Ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ για τη σφαγή στην Κάνδανο το 1941 στην εκπομπή «Αφύλαχτη Διάβαση»

Το Πρώτο Πρόγραμμα, 80 χρόνια μετά τον αφανισμό της Κανδάνου από τους ναζί κατακτητές, στις 4 Ιουνίου 1941, παρουσιάζει ένα συγκλονιστικό ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ για το χρονικό της σφαγής.
Το ντοκιμαντέρ θα μεταδοθεί την Παρασκευή 28 Μαΐου 2021, από 15:00 έως 16:00, στο πλαίσιο της εκπομπής «Αφύλαχτη Διάβαση».
Η Κάνδανος είναι η πρώτη και μοναδική περίπτωση όπου οι σφαγείς των 180 κατοίκων της αναγνωρίζουν το έγκλημά τους και το προπαγανδίζουν για λόγους παραδειγματισμού με δύο πινακίδες που θα τοποθετήσουν στις εισόδους του χωριού, στον δρόμο από Χανιά και στον δρόμο από Παλαιόχωρα.
Το 1943 οι ναζί θα τοποθετήσουν και μία τρίτη μαρμάρινη πλάκα που θα γράφει τις εξής φράσεις: «Εδώ υπήρχε η Κάνδανος. Κατεστράφη προς εξιλασμόν της δολοφονίας 25 Γερμανών Στρατιωτικών».
Στον ραδιοθάλαμο του Πρώτου Προγράμματος ο Δρ. Αριστομένης Συγγελάκης, συγγραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών. Θα ακουστούν πρωτογενείς προφορικές μαρτυρίες επιζώντων.
Ολες οι Ειδήσεις
- Πιλάτος Κουνατίδης – «Μη Φεύγεις»: Η νέα συγκινητική μπαλάντα του Γιώργου Μουκίδη
- Τζιν Χάκμαν: Στη δημοσιότητα η διαθήκη του για την περιουσία των 80 εκατ. δολαρίων – Οι λεπτομέρειες και η πιθανή μάχη που θα ξεσπάσει
- Κυριάκος Πιερρακάκης: Ποιος είναι ο νέος «τσάρος» της Οικονομίας
- «Όπου Υπάρχει Ελλάδα»: Ζωντανά από τη μαγευτική λίμνη Κερκίνη – Σήμερα στις 14.45, στον ΣΚΑΪ
- «Φως στο Τούνελ»: Ποιοι εξαφάνισαν εύπορη μοναχική εικαστικό από την καρδιά της Αθήνας;
- Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση μετά τον ανασχηματισμό: Το νέο υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης – Όλα τα ονόματα
- Κύπρος: Από την Ουκρανία η πάμπλουτη 62χρονη που έχασε πάνω από 1,2 εκατ. ευρώ από τηλεφωνική απάτη (βίντεο)
- Χανιά: Νεκρός βρέθηκε ο 21χρονος Γιόχαν που είχε εξαφανιστεί στο Φαράγγι της Σαμαριάς
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook