Με έμπνευση, πρωτοτυπία και σύγχρονη ματιά, με αγαπημένες σειρές που έχουν κερδίσει το κοινό και επιστρέφουν, αλλά και με εξαιρετικές καινούργιες, με εκπομπές ενημερωτικές, ψυχαγωγικές, πολιτιστικές, μουσικές, περιβαλλοντικές, τηλεπαιχνίδια, με συγκλονιστικές ξένες σειρές και ταινίες, από τον παγκόσμιο και τον ελληνικό κινηματογράφο, εξαιρετικά ντοκιμαντέρ, το πιο διασκεδαστικό παιδικό πρόγραμμα και όλες τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, το πρόγραμμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης θα επιβεβαιώνει καθημερινά το μήνυμα της καμπάνιας της.

Με κεντρικό μήνυμα «Η δική μας ΕΡΤ», και με βασικούς άξονες την αξιόπιστη ενημέρωση και την ποιοτική ψυχαγωγία, ιδιαίτερη έμφαση στην ελληνική μυθοπλασία, που κατέχει και φέτος ξεχωριστή θέση, και κυρίως με σεβασμό στους τηλεθεατές, το νέο πρόγραμμα της ΕΡΤ παρουσιάστηκε στο Ωδείο Αθηνών, την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024, σε μια όμορφη γιορτή, με αφορμή την έναρξη της τηλεοπτικής σεζόν 2024-2025.

Με έμπνευση, πρωτοτυπία και σύγχρονη ματιά, με αγαπημένες σειρές που έχουν κερδίσει το κοινό και επιστρέφουν, αλλά και με εξαιρετικές καινούργιες, με εκπομπές ενημερωτικέςψυχαγωγικέςπολιτιστικέςμουσικέςπεριβαλλοντικέςτηλεπαιχνίδια, με συγκλονιστικές ξένες σειρές και ταινίες, από τον παγκόσμιο και τον ελληνικό κινηματογράφο, εξαιρετικά ντοκιμαντέρ, το πιο διασκεδαστικό παιδικό πρόγραμμα και όλες τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, το πρόγραμμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης θα επιβεβαιώνει καθημερινά το μήνυμα της καμπάνιας της.

Ο πρόεδρος της ΕΡΤ Γιάννης Παπαδόπουλος, στην πρώτη του επίσημη εμφάνιση μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, καλωσόρισε τους παρευρισκομένους στην παρουσίαση προγράμματος και απηύθυνε χαιρετισμό. Η διευθύνουσα σύμβουλος της ΕΡΤ, Κατερίνα Κασκανιώτη, ανέπτυξε τον στρατηγικό σχεδιασμό και αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες που θα διέπουν το περιεχόμενο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης τη νέα σεζόν. Στη συνέχεια, ο γενικός διευθυντής Ενημέρωσης Φώτης Καφαράκης παρουσίασε τον βασικό κορμό της ενημέρωσης και τις ζώνες του 24ωρου τηλεοπτικού καναλιού ΕΡΤNEWS, ο γενικός διευθυντής Προγράμματος, Κωνσταντίνος Παπαβασιλείου, αναφέρθηκε στην ψυχαγωγία και στη μυθοπλασία, ενώ ο γενικός διευθυντής της ΕΡΤ3 Φίλιος Στάγκος, επικεντρώθηκε στις τυπολογίες πολιτισμός και αθλητισμός.

Στον χαιρετισμό του, ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Γιάννης Παπαδόπουλος, εστίασε στους εργαζόμενους της δημόσιας τηλεόρασης, τονίζοντας: «Tο πιο πολύτιμο κεφάλαιο που διαθέτει η ΕΡΤ σήμερα δεν είναι άλλο από τους ανθρώπους της, που πάντα ‘‘βάζουν πλάτη’’ σε νέα και παλαιά εγχειρήματα. Την έφθασαν, μάλιστα, σ’ ένα επίπεδο που θα ζήλευαν πολλά ιδιωτικά κανάλια, όπως, για παράδειγμα, στον τομέα του τεχνολογικού εξοπλισμού και λειτουργίας. Στην ΕΡΤ δεν περισσεύει κανείς. Επιδίωξή μας είναι να προσφέρουμε ίσες ευκαιρίες σε όλους και να ενεργοποιήσουμε στο μέγιστο όλο το δυναμικό της εταιρείας. Στόχος είναι να κατακτήσουμε ακόμα ψηλότερες κορυφές σε ενημέρωση και ψυχαγωγία, με σεβασμό στα χρήματα των φορολογουμένων πολιτών και με γνώμονα την ποιότητα.
Προσωπικά θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις, ώστε η ΕΡΤ να μπορέσει να αναπτυχθεί ως ένα πολυμορφικό brand και να γίνεται συνεχώς καλύτερη. Από σήμερα, αξιοποιώντας την εμπειρία του παρελθόντος και τις στέρεες βάσεις του παρόντος, σχεδιάζουμε την ΕΡΤ του μέλλοντος. Σε αυτήν την ΕΡΤ, λοιπόν, σας καλώ να μείνετε συντονισμένοι».

Η διευθύνουσα σύμβουλος της ΕΡΤ, Κατερίνα Κασκανιώτη, αφού ευχαρίστησε με τη σειρά της όλους όσοι τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, καλωσόρισε τον πρόεδρο Γιάννη Παπαδόπουλο στην οικογένεια της ΕΡΤ και ανέπτυξε τους τέσσερις στρατηγικούς άξονες που διέπουν τον σχεδιασμό και την παραγωγή του οπτικοουστικού  περιεχομένου της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης τη νέα σεζόν: την έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση, πάντα στην υπηρεσία της αλήθειας, τη διαχρονική στήριξη των Ελλήνων δημιουργών και την επένδυση σε πρωτότυπες παραγωγές υψηλής ποιότητας, την προσφορά περιεχομένου που απευθύνεται σε κάθε κοινό, καθώς και την καινοτομία, με σύγχρονες τεχνολογίες που βελτιώνουν συνεχώς την ποιότητα του προγραμματισμού και τους τρόπους μετάδοσης.

«Στόχος μας είναι να φέρουμε την ΕΡΤ ακόμη πιο κοντά στον καθένα από εμάς. Με περιεχόμενο που μας αγγίζει, που είναι κοντά μας, με σειρές που μιλούν στην καρδιά μας, με χαρακτήρες που ταυτιζόμαστε, γιατί τους αναγνωρίζουμε. Με προγραμματισμό που λαμβάνει υπόψη του τις συνήθειές μας και που μας βρίσκει εκεί που είμαστε, σε μικρές ή μεγάλες συσκευές, στο σπίτι, στον δρόμο ή στο αυτοκίνητο. Αυτή την ΕΡΤ που μας δίνει φωνή, που μας αφορά, γιατί συμμετέχουμε όλοι σε αυτήν. Που μας ενώνει με όλη την Ελλάδα και πέρα από αυτήν. Και τη νιώθουμε ως τη δική μας τηλεόραση, το δικό μας ραδιόφωνο, το δικό μας ERTFLIX, τη δική μας ΕΡΤ. Αυτή τη δημόσια τηλεόραση για την οποία να είμαστε όλοι περήφανοι. Ένα δημόσιο αγαθό που ανήκει σε όλους μας. Αυτή είναι Η δική μας ΕΡΤ. Μια τηλεόραση που ανήκει σε όλους μας,  που μας αφορά και εξελίσσεται διαρκώς με τον καθένα και την καθεμιά μας» ανέφερε στην ομιλία της η κυρία Κασκανιώτη.

Επενδύοντας  σε πρωτότυπες παραγωγές υψηλής ποιότητας με αύξηση που φέτος κυμαίνεται στο 10% και στηρίζοντας τους  Έλληνες δημιουργούς σε ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ, στο πλαίσιο του προγράμματος του 1,5%, αλλά και με συμπαραγωγές, η ΕΡΤ παραμένει ο θεμέλιος λίθος της εγχώριας οπτικοακουστικής οικονομίας.  Στους 463 τίτλους που έχει χρηματοδοτήσει η ΕΡΤ,  τη φετινή χρονιά θα προστεθούν ακόμη 60 τίτλοι (μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και μικρού μήκους). «Φιλοδοξούμε να βγούμε έξω από τα σύνορα και να συνεργαστούμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο για διεθνείς συμπαραγωγές» υπογράμμισε η διευθύνουσα σύμβουλος.

Στον τομέα της καινοτομίας, γίνεται χρήση των σύγχρονων τεχνολογιών παραγωγής και μετάδοσης προγράμματος –όπως τόνισε– καθώς ήδη βρίσκονται σε λειτουργία 7 studios και αναβαθμίζεται ένα ακόμη, ενώ σχεδιάζονται mini τηλεοπτικά studio και σε κάποιους περιφερειακούς σταθμούς. Σε εξέλιξη είναι το μεγάλο έργο αντικατάστασης και αναβάθμισης των πομπών, ενώ ήδη αξιοποιείται σε πολλούς τομείς η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI), και βρίσκεται σε εξέλιξη η αναβάθμιση των κτηριακών υποδομών.

Αναλύοντας τη νέα φιλοσοφία του προγραμματισμού, η Κατερίνα Κασκανιώτη ανέφερε: «Βάζουμε στο κέντρο τον πολίτη και σχεδιάζουμε περιεχόμενο για όλα τα κοινά. Διατηρώντας στο υψηλότερο σημείο της προγραμματικής μας πυραμίδας την ενημέρωση, την ψυχαγωγία και τη μυθοπλασία, επικεντρωνόμαστε και σε άλλες τυπολογίες, όπως ο πολιτισμός, οι τέχνες, το παιδικό πρόγραμμα, η μουσική. Ο σχεδιασμός του προγράμματος λαμβάνει υπόψη του τις διαφορετικές τηλεοπτικές συνήθειες και διαμορφώνεται διαφορετικά για τα γραμμικά κανάλια και διαφορετικά για την πλατφόρμα ERTFLIX».

8 κανάλια, πολλοί λόγοι για να τα παρακολουθείτε…

Διακριτός θα είναι ο ρόλος των γραμμικών καναλιών της ΕΡΤ, που έχουν τα δικά τους ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, την ξεχωριστή φυσιογνωμία τους, πάντα με συνδετικό κρίκο την αξιόπιστη ενημέρωση και την ποιοτική ψυχαγωγία, με σεβασμό στους τηλεθεατές.

ΕΡΤNEWS

To 24ωρο ενημερωτικό κανάλι της ΕΡΤ, επτά ημέρες την εβδομάδα, φωτίζει κάθε πτυχή της ειδησεογραφίας, παρέχοντας έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, από κάθε γωνιά της Ελλάδας και του κόσμου. Όλες οι ειδήσεις και οι εξελίξεις από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό αναδεικνύονται μέσα από τα έξι αναλυτικά δελτία του ΕΡΤNEWS, στις 09:00, στις 12:00, στις 15:00, στις 18:00, στις 21:00 και στις 24:00. Επίσης, περιλαμβάνει πολιτικές εκπομπές, αλλά και εκπομπές έρευνας, με δύο νέες ζώνες κάθε ημέρα, στις 22:00 και στις 23:00. Επίσης, ειδικά ένθετα για την υγεία, το περιβάλλον, την προσβασιμότητα, την παιδεία, τη γεωργία, τον τουρισμό, τα social media, την οικονομία, το σινεμά, τις τέχνες, τον αθλητισμό.

ΕΡΤ1

Με έμφαση στην ποιοτική ψυχαγωγία, με οκτώ αγαπημένες σειρές μυθοπλασίας που δίνουν ραντεβού με τους τηλεθεατές καθημερινά αλλά και το Σαββατοκύριακο, με πολυθεματικές ψυχαγωγικές εκπομπές, ταξιδιωτικές, μουσικές, μαγειρικής, με τηλεπαιχνίδια η ΕΡΤ1 προσφέρει πλούσιο περιεχόμενο, που πλέον αποτελεί καθημερινή συνήθεια για το τηλεοπτικό κοινό.
Και όσον αφορά τη Eurovision που θα λάβει χώρα το 2025 στη Βασιλεία,  η επιλογή του εκπροσώπου της Ελλάδας θα γίνει μέσω μιας ανοιχτής προς όλο το κοινό διαδικασίας.

ΕΡΤ2

Με ανανεωμένο πρόγραμμα και αέρα από τον Οκτώβριο η EΡΤ2 αποκτά ένα πολυθεματικό χαρακτήρα. Μέσα από δημιουργικά χωρισμένες ζώνες, θα προβάλλει προγράμματα που αναδεικνύουν όλο το περιεχόμενο της ΕΡΤ, ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και στα ενδιαφέροντα όλων των τηλεθεατών.

ΕΡΤ3

Το τρίπτυχο πολιτισμός-αθλητισμός-περιφερειακή ενημέρωση αποτελεί τον βασικό κορμό του προγράμματος της ΕΡΤ3. Με εκπομπές πολιτιστικές, μουσικές, ντοκιμαντέρ, που αναδεικνύουν τη φυσική ομορφιά και παράλληλα αφυπνίζουν και ευαισθητοποιούν για την προστασία του πλανήτη, καθώς και με την κάλυψη σημαντικών αθλητικών γεγονότων και την ενημέρωση για τα θέματα της Περιφέρειας,  διατηρεί τη δική του ξεχωριστή φυσιογνωμία.

Ξεχωριστή θέση στο πρόγραμμα της ΕΡΤ θα έχουν και φέτος οι αθλητικές διοργανώσεις, οι οποίες αναμένονται, αυτή τη χρονιά, ακόμη πιο ενδιαφέρουσες. Ανάμεσά τους τα FINAL 8 Κυπέλλου Ανδρών, EUROBASKET 2025 (Αγώνες Εθνικής), Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου, Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καλλιτεχνικού Πατινάζ. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί και στο γυναικείο αθλητισμό, καθώς η δημόσια τηλεόραση έχει εξασφαλίσει το EURO Γυναικών 2025, την A1 Μπάσκετ Γυναικών, το FINAL 4 Κυπέλλου Γυναικών και τη Volley League Γυναικών.

ΕΡΤKIDS 

H ασφαλής παρέα των παιδιών, με αγαπημένους ήρωες και δημιουργική εκπαίδευση, χωρίς διακοπές για διαφημίσεις είναι διαθέσιμο μέσω του ERTFLIX. Η νέα παιδική εκπομπή της ΕΡΤ «Καλώς τα παιδιά», το πρώτο τηλεοπτικό μαγκαζίνο για παιδιά με τη συμμετοχή των ίδιων των παιδιών, μεταδίδεται το Σαββατοκύριακο, στις 14:00.

ΕΡΤ ΜUSIC

Το EΡΤmusic, το νέο πρόγραμμα του οποίου κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο, θα προβάλλει μουσικά ντοκιμαντέρ και βιογραφίεςεμβληματικές ψυχαγωγικές και μουσικές εκπομπές από το Αρχείο της ΕΡΤ και συναυλίες με τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ.

ΕΡΤ WORLD

Η ERT World, το διεθνές τηλεοπτικό κανάλι για τον απόδημο Ελληνισμό, είναι διαθέσιμο δορυφορικά, καλωδιακά και διαδικτυακά μέσα από την πλατφόρμα ERTFLIX.

ERTFLIX

Η δημοφιλέστερη ψηφιακή πλατφόρμα της Ελλάδας προσφέρει στους επισκέπτες τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση –όποια στιγμή και από όποια συσκευή επιθυμούν– σε πλούσιο περιεχόμενο που ανανεώνεται διαρκώς, ταινίες, ξένες σειρές, παιδικά προγράμματα, ντοκιμαντέρ, εκπομπές από το Αρχείο της ΕΡΤ, αθλητικά γεγονότα, καθώς και τις σειρές μυθοπλασίας της ΕΡΤ. Είναι χαρακτηριστικό ότι 173 εκατομμύρια θεάσεις καταγράφηκαν  το  2023, ενώ 510.000 θεάσεις περιεχομένου ημερησίως το 2024.
Παράλληλα, η διεθνής εκδοχή της ψηφιακής πλατφόρμας, το ERTFLIX International, ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και είναι πλέον διαθέσιμη στους Έλληνες ομογενείς –και όχι μόνο– για να παρακολουθούν το περιεχόμενο της ΕΡΤ.

ERT ECHO     

Η ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ στην οποία μπορείτε να ακούσετε live το πρόγραμμα όλων των ραδιοφωνικών σταθμών της ΕΡΤ, αγαπημένες και ειδικές εκπομπές σε podcast & οn demand, μεγάλα αφιερώματα και θησαυρούς από το Αρχείο της ΕΡΤ, επιλεγμένες ηχογραφήσεις των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ.

H κυρία Κατερίνα Κασκανιώτη «έκλεισε» την παρουσίαση με αναφορά στα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ και πιο συγκεκριμένα παρουσίασε ένα video backstage από την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα  η οποία φέτος «πρωταγωνιστεί» στη σειρά «Η Μαρία που έγινε Κάλλας» της Όλγας Μαλέα.

Για να δείτε ολόκληρη την παρουσίαση του προγράμματος της ΕΡΤ, πατήστε εδώ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook