Η Όλγα Γεροβασίλη θα έχει τη στήριξη όλων των ανθρώπων που βρίσκονται κοντά στον Αλέξη Τσίπρα και μέχρι και σήμερα το πρωί ζητούσε διαβεβαιώσεις και έψαχνε συμμαχίες. Αυτές δόθηκαν και μένει μόνο η ανακοίνωση…

Είναι πλέον οριστικό. Αύριο το μεσημέρι, η Όλγα Γεροβασίλη από το βήμα του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, ανακοινώνει πως θα είναι η αντίπαλος του Στέφανου Κασσελάκη στις εσωκομματικές εκλογές.

Χτες αργά το βράδυ, κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου συγκεντρώθηκαν και αποφάσισαν πως δεν πρέπει να αφήσουν τον Στέφανο Κασσελάκη να κατέβει μόνος του (αν και συζητήθηκε και αυτή η πρόταση).

Σύμφωνα με το παρασκήνιο, η Όλγα Γεροβασίλη θα έχει τη στήριξη όλων των ανθρώπων που βρίσκονται κοντά στον Αλέξη Τσίπρα και μέχρι και σήμερα το πρωί ζητούσε διαβεβαιώσεις και έψαχνε συμμαχίες. Αυτές δόθηκαν και μένει μόνο η ανακοίνωση…

Κάνει πίσω ο Τεμπονέρας

Ο Διονύσης Τεμπονέρας …έπεσε για ύπνο θεωρώντας πως θα είναι υποψήφιος πρόεδρος, αλλά το πρωί άλλαξαν άρδην τα σχέδιά του. Πληροφορίες του bigpost λένε πως δέχθηκε πιέσεις από τους εσωκομματικούς αντιπάλους του Κασσελάκη να μην κατέβει, για να μην διασπαστούν οι αντιπολιτευτικές δυνάμεις. Ο ίδιος είχε συνάντηση με την Όλγα Γεροβασίλη το πρωί και στη συνέχεια ανέβηκε στο βήμα του Συνεδρίου.

«H Αριστερά δεν παράγει μεσσίες και ήρωες. Παράγει κοινωνικά υποδείγματα. Αν χρειαστεί να κάνουμε στην άκρη για το κοινό καλό, θα το κάνουμε με χαρά γιατί έτσι μεγαλώσαμε….»

Mε αυτά τα λόγια, ουσιαστικά αποκάλυψε πως παραμερίζει για το «κοινό καλό»…

Μάχη για τον χρόνο και τη διαδικασία

Χτες ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε λόγο για τετραπλές εκλογές: Για Πρόεδρο, για Κεντρική Επιτροπή, για Συντονιστικά Τοπικών Οργανώσεων Μελών και για Νομαρχιακές Επιτροπές. «Βιάζομαι γιατί η ζωή δεν μπορεί να περιμένει» είπε μεταξύ άλλων, κάτι που φανερώνει την πρόθεσή του να στήσει κάλπες την Κυριακή 10 Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει την ολιγοήμερη στρατιωτική του θητεία στις 14 Μαρτίου. Κάποιοι πάντως θεωρούν πως πιθανόν να πάρει αναβολή στράτευσης, ώστε οι εκλογές να γίνουν αργότερα….

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το bigpost η μεγάλη μάχη στο παρασκήνιο έχει ήδη ξεκινήσει.

Η πλευρά Κασσελάκη προτείνει να γίνουν οι εκλογές υβριδικά, δηλαδή και με φυσική παρουσία και ιντερνετικά κάτι το οποίο δεν θέλουν με τίποτα στο στρατόπεδο της Όλγας Γεροβασίλη. Η αντιπαράθεση αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες μέρες…

Ψάχνουν συμμάχους

Σπίρτζης, Θεοχαρόπουλος, Ραγκούσης, Ζαχαριάδης, Νοτοπούλου, Φλαμπουράρης, Τεμπονέρας και πιθανόν η συντριπτική πλειονότητα της Πολιτικής Γραμματείας θα στηρίξει την Όλγα Γεροβασίλη. Πολλοί θεωρούν πως ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να πάρει θέση ανοιχτά υπέρ της, αλλά αυτό αυτή τη στιγμή δεν θεωρείται πιθανόν.

Από την άλλη και ο Στέφανος Κασσελάκης έχει τις δικές του συμμαχίες, όμως ο ίδιος ποντάρει περισσότερο στην απήχηση που έχει στη βάση.

Ξενογιαννακοπούλου, Δούρου, Ρήγας, Σκορίνης και άλλα κορυφαία στελέχη κρατούν ακόμα κλειστά τα χαρτιά τους. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει και η αυριανή τοποθέτηση του Νίκου Παππά, η στάση του οποίου παραμένει μυστήριο…

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις