Μητσοτάκης: Σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση η πρόταση της Κομισιόν για πλαφόν στο φυσικό αέριο

Σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την πρόταση της προέδρου της Κομισιόν για πλαφόν στο φυσικό αέριο.
Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλας Φον Ντε Λάιεν να εξεταστεί ένα ανώτατο όριο τιμών στο TTF ως έκτακτο μέτρο για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.
Αναμένουμε τις συζητήσεις στην EUCO για να σχεδιάσουμε ένα ανώτατο όριο που να διασφαλίζει την προσφορά, να διατηρεί τις τιμές λογικές και να διατηρεί την εσωτερική αγορά. Ήρθε η ώρα να στηρίξουμε δραστικά τους πολίτες μας ενάντια στην οπλοποίηση της ενέργειας από τη Ρωσία».
The proposal of the President of the European Commission @vonderleyen to consider a price cap on TTF as an emergency measure to deal with the energy crisis is a very important step in the right direction.
— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) October 5, 2022
Ικανοποίηση στην κυβέρνηση – Η δήλωση Οικονόμου
Ο κυβερνητικός εκπρόσβπος Γιάννης Οικονόμου τονίζει σε δήλωσή του, ότι η Κομισιόν υιοθετεί τις ελληνικές θέσεις για την Ενέργεια και δικαιώνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την επιμονή του.
Πιο αναλυτικά η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου μετά την αλλαγή πλεύσης της Κομισιόν, λίγες ώρες πριν την άτυπη σύνοδο κορυφής στην Πράγα:
«Η επιστολή της Προέδρου της Κομισιόν Ursula von der Leyen προς τα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, δικαιώνει τις πρωτοβουλίες και την επιμονή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να υπάρξει ευρωπαϊκή απάντηση στην ενεργειακή κρίση.
Οι θέσεις της Προέδρου της Κομισιόν για την ανάληψη δραστικών πρωτοβουλιών απέναντι στην ενεργειακή ακρίβεια, υιοθετώντας τις προτάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για την επιβολή πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου όλων των ειδών στην αγορά της Ευρώπης, ώστε να μειωθεί η επιβάρυνση των καταναλωτών, πρέπει να γίνουν αποφάσεις ώστε να συμβάλουν αποφασιστικά στην ελάφρυνση των βαρών που σηκώνουν οι ευρωπαίοι πολίτες. Η Ευρώπη δεν πρέπει να επιτρέψει στη Ρωσία να χρησιμοποιήσει την ενέργεια ως όπλο για να επιφέρει πόνο και να αποσταθεροποιήσει τις ευρωπαϊκές κοινωνίες.
Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υιοθετεί τη θέση, τη ρητορική και τα επιχειρήματα της Ελλάδος που εισηγήθηκε και υπερασπίζεται ο Έλληνας Πρωθυπουργός εδώ και αρκετό καιρό ως την αποτελεσματικότερη λύση στην ενεργειακή κρίση. Πρόκειται για μια σημαντική στιγμή και την απόλυτη προσωπική δικαίωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Όπως και στην περίοδο της πανδημίας, η Ελλάδα είναι πρωτοπόρα στην εξεύρεση αποτελεσματικών τρόπων υπέρβασης των προβλημάτων».
Ολες οι Ειδήσεις
- Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 3-1: Νίκη για το τριφύλλι κόντρα στην Ένωση με πρωταγωνιστή τον Τζούριτσιτς
- ΗΠΑ – Κυβέρνηση Τραμπ στις αγορές: Μην περιμένετε διάσωση – Οι δασμοί ήρθαν για να μείνουν – Αγωνία για το άνοιγμα των Χρηματιστηρίων
- Ιωάννα Τούνη: Συγκινήθηκε στο μνημόσυνο για τη μητέρα της: «Και η ζωή συνεχίζεται» (βίντεο)
- ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 2-1: Με ήρωα Κωνσταντέλια υπέταξε τον Ολυμπιακό και φουλάρει για τα… αστέρια
- Εύη Βατίδου: «Κλείνω ένα δύσκολο κεφάλαιο» – Η ανακοίνωση μετά το μνημόσυνο του Αλέξη Κούγια και οι φωτογραφίες με τα παιδιά της
- Αποχή των δικηγόρων της Αθήνας τη Δευτέρα 7 Απριλίου «λόγω παρεμβάσεων της πρόεδρου του Αρείου Πάγου
- Γιώργος Λιάγκας – Μαρία Αντωνά : Απόδραση στην Τήνο – «Παναγία μου λατρεμένη» έγραψε στο Instagram – Φωτογραφίες
- Νίκος Πλακιάς: Θα με βρουν απέναντι όσοι επιχειρούν να εκμεταλλευτούν την υπόθεση» (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook