Μια παλιά φημισμένη γαστρονομική παράδοση της περιοχής τον οδηγεί στην καταπράσινη Κρύα Βρύση, όπου μαθαίνει πώς γίνεται η αλευριά χωρίς αλεύρι, με μια συνταγή βγαλμένη από την ιστορία του τόπου.

Σ’ ένα από τα πιο εντυπωσιακά τοπία της Ελλάδας, στις ξακουστές ανά τον κόσμο κολόνες του ουρανού, που υψώνονται πάνω από την Καλαμπάκα, ταξιδεύει η εκπομπή «Φτάσαμε», την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2025, στις 17:00, με τον Ζερόμ Καλούτα να ανακαλύπτει τη συγκλονιστική ομορφιά και τη μοναδική ενέργεια του σημείου, όπου το ανθρώπινο στοιχείο συναντά το Θείο. «Φτάσαμε» στα Μετέωρα

Ο Ζερόμ ανεβαίνει στον πλατύτερο βράχο του συμπλέγματος των Μετεώρων, για να επισκεφθεί την Ιερά Μονή Μεγάλου Μετεώρου, το σήμερα μεγαλύτερο Μοναστήρι με τις φημισμένες τοιχογραφίες και τη σοφά μελετημένη αρχιτεκτονική, όπου τον περιμένει μια εμπνευσμένη ξενάγηση.

default

Μια παλιά φημισμένη γαστρονομική παράδοση της περιοχής τον οδηγεί στην καταπράσινη Κρύα Βρύση, όπου μαθαίνει πώς γίνεται η αλευριά χωρίς αλεύρι, με μια συνταγή βγαλμένη από την ιστορία του τόπου.

Στην Παναγία, ένα χωριό παραδοσιακό με πέτρινα σπίτια, επισκέπτεται το νηπιαγωγείο, που αν και έχει μόλις μία μαθήτρια, εξακολουθεί να μοιράζει ζωή κι ελπίδα στους κατοίκους όλης της περιοχής.

Στην πόλη που έχει το μεγάλο προνόμιο να ζει στη σκιά των επιβλητικών βράχων, στην ξεχωριστή Καλαμπάκα, ο Ζερόμ ανακαλύπτει την τέχνη του ξύλου, στη μοναδική στην Ελλάδα σχολή ξυλογλυπτικής.

Στο κέντρο της πόλης, ένα κεφάτο live και μια έκπληξη περιμένουν τον Ζερόμ, από μια παρέα μουσικών, που άντλησε έμπνευση από την εκπομπή «Φτάσαμε»…

Παρουσίαση: Ζερόμ Καλούτα
Σκηνοθεσία: Ανδρέας Λουκάκος
Διεύθυνση παραγωγής: Λάμπρος Παπαδέας
Αρχισυνταξία: Χριστίνα Κατσαντώνη
Διεύθυνση φωτογραφίας: Ξενοφών Βαρδαρός
Έρευνα: Νεκταρία Ψαράκη
Οργάνωση παραγωγής: Εβελίνα Πιπίδη

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις