Έντονη πολιτική αντιπαράθεση έφερε η δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης έκανε λόγο για σόου Κασσελάκη λέγοντας ότι το έγγραφο που παρουσίασε δεν είναι πόθεν έσχες καθώς και ότι αποτελεί απόδειξη διάπραξης ποινικών αδικημάτων

Από την άλλη πλευρά ο Στέφανος Κασσελάκης σήμερα με νέα ανάρτηση του ρίχνει το γάντι στη ΝΔ και ζητά να δώσει στη δημοσιότητα τη ρύθμιση του χρέους της ΝΔ στις Τράπεζες.

«Ανοίξατε τον ασκό του Αιόλου και τώρα θα το ζήσετε μέχρι τέλους: Οι όροι της ρύθμισης του χρέους της Νέας Δημοκρατίας ΔΕΝ είναι δημόσιο έγγραφο. Δώστε τους τώρα στη δημοσιότητα. Να μάθει ο ελληνικός λαός πώς πολιτεύεται το πιο υπερχρεωμένο κόμμα στην Ευρώπη, το οποίο οφείλει μισό δισ. ευρώ και διεξάγει την πιο ακριβή διαδικτυακή καμπάνια στην Ευρώπη» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και προσθέτει:

«Πώς; Με ποιου τα χρήματα; Απάτη τέλος σε όλα τα επίπεδα. Όλα στο φως».

Σύμφωνα με το έγγραφο που παρουσίασε χτες από τη Θεσσαλονίκη ο Στέφανος Κασσελάκης, η περιουσιακή κατάσταση του  έχει ως εξής:

εισόδημα 2,067 εκατομμύρια δολάρια,

οφειλές 1,831 εκατ. Δολάρια και

επενδυτικά προϊόντα 3,040 εκατ. δολάρια.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ακόμη:

• την εταιρεία Osios LLC, μέσω της οποίας δανειοδότησε τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ στα τέλη του 2023, αλλά και
ετερόρρυθμος εταίρος στην εταιρία Pura Vita E.E., που έχει στην ιδιοκτησία της ένα κατάστημα με χυμούς στις Σπέτσες.

• τη συμμετοχή του μέσω της Osios στην Tiptree Marine, την οποία διηύθυνε και από την οποία απολύθηκε λίγες ημέρες πριν από την ένταξή του στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

“Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι!” απαντά με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. “Ο πρωθυπουργός οφείλει να κάνει άμεσα δυο πράγματα: πρώτον, να καταθέσει το πόθεν έσχες του για το 2023. Έτσι θα έχουν τη δυνατότητα οι Έλληνες πολίτες να διαπιστώσουν εάν συνεχίζει και τα δυο τελευταία χρόνια να αβγατίζει την περιουσία του. Δεύτερον, περιμένουμε ακόμη μια απάντηση για το ποιος και πώς πληρώνει τον κ. Γκρίνμπεργκ και την πανάκριβη διαφημιστική καμπάνια της ΝΔ” τονίζει η Κουμουνδούρου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Παύλου Μαρινάκη:
«Σήμερα άπαντες κατάλαβαν γιατί ο Στέφανος Κασσελάκης απέφευγε να δώσει στοιχεία για την περιουσιακή και οικονομική του κατάσταση.

Σύμφωνα με το μονοσέλιδο που παρουσίασε σήμερα, το οποίο δεν συνιστά σε καμία περίπτωση δήλωση περιουσιακής κατάστασης, παραδέχεται ότι παραβίασε τη νομοθεσία, αφού μέχρι τουλάχιστον τις 31.12.2023 συμμετείχε σε εταιρεία αλλοδαπής, ενώ είχε εκλεγεί από τον Σεπτέμβριο του 2023 πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά παράβαση του νόμου του 2016 που η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα είχε ψηφίσει.

Στην προσπάθειά του, μάλιστα, να αποφύγει να δώσει το πόθεν έσχες, διαδικασία με συγκεκριμένα δικαιολογητικά, όπως τα ορίζει ο νόμος, ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσίασε τις καταθέσεις του, όπως και του συζύγου του, τα εισοδήματά του, κατέγραψε τις συμμετοχές σε 3 εταιρείες, καθώς και τα ακίνητα που διαθέτει. Αποκάλυψε δε, πως δεν είναι πλήρη τα στοιχεία, πετώντας την μπάλα στην εξέδρα, αφού εμφανίσθηκε να δηλώνει πως θα τα καταθέσει όλα όταν τα λάβει από τις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ, όταν, όπως είπε, του σταλούν από την Υπηρεσία Εσόδων, το γνωστό IRS.

Σχετικά με τα ψεύδη και τις χυδαίες συκοφαντίες του για την περιουσιακή κατάσταση του Πρωθυπουργού, τον ενημερώνουμε για πολλοστή φορά ότι ο Πρωθυπουργός ελέγχεται εξονυχιστικά τα τελευταία 20 χρόνια, επί των ημερών τόσων διαφορετικών Κυβερνήσεων, καταθέτοντας πλήρη δήλωση περιουσιακής κατάστασης, όπως ορίζει ο νόμος και όχι μονοσέλιδο excel.

Εν κατακλείδι, μετά το σημερινό σόου, γεννούνται περισσότερα ερωτήματα, από όσα είχαμε μέχρι σήμερα, με βασικό το ακόλουθο:
Ο κ. Κασσελάκης διάγει τόσο πολυτελή βίο με δανεικά ή κάτι κρύβει;
Ας τα απαντήσει ο ίδιος».

Γεωργιάδης: «Θεωρώ απίθανο να μην ασκηθεί δίωξη από τον οικονομικό εισαγγελέα»
Το πόθεν έσχες που παρουσίασε χθες κατά την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κλήθηκε να σχολιάσει ο Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Υγείας, ο οποίος βρέθηκε καλεσμένος στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε αρχικά ο Υπουργός Υγείας, κ. Γεωργιάδης στο δημοσιογράφο «Θεωρώ απίθανο να μην ασκηθεί δίωξη στο πρόσωπο του κ. Κασσελάκη. Και ίδιος το είχε παραδεχτεί ότι παραβίασε το νόμο.»
«Αυτό που παρουσίασε δεν ταυτίζεται με τη δήλωση που είχε κάνει το ’23. Διότι, αυτό που παρουσίασε χθες ήταν μία συνολική περιουσία με ακίνητα, αυτοκίνητα και επενδυτικά προϊόντα και καταθέσεις περίπου 5 εκατομμύρια συνολική αξία, δάνεια 1,8 εκατομμύρια και μία αγορά σπιτιού που δεν έγραφε τη σελίδα.
«Άρα, ο κ. Κασσελάκης σήμερα είναι αυτός που έχει περίπου 1,2 εκατομμύρια μετρητά και 2 ακριβά σπίτια και 2 πολύ ακριβά αυτοκίνητα.» είπε στη συνέχεια ο κ. Γεωργιάδη.

Κόντρα Γεωργιάδη – Τζάκρη
Κόντρα ανάμεσα στον υπουργό Υγείας και τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη πυροδότησαν επίσης τα περιουσιακά στοιχεία του Στέφανου Κασσελάκη, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να συμπεραίνει ότι δεν είναι τελικά ο ζάμπλουτος που δε χρειάζεται να δουλέψει.

“Έχει δάνειο 1,8 εκατομμύρια. Ο άνθρωπος παρουσιάζει ότι έχει συνολικά επενδυτικά προϊόντα 3 εκατ., καταθέσεις 22.000 και πήρε σπίτι το 2024 μετά τη δήλωση δηλαδή, 1,8 εκατ. και χρωστάει 1,8 εκατ. Αν δεν το καταλάβατε ο κ. Κασσελάκης είναι και μέσα περίπου μισό εκατομμύριο” σχολίασε ο κ. Γεωργιάδης.

“Προκύπτουν συγκεκριμένες βεβαιότητες. Από την κατάθεση. Πρώτα ότι δεν έχει πάρει ούτε δραχμή κρατικού χρήματος. Δεύτερον ότι δεν χρωστάει σε κανέναν. Τρίτον ότι τα λεφτά του είναι δουλεμένα και φορολογημένα στην Αμερική και πιστεύω ότι κανένας δεν αμφισβητεί το IRS. Εκεί δεν παίζουν” απάντησε η κα Τζάκρη.

«Δεν μπορεί κανείς να δηλώσει ικανοποιημένος από αυτό το τηλεοπτικό show. Αυτό δεν συνιστά τη θεσμική διαδικασία κατάθεσης της δήλωσης της περιουσιακής κατάστασης που δεσμεύει όλους τους υπόχρεους. Δεν νομίζω ότι έπρεπε να φθάσουμε σε αυτό το σημείο και να γίνει με αυτόν τον τρόπο. Δεν συνιστά μια επίσημη κατάθεση. Δεν έχουμε γνώση των πραγματικών δεδομένων», σχολίασε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος.

Αντιδράσεις από τους πολιτικούς αρχηγούς της αντιπολίτευσης

Με αφορμή το πόθεν έσχες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Νίκος Ανδρουλάκης θέτει θέμα αξιοπιστίας της πολιτικής: “Δηλαδή αξιοπιστία είναι για τον πρωθυπουργό να λέει ότι η ακρίβεια είναι πίσω μας και η ακρίβεια να είναι εδώ ή είναι αξιοπιστία να έχουμε τον κ. Κασσελάκη που λέει ότι θα φέρει ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα προοδευτικών συντελεστών, αλλά ο ίδιος να έχει εκμεταλλευτεί φοροαπαλλαγές, ειδικούς φορολογικούς παραδείσους για να αποκτήσει την περιουσία του;“.

“Το πόθεν έσχες του κ. Κασσελάκη έχει πολλά τρωτά, όπως και του Πρωθυπουργού. Πιστεύει κανείς ότι ο Πρωθυπουργός πούλησε ακίνητο για να σπουδάσει τα παιδιά του; Μα είναι δυνατόν; Με ενοχλεί και που λέει ο κ. Κασσελάκης ότι δούλευε στην Goldman Sachs” τόνισε στον ΑΝΤ1 ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

“Ο κ. Κασελάκης, δεν ξέρω ακριβώς τι είναι και τί εκφράζει. Εμένα μπορείτε να με αναζητήσετε. Εγώ νομίζω ότι ο κ. Κασελάκης εκφράζει την χαβιαροαριστερά” ήταν το σχόλιο του προέδρου της ΝΙΚΗΣ, Δημήτρη Νατσιού.

“Με ευθύνη του κ. Κασσελάκη λίγες μέρες πριν τις εκλογές η χρεοκοπημένη ΝΔ πήρε πάσα για την αλλαγή της ατζέντας”, υποστηρίζει η Νέα Αριστερά σε ανακοίνωση της, με αφορμή το ζήτημα του πόθεν έσχες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. “Την στιγμή που ο κόσμος της εργασίας και η κοινωνική πλειοψηφία τα βγάζει με δυσκολία παρακολουθούμε έναν διαγωνισμό εκατομμυρίων, δανείων και αδιευκρίνιστων ποσών να σφυρίζουν δίπλα μας. Για άλλη μια φορά ο κ. Κασσελάκης αναδεικνύεται σε χρυσό χορηγό του κ. Μητσοτάκη” προσθέτει.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook