Η Ανδριάνα Μανέττα θα ήταν μία από τους κουμπάρους του γάμου της 39χρονης με τη σύντροφό της - Είπε πως αισθανόταν αδιαθεσία αλλά δεν είχε προλάβει να κάνει εξετάσεις

Απέραντη θλίψη έχει σκορπίσει η είδηση του θανάτου της σεφ Ντέμης Γεωργίου , 39 ετών από σηπτικό σοκ μετά από βαριά λοίμωξη, ενώ βρισκόταν στην Πάρο όπου εργαζόταν και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου της Νίκαιας.

Η Ανδριάνα Μανέττα η οποία θα ήταν μία από τους κουμπάρες του γάμου της Ντέμης Γεωργίου μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι υπέφερε από ένα μικρόβιο που δεν είχε ελέγξει, παραπονιόταν για κόπωση και αδυναμία στα άκρα της, και έπαιρνε απλή φαρμακευτική αγωγή. Παρά την πίεση των φίλων της, δεν πρόλαβε να κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις.

Το βράδυ του Σαββάτου ενημέρωσε τους κοντινούς της ότι δεν αισθανόταν καλά. Έκλεισαν το μαγαζί νωρίτερα και τη βρήκαν στο σπίτι χωρίς παλμούς. Μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στην Αθήνα, αλλά ήδη βρισκόταν σε κώμα και σηπτικό σοκ. Όπως δήλωσε η Ανδριάνα Μανέττα η οποία μάλιστα «έσπασε» κατά την περιγραφή της βάζοντας τα κλάματα), αν βρισκόταν στην Αθήνα, η κατάληξη ίσως ήταν διαφορετική, είπε.

Η φίλη της αναφέρθηκε και στον γάμο που επρόκειτο να κάνει η Ντέμη Γεωργίου με τη σύντροφό της στην Πάρο το επόμενο διάστημα: «Εμείς σαν φίλοι θα κάναμε αυτό που ήθελε η Ντέμη και τώρα στην κηδεία και το πάρτι του γάμου της θα το κάνουμε επικήδειο, αλλά θα το κάνουμε όπως το ονειρεύτηκε».

ΟΙ τελευταίες ώρες της 39χρονης

Περιγράφοντας το πως ένιωθε η Ντέμη Γεωργίου η φίλη της εξήγησε: «Να σας πω τι συνέβη, πάνω κάτω αυτά που σας είπε και ο Ισίδωρος, δηλαδή είχε ένα μικρόβιο το οποίο προφανώς δεν είχε ελέγξει ότι το είχε. Παραπονιόταν την τελευταία εβδομάδα για κόπωση, ότι δεν ένιωθε τα άκρα της και ότι έπαιρνε μια απλή φαρμακευτική αγωγή, δηλαδή παυσίπονα και αντιφλεγμονώδη κτλ., έβαζε και κάποιες αλοιφές. Φοβόταν και λίγο να κάνει εξετάσεις, παρόλα αυτά με πίεση δική μας είχε κανονίσει σήμερα να κάνει τις εξετάσεις, που βέβαια δεν πρόλαβε… Τώρα εκείνο το βράδυ του Σαββάτου ενημέρωσε τα πιο στενά της άτομα ότι δεν αισθάνεται καλά και μάλιστα είχε στείλει μήνυμα στον άλλον τον κουμπάρο, τον φίλο μας, ότι αν κλείσει τα μάτια της θα φύγει, ότι εκεί καταλαβάμε τη σοβαρότητα της κατάστασης και κλείσαμε νωρίτερα το μαγαζί και με πήγε η σύντροφός της στο σπίτι, τη βρήκε ήδη σε… δεν είχε παλμούς. Τη συνεφέρανε με το ΕΚΑΒ, με ηλεκτροσόκ. Από εκείνη τη στιγμή ήταν σε κώμα, μέχρι να τη φέρει το ελικόπτερο σε εμάς, εδώ στην Αθήνα, που την περιμέναμε όλοι στο νοσοκομείο, ήταν ήδη σε κωματώδη κατάσταση και σε υψηλό σοκ».

Ματίνα Παγώνη – Τι προκάλεσε το θάνατο
Η Ματίνα Παγώνη εξήγησε τι προκάλεσε τον θάνατο της σεφ, μιλώντας στον Λάμπρο Κωνσταντάρα και τη Μαριάντα Πιερίδη στην εκπομπή Summer;s cool σήμερα (22.07.2024):

«Η οξεία βακτηριακή λοίμωξη είναι ουσιαστικά από τα μικρόβια που συνυπάρχουν με τον ανθρώπινο οργανισμό. Το σηπτικό σοκ είναι η πολυοργανική ανεπάρκεια που ως αποτέλεσμά της, τα ζωτικά όργανα σταματούν να λειτουργούν. Από το ιατρικό ιστορικό, η κοπέλα δεν ένιωθε καλά και πήρε άδεια από τη δουλειά της για να ξεκουραστεί πριν λίγες μέρες.

Αν η κοπέλα είχε πάει σε νοσοκομείο όσο δεν αισθανόταν καλά και έκανε εξετάσεις θα έβλεπε τι συμβαίνει. Δυστυχώς δεν πρόλαβε. Θα είχε πιθανώς και άλλα συμπτώματα. Περιμένουμε να βγουν οι εξετάσεις της για να δούμε ποιο ακριβώς μικρόβιο, που ήταν και δυνατό, προκάλεσε το σηπτικό σοκ.

Τα βακτήρια μπαίνουν στους ιστούς και καταστρέφουν κύτταρα με αποτέλεσμα να δημιουργούν λοιμώδη σχέση με τον οργανισμό. Οι τοξίνες που απελευθερώνονται κάνουν και το σηπτικό σοκ στα όργανα. Τα συμπτώματα που δημιουργεί η λοίμωξη είναι κοινά και δεν ανησυχεί ο κόσμος για να πάει να το κοιτάξει.

Η κατάσταση αυτή μπορεί να αποφευχθεί και ο ασθενής μπορεί να την προλάβει αρκεί να επισκεφτεί έγκαιρα ένα γιατρό ήδη από τα πρώτα συμπτώματα», τόνισε η Ματίνα Παγώνη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook