«ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΜΝΗΜΕΣ»: «Ο διωγμός των Εβραίων της Αθήνας», απόψε τα μεσάνυχτα στο ATTICATV
Οι «ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΜΝΗΜΕΣ» έρχονται απόψε στις 00:00 με το νέο επεισόδιο «Ο ΔΙΩΓΜΟΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ» αποκλειστικά μέσα από τη συχνότητα τουATTICATV.
Στην Αθήνα η δίωξη των Εβραίων ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 1943, αμέσως μετά τη συνθηκολόγηση της Ιταλίας και την ανάληψη της διοίκησης της πόλης από τις γερμανικές αρχές. Η στάση του ραβίνου Ηλία Μπαρτζιλάι, ο οποίος δέχτηκε να συνεργαστεί με το ΕΑΜ και να φυγαδευτεί στην Ελεύθερη Ελλάδα, οι πλαστές ταυτότητες και τα πιστοποιητικά βάπτισης με χριστιανικά ονόματα, καθώς και η συμπαράσταση κάποιων Αθηναίων που έδωσαν καταφύγιο σε αρκετούς Εβραίους, είχαν ως αποτέλεσμα τη σωτηρία πολλών Εβραίων της πόλης. Παρ’ όλα αυτά, περίπου 1.300 ψυχές συνελήφθησαν και θανατώθηκαν στο Άουσβιτς. Η εφιαλτική αυτή επιχείρηση, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη σημαντική βοήθεια που πρόσφεραν εγχώριοι συνεργάτες των κατακτητών.
Οι «ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΜΝΗΜΕΣ» έρχονται στις οθόνες μας κάθε Τετάρτη τα μεσάνυχτα μέσα από τη συχνότητα του ATTICATVκαι παρουσιάζουν τα γεγονότα του Πογκρόμ στην Κωνσταντινούπολη, μιλούν με ανθρώπους που τα έζησαν, έχασαν ό,τι είχαν και δεν είχαν και ξεκίνησαν από την αρχή… Ο ΚενγκίζΑκτάρ, Πολιτικός Επιστήμων, Πρώην Δ/ντής Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, αναλύει τα κίνητρα αλλά και τις χλιαρές αντιδράσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης και της διεθνούς κοινότητας στην μεγαλύτερη μαζική πράξη βίας στη μεταπολεμική Ευρώπη.
Απόψε τα μεσάνυχτα το νέο επεισόδιο μόνο στο ATTICATV!
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις