Είχε αποφυλακιστεί προσωρινά τον Μάιο με βούλευμα το οποίο ανατράπηκε από το Δικαστικό Συμβούλιο Εφετών.

Επιστρέφει στις φυλακές ο πρώην αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Λαμίας το οποίο ακύρωσε την αποφυλάκιση του που είχε αποφασίσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών τον περασμένο Μάιο.

Το δικαστικό συμβούλιο Εφετών υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, αποφάνθηκε ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος πρέπει να παραμείνει έγκλειστος για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής.

Σύμφωνα με το βούλευμα ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής παραμένει αμετανόητος υμνητής ναζιστικών πρακτικών που τον καθιστούν ύποπτο τέλεσης νέων αδικημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος έχει καταδικαστεί και εκτίει ποινή κάθειρξης 13 ετών και 6 μηνών για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Το δικαστικό συμβούλιο των Εφετών συμφώνησε με τον εισαγγελέα, κρίνοντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος με αρθρογραφίες του σε ηλεκτρονικά μέσα συνεχίζει να υμνεί τις έκνομες ναζιστικού τύπου πρακτικές της Χρυσής Αυγής , παρά την δίκη και την καταδίκη του και ως εκ τούτου, εμφανίζεται αμετανόητος άρα ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων.

Μετά την έκδοση του Εφετειακού βουλεύματος ο Νίκος Μιχαλολιάκος πρέπει να επιστρέψει στις φυλακές όπου θα συνεχιστεί η κράτηση του για  την έκτιση του υπόλοιπου της ποινής του.

Το Δικαστικό Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση, είχε αποφασίσει την αποφυλάκιση του με την επιβολή των περιοριστικών όρων της:

1) απαγόρευσης εξόδου από την περιφέρεια της επικράτειας του νομού Αττικής,

2) εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα τόπου διαμονής του (Πεύκη) μια φορά τον μήνα και

3) μη συναναστροφής με συγκατηγορουμένους για τη συγκεκριμένη ποινική υπόθεση για την οποία φυλακίστηκε

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook