Lockdown: Αναστολή 75 ημερών στις επιταγές για πληττόμενες επιχειρήσεις

Με τροπολογία, αναστέλλονται για 75 μέρες οι επιταγές που λήγουν το Μάρτιο ενώ μειώνονται τα τέλη κυκλοφορίας για τους ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων
Αναστέλλονται για διάστημα 75 ημερών και οι προθεσμίες εμφάνισης και πληρωμής επιταγών των πληγέντων επιχειρήσεων που λήγουν το μήνα Μάρτιο, ενώ παρατείνονται οι προθεσμίες καταβολής βεβαιωμένων οφειλών για τους κομιστές των επιταγών και μειώνονται τα τέλη κυκλοφορίας του 2021 για τους ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων.
Αυτά προβλέπονται σε νέα τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.
Η τροπολογία προβλέπει τα ακόλουθα:
1 Αναστέλλονται από την 1η.3.2021 έως την 31η.3.2021, για τους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (Κ.Α.Δ.) των επιχειρήσεων που, είτε έχουν αναστείλει τη δραστηριότητά τους κατ’ εφαρμογή κανονιστικών πράξεων της Διοίκησης είτε έχουν πληγεί δραστικά από την επιδημία του κορονοϊού, οι προθεσμίες λήξης, εμφάνισης και πληρωμής οφειλόμενων από αυτές αξιογράφων (επιταγών, συναλλαγματικών, γραμματίων σε διαταγή ) κατά 75 ημέρες από την αναγραφόμενη ημερομηνία σε κάθε αξιόγραφο.
– Παρατείνονται, υπό τις οριζόμενες προϋποθέσεις, μέχρι και την 30η.6.2021 οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων στις Δ.Ο.Υ./Ελεγκτικά Κέντρα οφειλών, οι οποίες λήγουν ή έληξαν από 1η.2.2021 έως 28η.2.2021, καθώς και οι προθεσμίες καταβολής Φ.Π.Α. με καταληκτική ημερομηνία υποβολής την 28η.2.2021 και την 31η.3.2021 για τους κομιστές των αξιογράφων αυτών.
2. Μειώνονται από την 25η.2.2021, κατά τα ειδικότερα οριζόμενα, τα τέλη κυκλοφορίας έτους 2021 για τα τουριστικά λεωφορεία και επιστρέφονται στους ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων τα επιπλέον ποσά τελών κυκλοφορίας έτους 2021, που έχουν καταβληθεί, ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.
3. Αναγνωρίζονται ως αφορολόγητα, ανεκχώρητα και ακατάσχετα στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων τα ποσά της έκτακτης επιδότησης, που χορηγούνται ως αποζημίωση και στα τουριστικά γραφεία, που διαθέτουν και έχουν θέσει σε κυκλοφορία ανοικτού τύπου αστικής περιήγησης πόλεων τουριστικά λεωφορεία. Τα ποσά αυτά δεν δεσμεύονται, δεν συμψηφίζονται με βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο, τους δήμους, τις περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα.
4. Αναβάλλεται για την 1η.7.2021, αντί της 1ης.3.2021, ο χρόνος έναρξης ισχύος του νέου τρόπου φορολόγησης ανά δελτίο παιχνιδιού στα τυχερά παίγνια που διεξάγονται με στήλες.
Ολες οι Ειδήσεις
- Σιμώνη Χριστοδούλου: Η τρυφερή αφιέρωση για τα γενέθλια του Ανδρέα Γεωργίου
- Ελένη Μενεγάκη: Οι φωτογραφίες αγκαλιά με το Μάκη Παντζόπουλο και η ερωτική εξομολόγηση
- Κοζάνη: Προφυλακίστηκε ο Ουκρανός οδηγός για το φρικτό τροχαίο με τους δύο νεκρούς – «Καλύτερα να είχα καεί κι εγώ μαζί τους», είπε στην απολογία του
- ΕΡΤ1: «Μαμά-δες» – Με παρουσιάστρια την Ίνα Ταράντου ταξιδεύουμε στην πασχαλινή Κέρκυρα – 20.04.2025
- ΕΡΤ1: #Παρέα με τον Γιώργο Κουβαρά – Πασχαλινό γλέντι με την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας – Δείτε πέντε ξεχωριστά βίντεο – Μεγάλο Σάββατο 19.04.2025, στις 23:00
- ΕΡΤ1: «Καλημέρα είπαμε;» – Ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος σ’ ένα ξεχωριστό πασχαλιάτικο γλέντι από τη Νάξο – 20.04.2025
- ACTION 24: Τη Δευτέρα του Πάσχα στις 20:00 η Κατερίνα Ζαρίφη έρχεται στο «Θα φας καλά» με τον Σωτήρη Καλυβάτση
- Η Μαριέττα Χρουσαλά ταξίδεψε στην Ουάσινγκτον – Την φιλοξενεί η Καλομοίρα – Φωτογραφίες
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook