Ζωντανά αυτή την ώρα η συνέντευξη Τύπου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα , από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης.

«Υπάρχει για πρώτη φορά η δυνατότητα να φτιάξουμε τη πιο δημοκρατική κυβέρνηση που είχε ποτέ ο τόπος» τόνισε κατά τη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ
Για αντιδημοκρατική εκτροπή που παρόμοια δεν έχουμε ξανασυναντήσει από την αντιπολίτευση και μετά έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας ερωτηθείς για το σκάνδαλο των υποκλοπών κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο περιθώριο της 86ς ΔΕΘ.
Όπως είπε ερωτηθείς δεν είχε δώσει καμία εντολή παρακολούθησης του Στέργιου Πιτσιόρλα
«Σε καμία άλλη χώρα δεν θα παρέμενε στη χώρα του ο πρωθυπουργός. Πρόκειται για πολιτική δειλία. Από σκάνδαλο Μητσοτάκη, γίνεται σκάνδαλο ΝΔ. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα είχαμε την παραίτηση του πρωθυπουργού. Δε θα με συνέφερε. Έχω κάθε λόγο να πάω στις εκλογές με αντίπαλο τον κ. Μητσοτάκη» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.
Ερωτηθείς αν θα ζητήσει παρέμβαση από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε: «Δεν έχω να θέσω κανένα θέμα. Τα θέτει η ίδια η ζωή. Ένα θέμα που αφορά όλους μας. Τι να θέσω στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας; Να ζητήσω να παραιτήσει τον πρωθυπουργό; Δεν είναι στις αρμοδιότητές της. Απαιτώ μία σαφή τοποθέτηση».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επανέλαβε ότι δεν είχε δώσει καμία εντολή παρακολούθησης του Στέργιου Πιτσιόρλα και υπογράμμισε ότι όσο η κυβέρνηση επιχειρεί να δημιουργήσει συνθήκες συμψηφισμού, τόσο θα επιβεβαιώνει την ενοχή τους.
«Η ΕΥΠ επί των ημερών μας λειτουργούσε με βάση όσα το γράμμα του νόμου ορίζει. Ήταν προσανατολισμένη στην υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας και στην αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος. Ως πρωθυπουργός είχα μία απόλυτα θεσμική σχέση με τον διοικητή. Είχα μία θεσμική συμπεριφορά και σχέση με τον διοικητή της ΕΥΠ. Όπως ξέρετε δεν ανήκε στον πρωθυπουργό, αλλά στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το οποίο όμως με ενημέρωνε. Δεν έδωσα καμία εντολή παρακολούθησης του κ. Πιτσιόρλα.
Ενημερώθηκα και έπραξα όπως θα έπρεπε να πράξει κάθε πρωθυπουργός που σέβεται τον όρκο του στο Σύνταγμα και στους νόμους. Δεν πρόταξα το κομματικό συμφέρον και τους φίλους μου. Ζήτησα από τον διοικητή της ΕΥΠ αν υπάρξει οποιαδήποτε επιβαρυντικό στοιχείο για τα στελέχη αυτά να με ενημερώσει. Ουδέποτε είχα κάποια ενημέρωση. Είχαμε την “κακιά συνήθεια” να μην καταστρέφουμε φακέλους, να αποστέλλουμε όλο το υλικό στην Δικαιοσύνη. Η Δικαιοσύνη είχε όλα αυτά τα στοιχεία 6 χρόνια. Στο δικαστήριο πάνε 7 πρόσωπα. Μεταξύ αυτών δεν είναι ο κ. Πιτσιόρλας. Θέλω να είμαι απόλυτα σαφής. Έτσι λειτουργούσαμε εμείς.
Έδωσα ρητή εντολή τα στοιχεία να δοθούν στην επόμενη διοίκηση. Ο κ. Μητσοτάκης ενημερωνόταν σε τακτική βάση από τον κ. Ρουμπάτη για όλα τα κρίσιμα στοιχεία. Οι συγκρίσεις είναι μέρα με τη νύχτα σε όλα τα επίπεδα. Όσο επιχειρούν να δημιουργήσουν συνθήκες συμψηφισμού τόσο θα επιβεβαιώνουν την ενοχή τους» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Παρωδία η Εξεταστική Επιτροπή
Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι πέρα από μία εθιμοτυπική συνάντηση διάρκειας 30 λεπτών με τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα, συνάντηση που έγινε στο γραφείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στη Βουλή, δεν είχε άλλη ενημέρωση.

Στη συνέχεια χαρακτήρισε παρωδία την Εξεταστική Επιτροπή και μίλησε για εξευτελισμό της δημοκρατικής διαδικασίας.« Οι βουλευτές της πλειοψηφίας παίρνουν εντολή να μην καλούνται μάρτυρες, δεν αφήνουν να γίνονται ερωτήσεις, διακόπτουν τους βουλευτές που ρωτούν, δημιουργούν εντάσεις».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στην υπόθεση παρακολούθησης του Χρήστου Σπίρτζη, τονίζοντας ότι είχαν τη δυνατότητα να ενεργοποιούν το τηλέφωνο του τομεάρχη Προστασίας Πολίτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε συνεδριάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον ίδιο. «Είχαν τη δυνατότητα να ανοίγουν κάμερα και κανείς δε μιλά για αυτό. Όλα τα διεθνή ΜΜΕ έχουν καταδείξει ως κύριο ζήτημα την κατάλυση της δημοκρατικής διαδικασίας στη χώρα. Και εδώ λειτουργούμε σα να μη συμβαίνει τίποτα. Τελικός κριτής όλων ο ελληνικός λαός αλλά εμείς αυτήν την υπόθεση δεν πρόκειται να την αφήσουμε έτσι. Και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και στην αρμόδια επίτροπο, και όπου μπορούμε στα διεθνή φόρα, θα παλέψουμε για να μην αφήσουμε αυτή τη χώρα στο σκοτάδι. Ποινικές ευθύνες δε θα αντιμετωπίσουν όσοι πουν την αλήθεια – δεν υπάρχει απόρρητο – ποινικές ευθύνες θα αντιμετωπίσουν πιθανότητα όσοι γνωρίζουν την αλήθεια και την αποκρύπτουν. Η αλήθεια θα βγει στο φως, δεν θα καταφέρουν να την κρύψουν στο σκοτάδι».

Χτες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ το σχέδιο για δικαιοσύνη παντού, βασισμένο πάνω σε 6 εθνικές προτεραιότητες. Οι 6 άξονες του σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι:

• Η αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης
• Η ενίσχυση του εισοδήματος
• Η στήριξη του κοινωνικού κράτους
• Η παραγωγική ανασυγκρότηση
• Το ισχυρό δημοκρατικό κράτος
• Η απάντηση στη δημογραφική πρόκληση

Όπως επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας, πρόκειται για ένα πλήρες κοστολογημένο πρόγραμμα. Περίπου 20 με 25 δισεκ ευρώ, μπορούν να κινητοποιηθούν από μια συνολική δεξαμενή που ξεπερνά τα 80 δισεκ ευρώ συνυπολογίζοντας εκτός από Ταμείο Ανάκαμψης και το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027. Επίσης, περισσότερα από 3 δισ. ευρώ από συγκεκριμένες δράσεις αναδιανομής.
«Στις επόμενες εκλογές, οι πολίτες θα κληθούν να αποφασίσουν πράγματι, ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο. Οι υπηρέτες των συμφερόντων ή οι υπηρέτες της λαϊκής πλειοψηφίας; Μια αγία οικογένεια ή μια προοδευτική συμμαχία;» διερωτήθηκε με νόημα ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε: «Η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα ανοίξει το δρόμο για τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων. Για πρώτη φορά θα πάψει να αποφασίζει το 1/3 των πολιτών για λογαριασμό της μεγάλης πλειοψηφίας. Αυτό όχι μόνο δεν είναι τερατογένεση, αλλά η γέννηση της ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις