Στη μυθοπλασία η ΕΡΤ επανέρχεται με νέους κύκλους επεισοδίων στις σειρές: «Η παραλία», «Ηλέκτρα», «Έρημη χώρα». Επίσης οι τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις νέες σειρές «Αρχελάου 5», «Το δίχτυ», «Η Μαρία που έγινε Κάλλας» όπως και το «Απαραίτητο φως» και »Μαμά στα κρυφά», από το 2025.

Το ανανεωμένο της πρόγραμμα για τη νέα τηλεοπτική σεζόν παρουσίασε η ΕΡΤ, σε εκδήλωση στο Ωδείο Αθηνών. Το «παρών» έδωσαν στελέχη και εργαζόμενοι της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, καθώς και πλήθος προσκεκλημένων.

Φέτος το πρόγραμμα της ΕΡΤ ενισχύεται με νέες εκπομπές, σειρές και ταινίες, περιεχόμενο το οποίο θα προβάλλεται μέσα από όλα της τα κανάλια, on demand στο Ertflix, ενώ όπως τόνισε η κυριά Κασκανιώτη, η ΕΡΤ εστιάζει σε μια στρατηγική που θα βρίσκει τον πολίτη σε όποιο σημείο κι αν βρίσκεται. Έμφαση θα δοθεί στο κομμάτι της ενημέρωσης, με το ERTNews να έχει καθημερινά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας δελτία ειδήσεων, όπως και ενημερωτικές εκπομπές.

Στη ζώνη των 22:00 θα υπάρχουν εκπομπές, με θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και ευρωπαϊκά θέματα, όπως επίσης και στη ζώνη των 23:00 θα υπάρχουν εκπομπές έρευνας. Ταυτόχρονα το πρόγραμμα θα εμπλουτίζεται με πολυθεματικά ένθετα και εκπομπές που αφορούν την περιφέρεια και τη Βόρεια Ελλάδα.

Στη μυθοπλασία η ΕΡΤ επανέρχεται με νέους κύκλους επεισοδίων στις σειρές: «Η παραλία», «Ηλέκτρα», «Έρημη χώρα». Επίσης οι τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις νέες σειρές «Αρχελάου 5», «Το δίχτυ», «Η Μαρία που έγινε Κάλλας» όπως και το «Απαραίτητο φως» και »Μαμά στα κρυφά», από το 2025.

Η ΕΡΤ1 θα έχει καθημερινές ψυχαγωγικές εκπομπές και τηλεπαιχνίδια.

Η ΕΡΤ2 θα περιλαμβάνει εκπομπές για παιδιά, κινηματογραφικές ταινίες και σειρές της ΕΡΤ που άφησαν ιστορία.

Στην ΕΡΤ3 θα μεταδίδονται και όλα τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα και οι διεθνείς διοργανώσεις, όπως και εκπομπές πολιτισμού για την τέχνη και την περιφέρεια.

Το ERTFLIX, η πιο δημοφιλής πλατφόρμα στην Ελλάδα με 510.000 θεάσεις ημερησίως, ενισχύεται με νέες σειρές και ταινίες.

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΕΡΤ Γιάννης Παπαδόπουλος στην ομιλία του, ανέφερε:

«Κυρίες και κύριοι η ΕΡΤ σήμερα βαδίζει σταθερά στο μονοπάτι της καταξίωσης την προτίμηση και την εμπιστοσύνη του κοινου. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τίποτα από τα δύο δεν είναι δεδομένο, απαιτούν διαρκή αγώνα, ευελιξία και καινοτομία. Στην ΕΡΤ όμως έχουμε όρεξη και δυνατότητες και για τα τρία (…) Από σήμερα αξιοποιώντας την εμπειρία του παρελθόντος και τις στέρεες βάσεις του παρόντος, σχεδιάζουμε την ΕΡΤ του μέλλοντος. Σε αυτή την ΕΡΤ λοιπόν σας ζητώ να μείνετε συντονισμένοι».

Στην ομιλία της, η διευθύνουσα σύμβουλος της ΕΡΤ Κατερίνα Κασκανιώτη, ανέφερε:

«Στόχος μας λοιπόν είναι να φέρουμε την ΕΡΤ ακόμα πιο κοντά στον καθένα από μας με περιεχόμενο που μας αγγίζει, που είναι κοντά μας. Με σειρές που μιλούν στην καρδιά μας και με χαρακτήρες που τους αναγνωρίζουμε γιατί ταυτιζόμαστε μαζί τους. Με προγραμματισμό που λαμβάνει υπόψη του τις συνήθειες τις δικές μας τις τηλεοπτικές, και που μας βρίσκει εκεί που είμαστε: στον δρόμο, στο αυτοκίνητο, στο σπίτι, στην παραλία».

Ο Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης της ΕΡΤ Φώτης Καφαράκης, ανέφερε:

«Το ΕΡΤNews διαθέτει μια πολύ ισχυρή ομάδα δημοσιογράφων που δεν παρουσιάζουν απλώς τα δελτία, αλλά καλούνται να κρατήσουν την ροή των ειδήσεων κάθε φορά που προκύπτει κάποιο σημαντικό γεγονός. Και δεν είναι λίγα αυτά κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Η φράση “γύρνα το στην ΕΡΤ” κάθε φορά που υπάρχει μία μεγάλη είδηση και ακούγεται από τους πολίτες, αποτελεί για εμάς έναν τίτλο τιμής».

Ο Γενικός Διευθυντής Προγράμματος της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Παπαβασιλείου, ανέφερε:

«Θα ήθελα να τονίσω ότι οι ψυχαγωγικές εκπομπές και οι σειρές μυθοπλασίας της δημόσιας τηλεόρασης που σας παρουσιάζουμε σήμερα, αποτελούν αποτέλεσμα της συντονισμένης δουλειάς και συνεργασίας πολλών ανθρώπων, που με το πάθος και τις μοναδικές τους ικανότητες συνέβαλαν τα τελευταία χρόνια στην διαμόρφωση του νέου προφίλ της δημόσιας τηλεόρασης».

Ο Γενικός Διευθυντής της ΕΡΤ3 Φίλιος Στάγκος, ανέφερε:

«Ερχόμενοι από μία εξαιρετικά επιτυχημένη σεζόν με μεγάλα αθλητικά γεγονότα που καθήλωσαν το φίλαθλο κοινό, όπως και το Euro και οι Ολυμπιακοί Αγώνες, η ΕΡΤ συνεχίζει και φέτος την παράδοση της φιλοξενίας των σημαντικότερων εγχώριων διοργανώσεων του Μπάσκετμπολ (…) Δεν είναι άλλο από το λεγόμενο επιμορφωτικό περιεχόμενο, με τις εκπομπές για το σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό και τα παντός είδους ντοκιμαντέρ».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook