OPEN: «Κάθε Μέρα Chef» με τον Βαγγέλη Δρίσκα
Κυπριακές ταχινόπιτες, Stir fry μοσχαράκι και Tex Mex κουζίνα έχει αυτή την εβδομάδα του μενού του «Κάθε Μέρα Chef» με τον Βαγγέλη Δρίσκα.
Είναι γνωστή η αγάπη του Βαγγέλη Δρίσκα για την μαγειρική αλλά και το πάθος του να παρακολουθεί τις εξελίξεις, τα νέα και ό,τι καινούργιο συμβαίνει στην Ελλάδα και στον κόσμο που έχει σχέση με τη γαστρονομία.
Το «Κάθε Μέρα Chef με τον Βαγγέλη Δρίσκα» είναι μία καθημερινή εκπομπή μαγειρικής για τον σύγχρονο τηλεθεατή. Πολυσυλλεκτική, με μαγειρικά θέματα που εναλλάσσονται μέσα στην εβδομάδα και κρατούν το ενδιαφέρον του τηλεθεατή αμείωτο γιατί πάντα υπάρχει κάτι νέο να δει.
Οι στήλες εναλλάσσονται στη διάρκεια της εβδομάδας: «Ελληνική κουζίνα» δοσμένη με πιο σύγχρονη ματιά. «Έθνικ κουζίνες»: όλα τα υλικά χωράνε στο τραπέζι μας, αρκεί να γνωρίζουμε πώς να τα χρησιμοποιήσουμε. «Υγιεινά αλλά Νόστιμα», μαθαίνουμε τις διατροφικές αξίες των τροφίμων και πώς μπορούμε να τα συνδυάσουμε στο καθημερινό μας μαγείρεμα με το τέλειο γευστικό αποτέλεσμα.
«Ζαχαροπλαστική για όλους»: με ωραία εύκολα γλυκά, εντυπωσιακές παρασκευές, το γλυκό του Σαββατοκύριακου και συνταγές χωρίς ζάχαρη. «Σπιτικές μαμαδίστικες συνταγές» με υλικά έκπληξη, λιχουδιές για μικρούς και μεγάλους. «Μasterclass σε 5’»: Μαθαίνουμε τα βασικά για μία τεχνική, ένα υλικό, μία συνταγή, μία κουζίνα.
Ο Βαγγέλης Δρίσκας δίνει τις καλύτερες και τις πιο απλές συνταγές: δοκιμασμένες, βατές με σίγουρο αποτέλεσμα. Μας μαθαίνει να μαγειρεύουμε αποτελεσματικά και μοιράζεται γνώσεις που θα μας κάνουν να κατανοήσουμε και να αγαπήσουμε τη μαγειρική. Μαζί του το μαγείρεμα γίνεται αγχολυτική, ευχάριστη και κυρίως δημιουργική διαδικασία.
Σήμερα Τετάρτη 5 Μάϊου στις 15:15 ο Βαγγέλης μαγειρεύει ριγκατόνι φούρνου φλορεντίν, μία πεντανόστιμη πάστα φούρνου με λαχανικά. Στην ενότητα «Ζαχαροπλαστική για όλους» φτιάχνει τις περίφημες κυπριακές ταχινόπιτες. Το σημερινό γευστικό μας ταξίδι συνεχίζεται στην Ασία, με Stir fry μοσχαράκι με oyster sauce και στην ενότητα «Υγιεινά αλλά νόστιμα» δοκιμάζουμε λαχταριστές πικάντικες ψητές σαρδέλες.
Την Πέμπτη 6 Μάϊου στο «Κάθε Μέρα Chef», το επεισόδιο ξεκινάει με Tex Mex κουζίνα: τάκος με λουκάνικα τσίλι κον κάρνε και συνεχίζει με ένα από τα πιο εμβληματικά πιάτα της ινδικής κουζίνας: Butter chicken, ένα αρωματικό πιάτο για όλη την οικογένεια. Ο Βαγγέλης δείχνει πώς να φτιάξουμε πεντανόστιμo Σολομό τεριγιάκι με ρυζοσαλάτα και το επεισόδιο κλείνει γλυκά με μους γιαουρτιού με μέλι και δημητριακά αλλά και με τα πρωτότυπα και εθιστικά νόστιμα κουλουράκια κρασιού με ελαιόλαδο!
Την Παρασκευή 7 Μάϊου ο Βαγγέλης φτιάχνει μία ξεχωριστή και πολύ νόστιμη μακαρονάδα: φουσίλι με σάλτσα μύδια σαγανάκι. Στην συνέχεια, στην ενότητα «Υγιεινά αλλά νόστιμα» το μενού έχει ψητό ψαρονέφρι με μεσογειακή μαρινάδα. Ο Βαγγέλης δείχνει πως γίνεται η κλασική σαλάτα Kαίσαρα και ένα αρωματικό ρύζι με ανοιξιάτικα λαχανικά που μοσχοβολάει άνηθο και δυόσμο. Στην ενότητα «Ζαχαροπλαστική για όλους» μαθαίνουμε πώς να φτιάξουμε βήμα βήμα κρεμέ σοκολάτας με γεμιστά δαμάσκηνα!
Η συνέχεια αναμένεται ακόμα πιο γευστική με απολαυστικές εκπλήξεις κάθε μέρα!
“Κάθε Μέρα Σεφ με τον Βαγγέλη Δρίσκα”, καθημερινά Δευτέρα – Παρασκευή στις 15:15 στο OPEN
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις