«Το υπουργικό είναι συλλογικό όργανο», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα Τετάρτη, αναφερόμενος στην υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, και ζήτησε από τους υπουργούς του να την στηρίξουν λέγοντας «Στηρίξτε όλοι τη Λίνα». Κατά το τέλος του συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός υπενθύμισε μεταξύ άλλων στους υπουργούς του πως η Λίνα Μενδώνη έχει βοηθήσει τους συναδέλφους […]

«Το υπουργικό είναι συλλογικό όργανο», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα Τετάρτη, αναφερόμενος στην υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, και ζήτησε από τους υπουργούς του να την στηρίξουν λέγοντας «Στηρίξτε όλοι τη Λίνα».

Κατά το τέλος του συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός υπενθύμισε μεταξύ άλλων στους υπουργούς του πως η Λίνα Μενδώνη έχει βοηθήσει τους συναδέλφους της κατα καιρούς σε θέματα συναρμοδιοτήτων.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, «Ο ΣΥΡΙΖΑ κατά καιρούς έχει στοχοποιήσει διάφορους υπουργούς και έχει ζητήσει την παραίτηση των μισών μελών του υπουργικού συμβουλίου και μέχρι να τελειώσει η τετραετία θα τους έχει στοχοποιήσει όλους».

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση είχε στηρίξει την υπουργο Πολιτισμού, αν και την «άδειασε» για τους επικοινωνιακούς χειρισμούς στην υπόθεση Λιγνάδη.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με πληροφορίες η υπουργός Πολιτισμού δεν εχει θέσει προς το παρόν την παράιτηση της στη διάθεση του πρωθυπουργού και δεν έχει την πρόθεση να το κάνει.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε σήμερα όσα λέμε τόσες μέρες

Στη στάση που κράτησε επί του θέματος ο πρωθυπουργός «απάντησε» με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας πως με τα περί «συλλογικού οργάνου» επιβεβαίωσε το ότι η κα Μενδώνη «τόσο καιρό λειτουργούσε υπό τις οδηγίες του».

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε στο κείμενό του πως «Ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε σήμερα όσα λέμε τόσες μέρες. Ότι η κα Μενδώνη τόσο καιρό λειτουργούσε υπό τις οδηγίες του. Και αφού μάζεψε τους βουλευτές του που ζητούσαν την παραίτησή της, τώρα φρόντισε να στείλει το ίδιο μήνυμα και στους υπουργούς του για να τη στηρίξουν, διαρρέοντάς το μάλιστα και με nonpaper».

«Τι άλλο πρέπει να κάνει για να επιβεβαιώσει πως η πολιτική ευθύνη ανήκει εξ’ ολοκλήρου στον κ. Μητσοτάκη;» σχολίασε η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook