Η πρώτη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη , όπως είχε ανακοινωθεί, έγινε στο κρίσιμο υπουργείο Οικονομικών.

Οι προεκλογικές οικονομικού χαρακτήρα εξαγγελίες της κυβέρνησης θα περιέχονται σε πολυνομοσχέδιο που θα καταθέσει στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως είπε πρωθυπουργός μετά τη συνάντηση του με το οικονομικό επιτελείο θα έρθει σύντομα στην Βουλή «πριν από τις θερινές διακοπές θα έχει ψηφιστεί το πρώτο νομοσχέδιο που θα αποτυπώνονται οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης και θα αφορά το 2024, και πολλές από αυτές θα έχουν θετικό αντίκτυπο στα εισοδήματα των πολιτών».

Μετά το τέλος της σύσκεψης ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι πριν από τις θερινές διακοπές θα έχει ψηφιστεί το πρώτο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών στο οποίο θα αποτυπώνονται οι κεντρικές προεκλογικές δεσμεύσεις που αφορούν την περίοδο από το 2024.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε: «είχαμε μία πολύ παραγωγική συζήτηση με το οικονομικό επιτελείο. Είμαστε αισιόδοξοι για την πορεία της οικονομίας και τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης που θέλουμε να πετύχουμε και οι οποίοι αποτελούν κεντρικό στόχο της πολιτικής μας, ώστε να κάνουμε πράξη την ουσιαστική σύγκλιση με την Ευρώπη».

Σημείωσε, επίσης, ότι «είμαστε αισιόδοξοι για την σταδιακή μετατροπή του οικονομικού μοντέλου της ελληνικής οικονομίας, ώστε να γίνει πιο παραγωγικό, πιο εξωστρεφές, πιο καινοτόμο και είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτό θα έχει θετικό αντίκτυπο στα εισοδήματα των πολιτών, κυρίως των χαμηλόμισθων συμπολιτών μας».

Ειδική αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός στο νομοσχέδιο που θα έρθει σύντομα στην Βουλή και όπως τόνισε «πριν από τις θερινές διακοπές θα έχει ψηφιστεί το πρώτο νομοσχέδιο που θα αποτυπώνονται οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης και θα αφορά το 2024, με πολλές από αυτές να έχουν θετικό αντίκτυπο στα εισοδήματα των πολιτών»
Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε ότι «είμαστε αισιόδοξοι αφού πατάμε στα γερά θεμέλια που μπήκαν την περασμένη 4ετία. Έχουμε ένα πολύ θετικό εκλογικό αποτέλεσμα για την χώρα και για την οικονομία της Ελλάδος και στέλνει ένα μήνυμα εμπιστοσύνης, ελπίδας και προοπτικής».

Σε ότι αφορά το επικείμενο νομοσχέδιο, ο Κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι «συζητήσαμε με τον πρωθυπουργό το πλαίσιο για το πρώτο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί από το υπουργείο Οικονομικών στην Βουλή και θα αφορά την εκπλήρωση των βασικών δεσμεύσεων της ΝΔ πριν από τις εκλογές.

Με τον τρόπο αυτό απαντάμε και σε όσους αμφισβητούσαν την αξιοπιστία των υποσχέσεών μας και μένουμε πιστοί στο δρόμο που είχαμε ανοίξει να λέμε λίγα και να τα κάνουμε όλα».

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε λίγο μετά τις 17:00 στο υπουργείο Οικονομικών, εγκαινιάζοντας τον κύκλο επισκέψεων στα υπουργεία, ξεκινώντας από το πρώτο τη τάξει, όπως ορίστηκε και από το σχετικό ΦΕΚ.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρέτισε τους υπηρεσιακούς παράγοντες που τον ανέμεναν στον 6ο όροφο του υπουργείου Οικονομικών αλλά και τους οικονομικούς συντάκτες.

Μιλώντας μαζί τους, ο κ. Μητσοτάκης θυμήθηκε τις επισκέψεις που πραγματοποιούσε επί τρόικας στο υπουργείο και ότι σε μια απ’ αυτές είχαν κλειστεί μέσα στο ασανσέρ. «Τώρα τα έχουμε αφήσει οριστικά πίσω μας όλα αυτά» τους είπε ο πρωθυπουργός.

Στη σύσκεψη που ακολούθησε υπό τον πρωθυπουργό, εκτός του υπουργού Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, συμμετείχαν επίσης ο υπουργός Επικρατείας Ακης Σκέρτσος, ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Παπαθανάσης, ο υφυπουργός Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης και ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.

Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη Μητσοτάκη

Ε

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook