Τραγούδια και χοροί συνόδευσαν την ομιλία του Έντι Ράμα. Πάνω από 5000 άτομα βρέθηκαν για να τον ακούσουν στο Κλειστό του Γαλατσλιου.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα έφτασε στις 12:00 στο Κλειστό του Γαλατσίου όπου πλήθος Αλβανών είχαν σπεύσει από νωρίς για να τον ακούσουν. Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια ενώ επί ποδός ήταν 1500 αστυνομικοί.

H επίσκεψη του Ράμα ήταν καθαρά ιδιωτική, όπως είχε γίνει γνωστό τις προηγούμενες ημέρες, αφού ο Αλβανός πρωθυπουργός δεν είχε καμία θεσμική συνάντηση με κάποιον εκπρόσωπο της ελληνικής κυβέρνησης.
Ο Αλβανός πρωθυπουργός ξεκίνησε και έκλεισε την ομιλία του μιλώντας στα ελληνικά, ενώ δεν σχολίασε ευθέως την υπόθεση φυλάκισης του Φρέντι Μπελέρη.

Το μήνυμα Μπελέρη

Η επίσκεψη του Ράμα συμπίπτει με τη συμπλήρωση ενός έτους από τη σύλληψη του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, που έχει προκαλέσει ένταση στις διμερείς σχέσεις. Με αφορμή αυτό και το μήνυμα του Φρέντι Μπελέρη, υποψήφιου ευρωβουλευτή από τις φυλακές της Αλβανίας

Σε αυτό αναφέρει:
«Η μέρα που διάλεξε ο Ράμα να έρθει στην πατρίδα μας, δεν είναι τυχαία! Είναι η μέρα που συμπληρώνεται ακριβώς ένας χρόνος από τη σύλληψή μου. Επέλεξε αυτήν την ημέρα, επειδή ενοχλήθηκε από την υποψηφιότητά μου. Θέλει να προκαλέσει την Ελλάδα, να κάνει επίδειξη δύναμης στο εσωτερικό της Αλβανίας και να κάμψει το ηθικό των Ελλήνων της περιοχής.
Δεν θα τα καταφέρει. Με την υπερηφάνεια και την αξιοπρέπεια του Ελληνισμού, δεν μπορεί να παίξει κανείς».

Η απάντηση Ράμα 
Ο Έντι Ράμα ξεκινώντας την ομιλία του και απαντώντας στο μήνυμα του Μπελέρη ότι «ήρθε στην Ελλάδα για να προκαλέσει», αλλά και στις πολιτικές αντιδράσεις των προηγούμενων ημερών αναφορικά με την επίσκεψη του στην Ελλλάδα, είπε χαρακτηριστικά: «δεν ήρθα για να προκαλέσω, ήρθα για να συναντήσω τον λαό μου».

Ο Έντι Ράμα μάλιστα σύμφωνα με αλβανικά μέσα έστειλε κι ένα μήνυμα στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη χρησιμοποιώντας στίχους του γνωστού Αλβανού ποιητή Naim Frasheri.

Συγκεκριμένα , σύμφωνα με το top-channel.tv στο τέλος της ομιλίας του κατά τη συνάντηση με Αλβανούς μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα, ο Έντι Ράμα δήλωσε:

«Ζητώ συγγνώμη για οποιοδήποτε λάθος νομίζετε ότι έχω κάνει, αλλά ποτέ δεν πρόδωσα αυτούς που με εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους, έστω και μια φορά για αυτήν την εξαιρετική τιμή. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή για έναν άνδρα στη ζωή του να ηγείται της χώρας του. Δεν υπάρχει καμία υλική, οικονομική, οικονομική δύναμη, άτομο ή κράτος που να μπορεί να με δελεάσει ή να με πιέσει να λειτουργήσω πίσω από την πλάτη σας και να παραβιάσω τα συμφέροντα. Αυτή ήταν η πιο όμορφη επίσκεψή μου στην Αθήνα και δεν το πιστεύω θα υπάρξει ομορφότερη».

Θα ήθελα επίσης να στείλω εκ μέρους σας ένα μήνυμα στον φίλο μου που εκλέχτηκε από τον λαό αυτής της χώρας για να ηγηθεί της Ελλάδας, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Το 1886 ο ποιητής μας Naim Frasheri έγραψε το ποίημά του στα ελληνικά «Ο αληθινός πόθος των Αλβανών». Ας ζήσουμε με όλους τους γείτονες με τάξη και ειρήνη, ας μην γίνουμε εχθροί και ας πολεμήσουμε. Πολλά ευχαριστώ από εμένα και τους Αλβανούς της Ελλάδας.

Δείτε εικόνες από την εκδήλωση 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook