Η Ζέφη Δημαδάμα υπήρξε στενή συνεργάτιδα της Φώφης Γεννηματά, ενώ ήταν μέχρι σήμερα αντιπρόεδρος των γυναικών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES)

Στη θέση της γενικής γραμματέως Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τοποθετήθηκε η Ζέφη Δημαδάμα, εν ενεργεία στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος των γυναικών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES). Η κυρία Δημαδάμα ήταν στενή συνεργάτιδα της Φώφης Γεννηματά ενώ κατά το παρελθόν υπήρξε και αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής.

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση των γενικών και ειδικών γραμματέων της κυβέρνησης , η Ζέφη Δημαδάμα ανακοινώθηκε ότι διαγράφεται από το ΠΑΣΟΚ

Την ανακοίνωση της διαγραφής έκανε ο ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Η Ζέφη Δημαδάμα, υπήρξε στενή συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά, και σήμερα τοποθετήθηκε από την κυβέρνηση γενική γραμματέας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, η Ζέφη Δημαδάμα «πολιτικά έθεσε εαυτόν εκτός ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής», επειδή αποδέχθηκε τον διορισμό της ως γενική γραμματέας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην κυβέρνηση της ΝΔ.

Επίσης απομακρύνθηκε και από αντιπρόεδρος των γυναικών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES), όπου θα αντικατασταθεί

Αναλυτικά η ανακοίνωση για τη διαγραφή της Ζέφης Δημαδάμα από το ΠΑΣΟΚ:
«Η Ζέφη Δημαδάμα με την αποδοχή του διορισμού της στη θέση της Γ. Γ. Ισότητας στην Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πολιτικά έθεσε εαυτόν εκτός ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Με απόφαση μου διαγράφεται από μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και του κόμματος.
Επίσης δρομολογήθηκε ήδη η αντικατάσταση της στο PES WOMΕN».

Με  ανάρτηση της στο facebook, η Ζέφη Δημαδάμα τους λόγους που αποδέχτηκε την θέση και δήλωσε ότι «θεωρώ αυτονόητη την υποβολή της παραίτησής μου από κάθε ιδιότητα με κομματικό πρόσημο για λόγους δεοντολογίας».
«Η Γενική Γραμματεία Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρεται στον πυρήνα του ευρωπαϊκού συστήματος αξιών.

Αποδέχθηκα την πρόταση να τεθώ επικεφαλής αυτής της Γραμματείας με αίσθημα ευθύνης και χρέους για να καταθέσω την εμπειρία και τη γνώση που απέκτησα έχοντας αφιερώσει σε αυτά τα κρίσιμα για τη δημοκρατία ζητήματα όλες μου τις δυνάμεις διαχρονικά και επιδιώκοντας πάντα τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις. Θεωρώ αυτονόητη την υποβολή της παραίτησής μου από κάθε ιδιότητα με κομματικό πρόσημο για λόγους δεοντολογίας και με την πεποίθηση ότι αναλαμβάνω μια αποστολή εθνικού χαρακτήρα, η ευόδωση της οποίας προϋποθέτει τη συνεννόηση όλων των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων», έγραψε στην ανάρτηση της .

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook