Με την Κροατία ως το πρώτο φαβορί θα διεξαχθεί το βράδυ ο τελικός της Eurovision 2024. Ωστόσο το αποτέλεσμα εν μέσω εντάσεων είναι αμφίρροπο και οι εκπλήξεις πιθανές.

Ολοκληρώνεται σε λίγες ώρες από τώρα ο 68ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision, ο οποίος έχει σημαδευτεί όσο κανένας άλλος από δράματα, με αποκορύφωμα τον αποκλεισμό της Ολλανδίας σήμερα το πρωί από τον μεγάλο τελικό.
Μέσα σε μία ατμόσφαιρα έντασης και πρωτοφανούς τοξικότητας, θα ρίξουμε μία ματιά στις αποδόσεις των στοιχηματικών εταιρειών αναφορικά με τις πιθανότητες νίκης της κάθε χώρας στον φετινό διαγωνισμό, καθώς και τις πιθανότητες παρουσίας τους εντός Top 10.

Στην “pole position” η Κροατία
Με την Κροατία ως το πρώτο φαβορί θα διεξαχθεί το βράδυ ο τελικός της Eurovision 2024. Η χώρα που βρέθηκε περισσότερο από κάθε άλλη στην πρώτη θέση, έχει τις περισσότερες πιθανότητες νίκης λίγες ώρες πριν από το “να πέσει η αυλαία” του φετινού διαγωνισμού. Ο υπερηχητικός Baby Lasagna βρίσκεται πολύ κοντά στο να χαρίσει στην Κροατία την πρώτη της νίκη ως ανεξάρτητο κράτος στην παρουσία της στη Eurovision. Αυτή τη στιγμή, μπορεί να ποντάρει κανείς στην παρθενική νίκη των Κροατών σε αποδόσεις μεταξύ 1,83 και 2,25.

Δεύτερο είναι το Ισραήλ, το οποίο βρίσκεται κατά πόδας της Κροατίας και βλέπει τις αποδόσεις νίκης του να έχουν μείνει κατά βάση σταθερές σε σχέση με τη χθεσινή μας ανάλυση. Έτσι, η νίκη του Ισραήλ στη Eurovision 2024 παίζεται σε αποδόσεις μεταξύ 2,8 και 4.

Στην τρίτη θέση, κερδίζοντας έδαφος μετά τη χθεσινοβραδινή του εμφάνιση, είναι το Nemo και η Ελβετία. Η νίκη της Ελβετίας και του Nemo ποντάρεται πλέον σε αποδόσεις μεταξύ 4,5 και 5,5, από 6 έως 9 που ήταν χθες κατά την ώρα γραφής ανάλυσής μας.

Άνοδος δύο θέσεων για την Ιρλανδία και πτώση μιας θέσης για τη Γαλλία, οι οποίες συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα. Το ενδεχόμενο νίκης της Ιρλανδίας προσφέρεται τώρα μεταξύ 17 και 23. Από την άλλη πλευρά, οι αποδόσεις νίκης της Γαλλίας έχουν ανέβει σε σχέση με χθες, προσφερόμενες τώρα μεταξύ 15 και 26.

Στην έκτη θέση έπεσε η Ουκρανία, η οποία έχει χάσει τρεις θέσεις μέσα στις δύο τελευταίες μέρες. Με τις αποδόσεις που προσφέρεται να έχουν ανέβει σημαντικά, αυτή την στιγμή ως και 34 φορές το ποντάρισμα επιστρέφει η νίκη των Ουκρανών στο Μάλμε.

Στην έβδομη θέση η Ιταλία, που έχασε ακόμα περισσότερο έδαφος μετά τη χθεσινοβραδινή εμφάνισή της στη Jury Rehearsal. Μεταξύ 21 και 51 παίζεται το ενδεχόμενο νίκης της Angelina Mango.

Άνοδος μιας θέσης (8η) για την Ελλάδα, η οποία ανέβηκε κατά μία θέση σε σχέση με τη χθεσινή μας ανάλυση, “εκμεταλλευόμενη” τον αποκλεισμό της Ολλανδίας. Μία ενδεχόμενη νίκη του “ZARI” και της Μαρίνας Σάττι παίζεται αυτή τη στιγμή σε αποδόσεις μεταξύ 81 και 251, χωρίς να έχουν μεταβληθεί καθόλου σε σχέση με χθες.

Στην ένατη θέση έχει ανέβει η Φινλανδία, ενώ την πρώτη δεκάδα συμπληρώνει η Σουηδία, η οποία επιστρέφει εντός Top 10 για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλούς μήνες. Τόσο η Φινλανδία όσο και η Σουηδία παίζονται με μέγιστη απόδοση 251, την ίδια ακριβώς που έχουν η ένατη Ελλάδα καθώς και το Ηνωμένο Βασίλειο και η Αρμενία που βρίσκονται στις θέσεις 11 και 12.

Τέλος, όσον αφορά την Κύπρο, η Μεγαλόνησος θεωρείται ως η 25η επικρατέστερη για να κερδίσει τον 68ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Μια ενδεχόμενη νίκη της Silia Kapsis θεωρείται ως μακρινό σενάριο σύμφωνα με τους bookers, οι οποίοι και γι’ αυτόν τον λόγο την προσφέρουν σε αποδόσεις μεταξύ 151 και 501.

Top 10
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και μία από τις πιο δημοφιλείς αγορές στις στοιχηματικές εταιρείες, εκείνη της εισόδου στο Top 10. Παρατηρώντας τον παρακάτω πίνακα, μπορεί να διακρίνει κανείς πως οι bookers θεωρούν σε μεγάλο βαθμό εξασφαλισμένη την είσοδο στην πρώτη δεκάδα για ένα μεγάλο μέρος των συμμετεχουσών χωρών του μεγάλου τελικού.

Δεδομένη θεωρείται η παρουσία στο Top 10 τεσσάρων χωρών. Κροατία, Ελβετία, Ουκρανία και Ισραήλ έχουν “δεδομένη θέση” στην πρώτη δεκάδα, με τους bookers να προσφέρουν αυτό το ενδεχόμενο σε αποδόσεις κάτω από το 1,10.

Γαλλία και Ιταλία θεωρείται σχεδόν δεδομένο πως και εκείνες θα έχουν μία θέση στην πρώτη δεκάδα της Eurovision 2024, με το ενδεχόμενο αυτό να επιστρέφει μεταξύ 1,14 έως 1,20 φορές το ποντάρισμα.

Με τις έξι θέσεις του Top 10 να φαίνονται εν πολλοίς καπαρωμένες, μένουν ακόμα τέσσερις θέσεις, με την Ιρλανδία να θεωρείται η έβδομη επικρατέστερη να καταλάβει μία θέση στη δεκάδα σε απόδοση 1,57.

Πολύ μεγάλες πιθανότητες για μια θέση εντός Top 10 έχει και η Ελλάδα, ούσα όγδοη στον παρακάτω πίνακα και ταυτόχρονα η τελευταία χώρα που προσφέρεται σε αποδόσεις κάτω από 2. Για την ακρίβεια, μια θέση εντός Top 10 για τη Μαρίνα Σάττι επιστρέφει έως και 1,91 φορά το ποντάρισμα.

Από ‘κει και πέρα, ο αποκλεισμός της Ολλανδίας από τον μεγάλο τελικό, “ανοίγει μια θέση” εντός Top 10 που θεωρούταν από πολλούς ως κατοχυρωμένη. Αυτόματα, ανοίγει ο δρόμος για δύο ακόμα θέσεις για την πρώτη δεκάδα της κατατάξης. Έτσι, ένατη επικρατέστερη για να μπει στη δεκάδα θεωρείται η Σουηδία και δέκατη επικρατέστερη η Αρμενία. Αμφότερες παίζονται σε αποδόσεις κοντά στο 2,5.

Τέλος, όσον αφορά την Κύπρο, η Μεγαλόνησος θεωρείται ως η 21η επικρατέστερη για να μπει στο Top 10, με το ενδεχόμενο παρουσίας της Silia Kapsis να θεωρείται αρκετά δύσκολο. Σε αποδόσεις από 4,6 έως και 10 μπορεί να ποντάρει κανείς στη δεκάδα της Κύπρου.

Συμπεράσματα
Λίγες ώρες μας χωρίζουν από τον πιο δραματικό τελικό στην ιστορία της Eurovision, ο οποίος έχει στιγματιστεί από όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στο Μάλμε. Αφήνοντας στην άκρη όλα όσα έχουν στιγματίσει τον διαγωνισμό μέχρι στιγμής, ο αποψινός τελικός πρόκειται για τον πλέον αμφίρροπο όλων των εποχών, οπού κανείς δεν μπορεί με ακρίβεια να προβλέψει το τι θα συμβεί. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά και κανένα αποτέλεσμα δεν πρόκειται να αποτελέσει έκπληξη.

Πηγή: eurovisionfun.com

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook