Πολιτική θύελλα έχει ξεσηκώσει η αποκάλυψη του σκανδάλου διαφθοράς και χρηματισμού Ευρωπαίων αξιωματούχων από το Κατάρ με εμπλεκόμενη και την ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή.

Το σκάνδαλο διαφθοράς του Κατάρ θα μπορούσε να είναι «η πιο κραυγαλέα υπόθεση» διαφθοράς που έχει δει το Κοινοβούλιο εδώ και χρόνια, δήλωσε ο επικεφαλής της Διεθνούς Διαφάνειας, Michiel van Hulten.

Όπως μεταδίδει το Politico, φορείς εποπτείας κάνουν λόγο για το «πιο σοβαρό», το «πιο σοκαριστικό» και «πιο πρωτάκουστο» σκάνδαλο διαφθοράς στις Βρυξέλλες εδώ και πολλά χρόνια.

Εν τω μεταξύ σε λίγο θα γίνουν από την Εισαγγελία των Βρυξελλών οι πρώτες επίσημες ανακοινώσεις για το σκάνδαλο και το βαθμό εμπλοκής της Εύας Καϊλή και των άλλων συλληφθέντων για την υπόθεση μετά από έρευνες που είχαν ξεκινήσει πριν μήνες και οδήγησαν σε εφόδους σε 16 σπίτια, ανάμεσα τους και αυτό της Καϊλή όπου φέρεται ότι βρέθηκαν τσάντες γεμάτες χρήματα.

Η συζήτηση πέραν το σκανδάλου πλέον μετατοπίζεται και σε τρόπους ελέγχου και θωράκισης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απέναντι σε φαινόμενα διαφθοράς και δωροδοκίας.

«Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό» τόνισε το Σάββατο σε ανακοίνωσή της η οργάνωση Διεθνής Διαφάνεια, για το σκάνδαλο διαφθοράς και χρηματισμού από το Κατάρ .

Το σκάνδαλο του Κατάρ θα μπορούσε να είναι «η πιο κραυγαλέα υπόθεση» διαφθοράς που έχει δει το Κοινοβούλιο εδώ και χρόνια, δήλωσε ο επικεφαλής της Διεθνούς Διαφάνειας, Michiel van Hulten, σύμφωνα με το Politico

«Εδώ και δεκαετίες, το Ευρωκοινοβούλιο έχει επιτρέψει να αναπτυχθεί μια κουλτούρα ατιμωρησίας, εξαιτίας ενός συνδυασμού χαλαρών οικονομικών κανόνων και ελέγχων και μιας παντελούς έλλειψης ανεξάρτητης (ή και οποιασδήποτε) δεοντολογικής εποπτείας» τονίζει ο επικεφαλής της οργάνωσης, Michiel van Hulten.

Ο Alberto Alemanno, καθηγητής Νομικής στο HEC Paris, το χαρακτήρισε «το πιο συγκλονιστικό σκάνδαλο ακεραιότητας στην ιστορία της ΕΕ».

Όπως μεταδίδει το Politico, φορείς εποπτείας κάνουν λόγο για το «πιο σοβαρό», το «πιο σοκαριστικό» και «πιο πρωτάκουστο» σκάνδαλο διαφθοράς στις Βρυξέλλες εδώ και πολλά χρόνια.

Σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα, η Κομισιόν αναμένεται να προτείνει τη σύσταση ενός ανεξάρτητου σώματος ηθικής, που θα επιβλέπει όλους τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Ωστόσο, δεν αναμένεται να έχει ιδιαίτερη εξουσία ούτε να μπορεί να διερευνά ή να επιβάλλει αποφάσεις για συγκεκριμένες υποθέσεις.

Την ίδια ώρα, ο Γερμανός Ντάνιελ Φρόιντ, μέλος των «Πράσινων» της Ευρωβουλής, υποστηρίζει πως θα πρέπει να αλλάξουν οι κανόνες για το lobbying τρίτων χωρών στις Βρυξέλλες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις