Προκλητικά τα σχόλια των Τούρκων χρηστών στα social media με ειρωνικές αναφορές στην Μικρασιατική Καταστροφή

Ύβρεις , τουρκικές σημαίες , προκλητικά σχόλια φωτογραφίες του Κεμάλ Ατατούρκ περιλαμβάνουν οι αναρτήσεις με τις οποίες οι Τούρκοι επιτίθενται στην Δέσποινα Βανδή αλλά και στον Βασίλη Μπισμπίκη,

Και στα δύο προφίλ υπάρχουν αμέτρητα σχόλια από Τούρκους που τους βρίζουν για την επιλογή της τραγουδίστριας να ακυρώσει τη συναυλία της στο Τσεσμέ της Σμύρνης στην Τουρκία καθώς οι διοργανωτές επιχείρησαν να δώσουν πολιτική χροιά αναρτώντας μπάνερ με τον Κεμάλ Ατατούρκ στην σκηνή που θα έβγαινε η τραγουδίστρια.

«Μην ξαναέρθετε στην Τουρκία» ή «Ζήτω η χώρα, ζήτω ο Κεμάλ Πασάς», είναι λίγα από τα αμέτρητα σχόλια που βλέπει και ο ηθοποιός στις αναρτήσεις του.

Χαρακτηριστικό ενός από τα δεκάδες σχόλια είναι το εξής: «Σας ευχόμαστε να κολυμπήσετε πίσω στην Ελλάδα όπως έκαναν οι πρόγονοί σας στο παρελθόν και να μην ξαναπατήσετε ποτέ το πόδι σας σε τουρκικό έδαφος». Ενώ, ένα άλλο άτομο σημείωσε: «Θα κολυμπήσετε και πάλι», προσθέτοντας τρία emoji που γελάνε.


Χαρακτηριστικό παράδειγμα για το «bullying» σε βάρος και της Δέσποινας Βανδή είναι και το παρακάτω σχόλιο:
«Ξέρεις κολύμπι; Ο Ατατούρκ δίδαξε τους προγόνους σας. Πώς τολμάς να ενοχλήσεις τον ιδρυτή της χώρας από την οποία προέρχεσαι. Οι διεφθαρμένοι εχθροί φεύγουν σαν τον άνεμο. Ζήτω ο Μουσταφά Κεμάλ Πασάς».


Το συγκινητικό της υπόθεσης  πάντως είναι πως πολλοί Έλληνες στηρίζουν την Δέσποινα Βανδή για την επιλογή της.
«Πολλά μπράβο Δέσποινα, είμαστε περήφανοι για σένα. Πόντος. Κύπρος», έγραψε ένας χρήστης.

Μερικά από προκλητικά σχόλια κατά της Βανδή
Οι Τούρκοι σχολιαστές νωρίτερα γέμισαν τον λογαριασμό της Ελληνίδας τραγουδίστριας με ύβρεις, υποτιμητικά σχόλια, εθνικιστικές κορώνες, σημαίες της Τουρκίας και εικόνες του Κεμάλ Ατατούρκ. Αρκετοί, δε, με αφορμή το γεγονός ότι η συναυλία ήταν προγραμματισμένο να γίνει στη Σμύρνη, έγραψαν στη Δέσποινα Βανδή «να γυρίσεις πίσω κολυμπώντας», αναπαράγοντας έτσι την τουρκική εθνικιστική ρητορική σχετικά με την καταστροφή της Σμύρνης, το 1922.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook