«Όπου Υπάρχει Ελλάδα»: Ζωντανά από την πρωτεύουσα της Αχαίας την Πάτρα – Σήμερα στις 14:45 – Τρέϊλερ

Σε κάθε γωνιά της Πάτρας συναντά κανείς φοιτητές που της δίνουν ζωή. Πώς όμως τα βγάζουν πέρα, με τι χαίρονται και τι τους δυσκολεύει;
Επόμενος προορισμός για το «Όπου Υπάρχει Ελλάδα», την Ευλαμπία Ρέβη και τον Γιώργο Κουρδή είναι η Πάτρα. Σήμερα, Τετάρτη 9 Απριλίου στις 14.45, η εκπομπή στήνει το στούντιό της στην πρωτεύουσα της Αχαΐας και παρουσιάζει πολλά και ενδιαφέροντα θέματα.
Σε κάθε γωνιά της Πάτρας συναντά κανείς φοιτητές που της δίνουν ζωή. Πώς όμως τα βγάζουν πέρα, με τι χαίρονται και τι τους δυσκολεύει; Το ρεπορτάζ της εκπομπής στην πόλη των 35.000 σπουδαστών δείχνει μια αποκαρδιωτική εικόνα στις φοιτητικές εστίες που βρίσκονται πλάι σε κτήρια – ερείπια, τα οποία μένουν εγκαταλελειμμένα 17 χρόνια μετά τον σεισμό του 2008.
Στον μαγικό Ερύμανθο του ηράκλειου άθλου, ο οικισμός Μίχα – Τσαπουρνιά ξεκίνησε να κατοικείται πριν από λίγες δεκαετίες από ανθρώπους που αγάπησαν το τοπίο και αποφάσισαν να το κάνουν μόνιμο τόπο κατοικίας. Στη συντροφιά τους και δύο οικογένειες από τα Λακκώματα. Μαζί τους ανακαλύπτουμε το βουνό και τις ομορφιές των χωριών.
Νέοι άνθρωποι σε ένα από γηραιότερα είδη ψυχαγωγίας. Στην Πάτρα, όπου παίχτηκε για πρώτη φορά θέατρο σκιών στην Ελλάδα, δύο άνθρωποι της τέχνης συνεργάστηκαν και εισάγοντας πολυμέσα και νέες τεχνολογίες διαχέουν στα μικρά παιδιά τη χαρά της θέασης, κατασκευάζοντας φιγούρες μαζί τους.
Μαρίνα Πάτρας: πολλά χρόνια μετά από θεομηνίες, ο ντόκος, ο φάρος και τμήματα του παράλιου μετώπου παρουσιάζουν εικόνες καταστροφής. Συνεχείς οι διαμαρτυρίες από τους ελλιμενιζόμενους που ναι μεν πληρώνουν αλλά δεν βλέπουν βελτίωση.


«ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΑΔΑ»
Με την Ευλαμπία Ρέβη και τον Γιώργο Κουρδή
Καθημερινά στις 14.45, στον ΣΚΑΪ
Ολες οι Ειδήσεις
- Ιωάννα Τούνη για τα πάρτι στο Ντουμπάϊ: Ο σάπιος κόσμος που υποστηρίζει οτιδήποτε θα έχει πάει το πολύ μέχρι Καρδίτσα
- Πάτρα: 13χρονος υπέστη κάταγμα κρανίου από challenge στο διαδίκτυο και νοσηλεύεται – Μήνυση καταθέτει ο πατέρας του
- Έκρηξη στην Hellenic Train: Καρέ – καρέ οι κινήσεις των δραστών – Νέο ντοκουμέντο με ύποπτο άνδρα στην περιοχή
- ΕΡΤNEWS: Οι Βλάχοι της Ελλάδας στις «365 στιγμές» – Δευτέρα 14.04.2025
- Βόλος – Λεβαδειακός 1-0: Τρίποντο από “χρυσάφι” με Χουάνπι και επιστροφή στις θέσεις παραμονής στη Super League
- Πανσερραϊκός – Athens Kallithea 3-1: Τα Λιοντάρια πήραν το ντέρμπι και έβαλαν θεμέλια παραμονής
- Bόρεια Κορέα: Τρομακτικές μαρτυρίες για βασανιστήρια στα στρατόπεδα – Από πειράματα σε ανθρώπους μέχρι δολοφονίες παιδιών σε θαλάμους αερίων
- Παναιτωλικός – Λαμία 1-0: Με Λιάβα η πρώτη νίκη στα playouts ης Stoiximan Super League
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook