Ζητούσαν χρήματα από επιχειρηματίες για να μην τους ελέγξουν ή για να διευθετήσουν ανοιχτές υποθέσεις. Πέντε συλλήψεις. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελία στην ΑΑΔΕ

Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση που φέρεται να δρούσε σε ΔΟΥ της Κέρκυρας εκβιάζοντας φορολογουμένους, με την έρευνα να βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένουν να διαπιστωθεί το εύρος της δράσης της.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχουν συλληφθεί πέντε από τα μέλη του κυκλώματος: Ο υποδιευθυντής της ΔΥΟ , 3 εφοριακοί και ένας λογιστής μετά από καταγγελία στην ΑΑΔΕ.

Ο λογιστής σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται να εντόπιζε υποψήφια θύματα τα οποία είχαν ανοιχτές υποθέσεις με την εφορία, είτε αυτές ήταν επιστροφές φόρων είτε κατασχέσεις. Στη συνέχεια ενημέρωνε τους εφοριακούς οι οποίοι τους εκβίαζαν προκειμένου να διευθετήσουν τα θέματα τους έναντι αμοιβής.

Η έρευνα που ξεκίνησε μετά από καταγγελίες θυμάτων του κυκλώματος στήθηκε υπό άκρα μυστικότητα και βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς ελέγχονται σπίτια και γραφεία των μελών του κυκλώματος στην Κέρκυρα.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για πολυσέλιδη δικογραφία για τον τρόπο δράσης του κυκλώματος, η οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και διαλόγους από τον κοριούς που τοποθετήθηκαν για την παρακολούθηση των συν ομιλιών στο πλαίσιο της έρευνας .

Κ. Χατζηδάκης: Δεν συμβιβαζόμαστε με τη διαφθορά!
Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Όπως φάνηκε και στη γνωστή, δυσάρεστη υπόθεση της Χαλκίδας πριν από μερικούς μήνες το Υπουργείο Οικονομικών δεν πρόκειται να χαριστεί σε οποία φαινόμενα διαφθοράς στις υπηρεσίες που εποπτεύει. Η ΑΑΔΕ αντέδρασε πολύ γρήγορα τότε, αντέδρασε αποφασιστικά και τώρα, στην Κέρκυρα.

Ας το καταλάβουν όλοι: οι φορολογούμενοι έχουν την απαίτηση από εμάς να είμαστε δίκαιοι και αποτελεσματικοί. Ακόμα όμως περισσότερο δεν ανέχονται φαινόμενα διαφθοράς. Κάνουμε κάθε μέρα ότι μπορούμε για να ανταποκριθούμε σε αυτήν την εύλογη απαίτηση τους. Δεν συμβιβαζόμαστε με τη διαφθορά!».

ΑΑΔΕ: “Δεν έχουμε την παραμικρή ανοχή σε κανένα φαινόμενο διαφθοράς”
Σε ανακοίνωση της ΑΑΔΕ για την υπόθεση αναφέρεται: “Το έχουμε πει και το εννοούμε: δεν έχουμε την παραμικρή ανοχή σε κανένα φαινόμενο διαφθοράς. Επί της αρχής, αλλά και στην πράξη. Γι΄ αυτό και μόλις υπέπεσαν στην αντίληψη μας πληροφορίες για τη δράση κυκλώματος διαφθοράς, ζητήσαμε αμέσως τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, ώστε να γίνει ενδελεχής έρευνα και η υπόθεση να πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης”. Και η ανακοίνωση καταλήγει: “Να γνωρίζουν όλοι ότι αυτός θα συνεχίσει να είναι ο μόνος δρόμος κάθε φορά που εντοπίζουμε ενδείξεις διαφθοράς. Ουδείς είναι υπεράνω του όρκου που έχει δώσει να υπηρετεί το νόμο και το δημόσιο συμφέρον”.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook