Νέα συνέντευξη στη Corriere della serra, μετά τη Liberation, έδωσε η Εύα Καϊλή.

Μάλιστα στη νέα της συνέντευξη στη Corriere della serra η Εύα Καϊλή φωτογραφίζεται βάζοντας στο κάδρο και την κόρη της, που τόσο της έλλειψε το διάστημα που ήταν προφυλακισμένη ως εμπλεκόμενη στο σκάνδαλο του Κατάρ.


Για τη σχέση της με τον σύντροφο της Φραντσέσκο Τζόρτζι από εδώ και στο εξής, η Εύα Καϊλή τόνισε πως ο χρόνος θα δείξει πώς θα εξελιχθεί, ενώ τον χαρακτήρισε «πολύ καλό πατέρα» για την κόρη της.

«Οι ομολογίες του Παντσέρι ελήφθησαν υπό πίεση, αλλά ποτέ δεν με ανέφερε, είπε η Εύα Καϊλή, επιμένοντας στη αθωότητα της. Δεν είμαι μεταξύ των ανθρώπων που ενέπλεξε στο σκάνδαλο του Κατάρ. Ποτέ δεν σκέφτηκα να κάνω χρήση της βουλευτικής μου ασυλίας» είπε μεταξύ άλλων η Ελληνίδα ευρωβουλευτής, προσθέτοντας πως «αν είχα αναφέρει σημαντικά ονόματα, θα επέστρεφα αμέσως στην κόρη μου… θα έπρεπε να πω ψέματα».


Και συνέχισε αναφερόμενη στην κόρη της αλλά και στις κακές συνθήκες κράτησης της:

«Αισθάνομαι πιο δυνατή. Εκτιμώ κάθε στιγμή με το κοριτσάκι μου περισσότερο, δεν μπορώ να σταματήσω να την κοιτάζω» είπε αρχικά, ενω αναφερόμενη στις συνθήκες κράτησης, η Εύα Καϊλή αποκάλυψε: «Αμέσως μετά τη σύλληψή μου, στο αστυνομικό τμήμα με έβαλαν σε απομόνωση σε ένα κελί με τα φώτα και την κάμερα παρακολούθησης πάντα αναμμένα, χωρίς τρεχούμενο νερό. Υπέφερα από το τσουχτερό κρύο γιατί μου έβγαλαν το παλτό. Ανησυχούσα για το παιδί μου, γιατί τις πρώτες μέρες δεν μου επιτρεπόταν να καλέσω δικηγόρο, ούτε την οικογένειά μου. Η φυλακή δεν αλλάζει αυτό που είμαστε. Ο Έλληνας δικηγόρος μου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μου ζήτησε να μιλήσω, επειδή είχα τη σπάνια ευκαιρία να δω και να παρατηρήσω πώς αντιμετωπίζονται οι άνθρωποι στις φυλακές του Βελγίου. Αντί να κλείσουν τα σωφρονιστικά κέντρα και να μειωθεί η χρήση της προφυλάκισης, χτίζονται μεγαλύτερες φυλακές και οι παλιές φυλακές βρίσκονται σε απάνθρωπες συνθήκες και είναι υπερπλήρεις. Οι πιο ακραίες ποινές δεν οδηγούν σε δικαιότερη δικαιοσύνη».

Αναφερόμενη στους μήνες που έμεινε μακριά από την κόρη της, η κ. Καϊλή είπε: «Ήταν τρομερό. Ο χωρισμός μιας μητέρας για τέσσερις μήνες από τη δίχρονη κόρη της δεν θεωρείται μόνο μια μορφή βασανιστηρίων σε χώρες που βασίζονται στο κράτος δικαίου, αλλά αποτελεί πλήρη παραβίαση της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα του παιδιού που έχει επικυρώσει το Βέλγιο. Ένα παιδί δεν πρέπει ποτέ να χωρίζεται από τους γονείς του εάν δεν υπάρχει κίνδυνος για τη σωματική ή ψυχική του ασφάλεια. Πρόκειται για περιττά βασανιστήρια, διότι η έρευνα θα μπορούσε να είχε προχωρήσει με τον ίδιο τρόπο και με εμένα σε κατ’ οίκον περιορισμό. Τα παιδιά κάτω των τριών ετών επιτρέπεται να βρίσκονται με τις μητέρες τους, αλλά εμένα δεν μου επιτράπηκε (μπόρεσε να τη συναντήσει για πρώτη φορά μετά από ένα μήνα). Η χρησιμοποίηση της κόρης μου για να με πιέσουν ήταν μια αδίστακτη πράξη και είμαι ευγνώμων στη Διεθνή Αμνηστία Ιταλίας για την ανάδειξη του θέματος. Κατά τη διάρκεια των σπάνιων συναντήσεών μας, συνήθιζε να κλαίει γιατί δεν ήθελε να με αφήσει. Τώρα μου κρατάει το χέρι ή βάζει τα χέρια της γύρω από το λαιμό μου για να κοιμηθεί».

Πως περιέγραψε την σύλληψη του συντρόφου και τη βαλίτσα με τα χιλιάδες ευρώ στο διαμέρισμα της

Περιγράφοντας τις στιγμές της σύλληψης του Τζόρτζι και την «περιβόητη» βαλίτσα του Παντσέρι, η κ. Καϊλή είπε πως «όταν συνελήφθη ο Φραντσέσκο και κατασχέθηκε το αυτοκίνητό του, νόμιζα ότι επρόκειτο για τροχαίο ατύχημα. Μετά μου είπαν ότι είχε συλληφθεί και ο Παντσέρι. Πανικοβλήθηκα. Ήξερα ότι στο γραφείο του, το οποίο βρίσκεται στο δωμάτιο του επάνω ορόφου, όπου δεν πηγαίνω ποτέ, υπήρχε μια βαλίτσα του Παντσέρι και βρήκα πολλά χρήματα εκεί. Δεν μπορούσα να καταλάβω τι είχε συμβεί, αλλά ήθελα να πάρω αυτά τα χρήματα από το σπίτι και να τα επιστρέψω στον Παντσέρι, τον οποίο θεωρούσα ιδιοκτήτη. Δεν σκέφτηκα καθόλου να χρησιμοποιήσω την κοινοβουλευτική μου ασυλία, γεγονός που δείχνει ότι δεν είχα απολύτως καμία ιδέα για το τι πραγματικά αντιπροσώπευαν αυτά τα χρήματα».

«Γνώριζα ότι ο Παντσέρι λάμβανε δωρεές. Δεδομένης της εμπειρίας του στις εξωτερικές υποθέσεις και τα ανθρώπινα δικαιώματα, είχε επαφές με αρκετούς ανθρώπους από τρίτες χώρες (εκτός ΕΕ, σ.σ.) και μέσω μια ΜΚΟ προωθούσε έναν ευγενή σκοπό. Υπάρχουν τεκμηριωμένες μαρτυρίες για τις δραστηριότητές του στο Κοινοβούλιο και τους ανθρώπους που εμπλέκονταν. Δεν είμαι μεταξύ αυτών. Οι κοινοβουλευτικές επιτροπές στις οποίες συμμετέχω και το νομοθετικό μου έργο δεν έχουν καμία σχέση με τις δραστηριότητές του. Ακόμη και οι μυστικές υπηρεσίες επιβεβαιώνουν ότι δεν είμαι μέλος καμίας εγκληματικής οργάνωσης. Κανείς δεν μπορεί να με δωροδοκήσει. Μετά από έρευνες που διήρκεσαν περισσότερο από ένα χρόνο, οι τραπεζικοί μου λογαριασμοί και οι περιουσίες μου ελέγχθηκαν και βρέθηκαν πεντακάθαρα. Δεν υπάρχουν δακτυλικά αποτυπώματα στα χαρτονομίσματα που βρέθηκαν. Με τους δικηγόρους μου θα αποδείξω την αθωότητά μου» συνέχισε η ευρωβουλευτής.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook