Η μεγάλη συναυλία για την επέτειο των 50 χρόνων της εισβολής στην Κύπρο σε απευθείας μετάδοση από την ERT World. Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024 στις 21:00 ώρα Ελλάδας

Με αφορμή τη συμπλήρωση 50 ετών από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, η ERT World θα μεταδώσει απευθείας τη μεγάλη συναυλία «Λαλώ σου ‘πόψε λευτεριά! Οι καμπάνες θα ηχήσουν και πάλι…», που θα πραγματοποιηθεί στο Ηρώδειο την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024.

Η ERT WORLD είναι διαθέσιμη δορυφορικά, καλωδιακά και διαδικτυακά μέσα από την πλατφόρμα ERTFLIX, επιλέγοντας ERTWORLD live.

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας παρουσιάζεται το βραβευμένο Ορατόριο του Μάριου Ιωάννου Ηλία «Οι καμπάνες θα ηχήσουν και πάλι», σε διεύθυνση του μαέστρου Πέτρου Στυλιανού.
Συμμετέχουν η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία της ΕΡΤ, με σολίστες τους Μπάμπη Βελισσάριο, Λητώ Μεσήνη και Σταύρο Σαλαμπασόπουλο, η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων και οι Βυζαντινές Χορωδίες «Οι Μαΐστορες της Ψαλτικής Τέχνης», «Ιλισιώτες Ψάλτες» και «Ενήχημα», σε συντονισμό του Αχιλλέα Χαλδαιάκη. Αφηγητής ο Γρηγόρης Βαλτινός.

Στο δεύτερο μέρος λαμβάνουν μέρος εξέχοντες καλλιτέχνες, όπως οι Μαρία Φαραντούρη,  Μανώλης Μητσιάς, Μιχάλης Βιολάρης,  Παντελής Θαλασσινός, Μαρία Αλεξίου, Γρηγόρης Βαλτινός, Κωνσταντίνα Κωνσταντίνου,  Κώστας Χατζηχριστοδούλου και η Χορωδία του Εθνικού Ωδείου Ηλιούπολης, σε διεύθυνση της Βάνας Μαντζαβίνου.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε καλλιτεχνική επιμέλεια του μαέστρου Γιώργου Παγιάτη και τελεί υπό την αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Γεωργίου.

Διοργανωτές: Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος (Ο.Κ.Ο.Ε), Π.Ο.Ε. ΥΠ.ΠΟ. και Ίδρυμα «Δεν Λησμονώ Γεώργιος Καραμάνος».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.ert.gr/ertworld

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις