Η νύχτα της 6ης Σεπτεμβρίου του 1955 είναι για τους Έλληνες της Πόλης ορόσημο... Είναι η νύχτα που κορυφώνεται το για δεκαετίες σχέδιο ξεριζωμού τους από τους Τούρκους...

Οι «Ζωντανές Μνήμες» έρχονται απόψε τα μεσάνυχτα με το δεύτερο επεισόδιο «Η νύχτα των Κρυστάλλων της Πόλης» αποκλειστικά μέσα από τη συχνότητα του ATTICA TV.

33 χρόνια μετά την Μικρασιατική Καταστροφή, ακόμη κι αν δεν υπήρχαν πλέον Έλληνες στα μικρασιατικά εδάφη μετά την ανταλλαγή πληθυσμών, η Ελληνική κοινότητα της Κωνσταντινούπολης παρέμενε δημογραφικά ζωηρή και οικονομικά ισχυρή.


Η νύχτα της 6ης Σεπτεμβρίου του 1955 είναι για τους Έλληνες της Πόλης ορόσημο… Είναι η νύχτα που κορυφώνεται το για δεκαετίες σχέδιο ξεριζωμού τους από τους Τούρκους… Άνθρωποι προπηλακίστηκαν, ξυλοκοπήθηκαν, βιάστηκαν, βασανίστηκαν, έχασαν τη ζωή τους. Σπίτια, περιουσίες, εκκλησίες, μοναστήρια και νεκροταφεία, που η ιστορία τους χανόταν στα βάθη των αιώνων, εκθεμελιώθηκαν.

Οι «Ζωντανές Μνήμες» έρχονται στις οθόνες μας κάθε Τετάρτη τα μεσάνυχτα και παρουσιάζουν τα γεγονότα του Πογκρόμ στην Κωνσταντινούπολη,  μιλούν με ανθρώπους που τα έζησαν, έχασαν ό,τι είχαν και δεν είχαν και ξεκίνησαν από την αρχή… Ο Κενγκίζ Ακτάρ, Πολιτικός Επιστήμων, Πρώην Δ/ντής Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, αναλύει τα κίνητρα αλλά και τις χλιαρές αντιδράσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης και της διεθνούς κοινότητας στην μεγαλύτερη μαζική πράξη βίας στη μεταπολεμική Ευρώπη.

Απόψε Τετάρτη 16 Οκτωβρίου στις 12 τα μεσάνυχτα  το δεύτερο επεισόδιο μόνο στο ATTICA TV!

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook