«Το μόνο που θέλω είναι να βρεθούν οι δολοφόνοι του παιδιού μου, όχι μόνο εκείνοι που το σκότωσαν αλλά και εκείνοι που έδωσαν τις εντολές.» δήλωσε η μητέρα του

Διακόπηκε για τις 5 Ιουλίου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη των δύο αδελφών που κατηγορούνται για την εν ψυχρώ εκτέλεση, με 13 σφαίρες του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ στις 9 Απριλίου 2021 έξω από το σπίτι του στον ‘Αλιμο.

Ο λόγος για την αναβολή της δίκης είναι η μη εμφάνιση τριών μαρτύρων, ενώ και ο νέος συνήγορος της οικογένειας Καραϊβάζ Σπύρος Χαριτάτος, είπε ότι χρειάζετια χρόνο καθώς ανέλαβε τώρα την υπόθεση καθώς υπερασπιστής μέχρι τώρα ήταν ο Απόστολος Λύτρας ο οποίος πλέον είναι προφυλακισμένος μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο με δεδομένο ότι το 18μηνο της προφυλάκισης των 2 κατηγορουμένων για τη δολοφονία του δημοσιογράφου λήγει τον Οκτώβριο δεν ανέβαλε την υπόθεση αλλά προχώρησε σε ολιγοήμερη διακοπή.

Τραγικές φιγούρες η μητέρα , η αδελφή και η σύζυγος του Γιώργου Καραϊβάζ.

Η μητέρα του που καθόταν στα πρώτα έδρανα του δικαστηρίου έκλαιγε συνέχει ενώ μετά την διακοπή της δίκης δήλωσε συντετριμμένη: «Το μόνο που θέλω είναι να βρεθούν οι δολοφόνοι του παιδιού μου, όχι μόνο εκείνοι που το σκότωσαν αλλά και εκείνοι που έδωσαν τις εντολές, Εμείς δεν ζούμε είμαστε σαν ζωντανοί νεκροί.»

Δηλώσεις έκανε και ο δικηγόρος της οικογένειας Καραϊβάζ λέγοντας ότι στη δίκη πρέπει να εξαφανιστεί το πέπλο φόβου που αιωρείται

Τα δύο αδέλφια, 41 και 49 ετών, μετήχθησαν το πρωί στα δικαστήρια είναι αντιμέτωπα με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία, πράξη η οποία, σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές, ήταν αποτέλεσμα “συμβολαίου θανάτου” με άγνωστους μέχρι σήμερα, τους ηθικούς αυτουργού που έδωσαν την εντολή για την εκτέλεση του δημοσιογράφου, αλλά και για όσους άλλους συμμετείχαν στην υλοποίηση του φονικού σχεδίου.
Η έρευνα για το κρίσιμο σκέλος της υπόθεσης συνεχίζεται και σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται να υπάρχουν προς αξιοποίηση σημαντικά ευρήματα. Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, έγινε άρση του απορρήτου των τραπεζικών λογαριασμών, των δύο κατηγορουμένων όπου βρέθηκαν υπέρογκες καταθέσεις ύψους ενός εκατομμυρίου, που οι ειδικοί εκτιμούν ότι μπορεί να είναι η αμοιβή που εισέπραξαν από το συμβόλαιο θανάτου του Γιώργου Καραϊβάζ.
Έξω από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο βρέθηκαν συγγενείς του δημοσιογράφου αλλά και φίλοι, οι οποίοι όλοι τόνισαν σε ιδιαίτερα συγκινητικό και φορτισμένο κλίμα ότι αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να βρεθούν οι ηθικοί αυτουργοί.

Οι δύο κατηγορούμενοι αρνούνται την κατηγορία ισχυριζόμενοι πως δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με την δολοφονία του δημοσιογράφου, θέση που διατύπωσαν αμέσως μετά την σύλληψη τους δύο χρόνια μετά τις θανατηφόρες σφαίρες που δέχθηκε ο Καραϊβάζ. Ο μικρότερος σε ηλικία φαίνεται να αρνείται εντελώς την παρουσία του στον ‘Αλιμο την επίμαχη ημέρα, ο ενώ ο αδελφός του φαίνεται να ισχυρίζεται ότι βρέθηκε στην περιοχή για επαγγελματικούς λόγους . Οι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι για την δολοφονία τον Μάιο του 2023, γεγονός που σημαίνει ότι η δίκη πρέπει να “τρέξει” με γοργούς ρυθμούς καθώς το φθινόπωρο συμπληρώνεται για τα δύο αδέλφια το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης των 18 μηνών.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook