Όπως λέω, Λουκιανός «κουράστηκε» και πήγε να «ξεκουραστεί», και συνεχίζουμε εμείς, οι κόρες μας και οι συνεργάτες μας.

Η Άννα Βαγενά ήταν καλεσμένη στο «Buongiorno» και μίλησε για τον Λουκιανό Κηλαηδόνη και το θέατρο Μεταξουργείο που ξεκίνησαν μαζί το 1999 .

«Ήταν το 1999 τέτοια εποχή που ξεκίνησε το θέατρο Μεταξουργείο με τον άντρα μου, Λουκιανό Κηλαιδόνη. Πήραμε αυτόν τον χώρο για να κάνουμε αυτά που ονειρευόμαστε, και όπως θέλουμε. Το κάναμε με κόπο. Τέτοια εποχή ξεκινήσαμε με τα «Μικροαστικά» του Λουκιανού και του Γιάννη Νεγρεπόντη. Έχουμε ανεβάσει περίπου 50 παραστάσεις από τότε. Νομίζω βοηθήσαμε με την παρουσία μας την αναβάθμιση της περιοχής. Όπως λέω, ο Λουκιανός «κουράστηκε» και πήγε να «ξεκουραστεί», και συνεχίζουμε εμείς, οι κόρες μας και οι συνεργάτες μας. Δεν γίνεται χωρίς συνεργάτες τίποτα, συνεχίζουμε και πάμε πολύ καλά», είπε αρχικά η Άννα Βαγενά.

Μια από τις παραστάσεις του θεάτρου είναι και η «Αγγέλα Παπάζογλου», με την Άννα Βαγενά. Μία ιστορική παράσταση στο θέατρο «Μεταξουργείο».

«Είναι ένας μονόλογος και η μακροβιότερη παράσταση στην Ελλάδα και με τον ίδιο ηθοποιό. Είναι η πρώτη φορά που έγινε μονόλογος. Η πρώτη που άνοιξα τον δρόμο ήμουν εγώ. Έχω 6 μονολόγους «δράση». Είναι συγκλονιστικό κείμενο. Η Αγγέλα Παπάζογλου ήταν η γυναίκα του Βαγγέλη Παπάζογλου του ρεμπέτη και αφηγείται την ζωή της Σμύρνης πριν την καταστροφή, την άφιξη στην Ελλάδα και πώς τους φέρθηκαν και πώς τους αποκαλούσαν. Φτάνει μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο. Ήταν πολύ συγκλονιστικό κείμενο το οποίο έγραψε ο γιος της, Γιώργης Παπάζογλου, ο οποίος ζει και είναι 98 ετών. Διδάσκω αφηγηματικό θέατρο κυρίως από λογοτεχνικά κείμενα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Όλα αυτά γίνονται με σκληρή δουλειά, εντιμότητα και συνέπεια. αυτό μας σώζει», προσέθεσε.

«Έχω ένα σκυλάκι, την Λουλού, την βρήκα σε ένα χωριό της Θεσσαλίας, ήταν ένα κακοποιημένο ζώο. Εγώ ήμουν η 3η μαμά της γιατί άλλοι την περιέθαλψαν. Είχε υποστεί μία τεράστια κακοποίηση. Το πήρα στην Αθήνα και με ακολούθησε σε όλες μου τις περιοδείες. Εδώ και 3 χρόνια πάσχει από μία ασθένεια το σκυλάκι μου και έχει παραλύσει από την μέση και κάτω. Η Λουλού είναι μια αφορμή να πω κάποια πράγματα για μένα. Μιλάμε πιο εύκολα πίσω από ένα άλλο πρόσωπο. έχει ζήσει πολλά η σκυλίτσα και πολλές προσωπικές στιγμές. Δίδονται πολλά μαθήματα ζωής. Είναι η ζωή μας με τον Λουκιανό», υπογράμμισε η Άννα Βαγενά.

Κλείνοντας, η Άννα Βαγενά εξομολογήθηκε τη σκέψη της για τον άντρα της όταν βλέπει τα εγγόνια τους στο θέατρο: «Όταν είναι στο θέατρο τα εγγόνια μου, θα ήθελα να είναι ο Λουκιανός εκεί να τους δει. Κοιτάζω τα εγγόνια μας και λέω: ρε Λουκιανέ, έπρεπε να είναι εδώ να τα βλέπει».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις