«Ο Φρέντι Μπελέρης έχει δικαιώμα να ορκιστεί έστω και προφυλακισμένος» τόνισε ο πρωθυπουργός ο οποίος θα θέσει το θέμα στον Έντι Ράμα

Ηχηρό και ξεκάθαρο μήνυμα στην Αλβανία ότι η επίλυση του θέματος με τον προφυλακισμένο εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, είναι απαραίτητη προκειμένου η Ελλάδα να συμφωνήσει στη διαδικασία ένταξης της γειτονικής χώρας στην ΕΕ έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την προσέλευσή του στη Σύνοδο Κορυφής της Διαδικασίας Βερολίνου που διεξάγεται στα Τίρανα.

«Θέλω να τονίσω τον σεβασμό μου στην ανεξαρτησία της αλβανικής Δικαιοσύνης, όμως ο Φρέντι Μπελέρης έχει δικαίωμα να ορκιστεί έστω και προφυλακισμένος , δήμαρχος Χειμάρρας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στη Σύνοδο.

Όπως είπε την ορκωμοσία του Φρέντι Μπελέρη έστω και αν είναι προφυλακισμένος «το προβλέπει η αλβανική έννομη τάξη»,.

«Είναι σημαντικό να ορκιστεί ο δήμαρχος Χειμάρρας ώστε να φύγει η σημαντική σκιά που επηρεάζει τις ελληνοαλβανικές σχέσεις» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Ελπίζω και εύχομαι το πρόβλημα να λυθεί σε πνεύμα καλής συνεργασίας χωρίς να επηρεάζει τις σχέσεις των δύο κρατών» συμπλήρωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός διευκρινίζοντας ότι «θα συζητήσω το θέμα αυτό με τον Έντι Ράμα».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα στηρίζει σταθερά και αταλντευτα την ενταξιακή προοπτική των χωρών των δυτικών Βαλκανίων υπογραμμίζοντας ότι «ο δρόμος αυτός είναι δύσκολος και απαιτεί από τις χώρες αυτές σημαντικές προσαρμογές στο ευρωπαϊκό κεκτημένο».

Στο πλαίσιο αυτό έκανε ειδική αναφορά σε «μια αρχή που είναι αδιαπραγμάτευτη και είναι ο σεβασμός του κράτους δικαιίου. Ένας σεβασμός που πρέπει να δηλώνεται σε όλες τις εκφάνσεις του οργανωμένου κράτους όλων των χωρών».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook