena
29. Βέλγιο – Livia Dushkoff
30. Ισλανδία – Friðrik Ómar
31. Λετονία
32. Ιρλανδία – Paul Harrington
33. Πολωνία – Viki Gabor
34. Κύπρος – Λουκάς Χάματσος
35. Λιθουανία – Monika Linkite
36. Σερβία – Konstrakta
37. Σουηδία – Frans

Φέτος, ξεκινάμε με την περσινή νικήτρια χώρα, την Ουκρανία, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο θα ανακοινώσει δεύτερο τη βαθμολογία του. Η ψηφοφορία των κριτικών επιτροπών θα κλείσει με τη Σουηδία, τη φετινή διοργανώτρια χώρα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook