Μεγαλώνει η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με το 100% των exit poll των εταιρειών δημοσκοπήσεων

Ανοίγει η ψαλίδα ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ , με το κυβερνών κόμμα να ξεπερνά το 40% με βάση το exit poll των εταιρειών δημοσκοπήσεων στο 100% στις σημερινές εκλογές.

Σύμφωνα με το τελικό των exit poll στο 100%
ΝΔ από 37,5% έως 41,5%

ΣΥΡΙΖΑ από 23,5% έως 27,5%

ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ από 11,5% έως 12,5%

ΚΚΕ από 6,5% έως 7,5%

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ από 4,3% έως 5,3%

ΜέΡΑ25 από έως 2,5% έως 3,5%

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ από 2,5% έως 3,5%

ΝΙΚΗ από 2,5% έως 3,5%

Θρίλερ αναμένεται τις επόμενες ώρες για το ΜεΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη και την Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Το ΜεΡΑ25 καταλαμβάνει 2,5% έως 3,5% του εκλογικού σώματος και αναμένεται να μπει – έστω και οριακά – στη Βουλή. Μεγάλη νύχτα προβλέπεται για το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου που φαίνεται να συγκεντρώνει ποσοστό από 2,5% έως 3,5% και η Νίκη με 2,5-3,5

Αμέσως μετά την ανακοίνωση των πρώτων exit poll στις 7 το απογευμα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας έλεγαν ότι «εμείς περιμένουμε τα επίσημα αποτελέσματα. Τα στοιχεία δείχνουν ότι αυτό που ζητούσε για καθαρή νίκη με διαφορά φαίνεται να επιτυγχάνεται. Περιμένουμε τα επίσημα.

Στον ΣΥΡΙΖΑ η πρώτη αντίδραση του μετά τα exit polls ήταν «ας περιμένουνε να δούμε τα πρώτα πραγματικά αποτελέσματα, γιατί έχουμε εμπειρία από εκλογικές αναμετρήσεις και γνωρίζουμε ότι τα πραγματικά αποτελέσματα μπορεί να είναι διαφορετικά. Η εικόνα που έχουμε είναι ότι 1 στους 3 ερωτηθέντες δεν απαντούσε. Οπότε ας κάνουμε λίγη υπομονή να δούμε τα πρώτα πραγματικά αποτελέσματα».

Από το ΠΑΣΟΚ σχολίαζαν ότι «εφόσον επιβεβαιωθούν τα ποσοστά του exit poll το ΠΑΣΟΚ ανεβαζει τα ποσοστα του κατα 40% και αυξανει τις δυναμεις του. Κεντρική στοχευσή μας είναι να επιστρέψει ως πρωταγωνιστικός πόλος και αυτό υπηρετείται από τα ποσοστά» Για το ποσοστό, δε, του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν ότι αν επιβεβαιωθεί το κάλεσμα προς τους προοδευτικούς πολίτες θα είναι ευθύ. «Χρειάζεται προοδευτική εναλλακτική που μπορεί το ΠΑΣΟΚ να προσωποποιήσει. Ο Αλέξης Τσίπρας αποδείχθηκε “χρυσός χορηγός” της Νέας Δημοκρατίας»

Το exit poll διεξήχθη από κοινού από τις εταιρίες δημοσκοπήσεων ALCO, MARC, METRON ANALYSIS, MRB HELLAS A.E., Pulse και GPO για λογαριασμό των έξι τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών στις 5 το απόγευμα το ποσοστό συμμετοχής έφτανε το 48,76%, σύμφωνα με στοιχεία από το 82% των εκλογικών κέντρων με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου, Μιχάλη Σταυριανουδάκη, να δηλώνει ότι τελικά ίσως να ξεπεράσουμε το ποσοστό συμμετοχής του 2019.

Οι έδρες των κομμάτων στη Βουλή βάσει των exit poll
Οι έδρες των κομμάτων που καταλαμβάνονται στη Βουλή, βάσει του αποτελέσματος του τελικού Exit poll, όπως ανακοινώθηκε στις 20:00 είναι σύμφωνα με την ΕΡΤ

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook