Πρόκειται για την τηλεμαχία των υποψηφίων για τη προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την οποία, το 24ωρο ενημερωτικό τηλεοπτικό κανάλι της ΕΡΤ, θα μεταδώσει σε απευθείας σύνδεση από την αίθουσα της ολομέλειας του Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, την Πέμπτη 23 Μαΐου 2024, από τις 16:00 έως τις 17:45.

Μια πολύ σημαντική εκδήλωση για το μέλλον της Ευρώπης θα μεταδώσει το ΕΡΤNEWS, συμβάλλοντας έτσι στην πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών, ενόψει και των επικείμενων Eυρωεκλογών, στις 9 Ιουνίου 2024.

Πρόκειται για την τηλεμαχία των υποψηφίων για τη προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την οποία, το 24ωρο ενημερωτικό τηλεοπτικό κανάλι της ΕΡΤ,  θα μεταδώσει σε απευθείας σύνδεση από την αίθουσα της ολομέλειας του Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, την Πέμπτη 23  Μαΐου 2024, από τις 16:00 έως τις 17:45.

Τη σύνδεση για τη χώρα μας, από τα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, θα κάνει η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κλειώ Νικολάου, ενώ ένας πολίτης θα μπορέσει να θέσει ερώτημα στους υποψηφίους στον τομέα «Σύνορα και Μετανάστευση».

Το debate διοργανώνεται από την EBU, σε συνεργασία με τα ευρωπαϊκά πολιτικά κόμματα και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Θα συμμετάσχουν οι:

  • Walter Baier (Αυστρία), Ευρωπαϊκή Αριστερά
  • Sandro Gozi (Ιταλία), Renew Europe Now
  • Ursula von der Leyen (Γερμανία), Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ)
  • Terry Reintke (Γερμανία), Ευρωπαίοι Πράσινοι
  • Nicolas Schmit (Λουξεμβούργο), Κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (PES)

Οι πέντε υποψήφιοι θα τοποθετηθούν σε σειρά κρίσιμων θεμάτων. Ερωτήσεις θα τεθούν από το κοινό που θα βρίσκεται στην αίθουσα της ολομέλειας, από θεατές που θα παρευρίσκονται στις κατά τόπους εκδηλώσεις των Γραφείων του Κοινοβουλίου στα κράτη μέλη της Ε.Ε., από πολίτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και από τους δύο συντονιστές δημοσιογράφους.

Οι υποψήφιοι θα κληθούν, επίσης, να απαντήσουν σε εξατομικευμένες ερωτήσεις από τους συντονιστές. Η νέα αυτή μορφή ερωταπαντήσεων, γνωστή ως «spotlight», θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά στην τηλεμαχία.

Ειδικές εκδηλώσεις για τη ζωντανή παρακολούθηση της συζήτησης θα διοργανωθούν από δημόσια μέσα ενημέρωσης σε ολόκληρη την Ε.Ε., σε συνεργασία με τα κατά τόπους Γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η μετάδοση της τηλεμαχίας από το ΕΡΤNEWS θα γίνει με ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική γλώσσα και στη νοηματική.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook