«Το βράδυ θα έρθει και ο Αλέξης Τσίπρας και είναι μεγάλη μου χαρά. Δε νοείται προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα. Είναι το σπίτι του» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης

Kαλεσμένος στο Live News ήταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος μίλησε για το πόθεν έσχες , το σπίτι του στις ΗΠΑ , τη δεύτερη εταιρία αλλά και για τα θέματα της επικαιρότητας, στην τελική ευθεία τρείς μέρες πριν από τις ευρωεκλογές.

Όπως είπε στην αποψινή ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στο Σύνταγμα το παρών θα δώσει και ο πρώην πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας.

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι σημαία για τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι το σπίτι του. Θα είναι ο τελευταίος που θα κλείσει την πόρτα στον ΣΥΡΙΖΑ», είπε.

«Η δέσμευσή μου είναι ξεκάθαρη»
Ακόμη αναφέρθηκε και στη στήριξη των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στον προεκλογικό του αγώνα, τονίζοντας πως «έχουμε σπείρει την παρουσία μας σε όλη τη χώρα και αξιοποιούμε κάθε στέλεχός μας».
«Ένας απόλυτα εφικτός, αν όχι πιθανός στόχος, αν ο κόσμος θέλει να φτιάξει μία ισχυρή αντιπολίτευση την επόμενη ημέρα, ώστε να μην υπάρχει η αλαζονεία του 41%, νομίζω ότι είναι ξεκάθαρη η επιλογή που έχει».
«Η δέσμευσή μου για την επόμενη ημέρα είναι ξεκάθαρη. Αυτός ο χώρος θα γίνει ένας πλατύς προοδευτικός χώρος, όπου η κομματική επετηρίδα θα μπει σε δεύτερο πλάνο. Προτεραιότητα θα είναι η αξιοκρατία και η προσφορά», είπε.

Όσο για τη ΝΔ, εκτίμησε πως το αποτέλεσμά της στις φετινές ευρωεκλογές θα είναι αρκετά κάτω από το αποτέλεσμα των προηγούμενων ευρωεκλογών.

Για το πόθεν έσχες
Σε ερώτηση για το πόθεν έσχες του, μίλησε για τη δεύτερη εταιρεία, για την οποία έκανε αποκαλύψεις χθες (5/6/24) ο δημοσιογράφος Θάνος Δημάδης.

«Το σπίτι αυτό ανήκει σε μένα στο τέλος της χρονιάς. Στο τέλος της χρονιάς το ακίνητο είναι στο όνομά μου και αυτή η εταιρεία ήταν ένα κομμάτι, που το έχω δηλώσει… Σήμερα αυτή η εταιρεία δεν είναι ενεργή και αυτό δεν αφορά τον Έλληνα πολίτη».

«Να ανοίξουν την πλατφόρμα για όλους, για το 2023 για να καταθέσουμε όλα τα στοιχεία. Παρουσίασα όλη τη χρονιά και του συζύγου μου. Να δείξουμε όλοι τα στοιχεία μας, εκείνοι δεν έχουν καταθέσει πόθεν έσχες» είπε στον Νίκο Ευαγγελάτο ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Τιμή μου που θέλουν να με ελέγξουν τόσο πολύ. Οι εταιρείες που έχω είναι στην παρουσίαση που έκανα. Είναι μία εταιρεία και μία οντότητα».

Παράλληλα, τόνισε πως οι Έλληνες πολίτες δεν γνωρίζουν το Πόθεν Έσχες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και άλλων πολιτικών, για τα έτη 2022 και 2023.

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, το σύστημα τον στοχοποιεί, τονίζοντας πως όλο αυτό γίνεται για να αποπροσανατολιστούν οι πολίτες από το έγκλημα των Τεμπών και την ακρίβεια.

«Είμαι διάφανος. Ξέρετε που ζω, αν θέλετε να δείτε τα αποτελέσματά μου στη ναυτιλία μπορείτε να τα δείτε. Τιμή μου που με στοχοποιούν και θέλουν να με ελέγξουν τόσο πολύ. Θα συνεχίσω να παλεύω με τη δύναμη του κόσμου», είπε.

«Εγώ το κλείνω το θέμα. Το θέμα είναι λήξαν. Όταν ανοίξει η πλατφόρμα, όλοι μαζί… (σ.σ.: να υποβάλλουν το Πόθεν Έσχες), τη διαφάνεια που θέλει ο ελληνικός λαόςΤο θέμα είναι λήξαν. Ο ελληνικός λαός απαιτεί πολιτική συζήτηση και όχι πολιτικό παιχνίδι», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είμαι ο μόνος που ‘χαλάει’ την πιάτσα»
«Όλα τα κόμματα έχουν στραφεί εναντίον μου. Τα κόμματα που αυτοαποκαλούνται προοδευτικά στρέφονται εναντίον μου, αντί να στραφούν ενάντια της στυγνής νεοφιλελεύθερης πολιτικής του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η απάντηση είναι γιατί είμαι ο μόνος που χαλάει την πιάτσα για όλους», είπε σχετικά με τις επιθέσεις που δέχεται από τους πολιτικούς αρχηγούς των υπόλοιπων κομμάτων.

Όσο για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη ανέφερε:
«Όταν βλέπεις ένα σύστημα να σε παρακολουθεί και να είσαι αρχηγός μίας ιστορικής παράταξης και να μην έχεις καταφέρει να αλλάξεις το σύστημα, να καταρρεύσει η κυβέρνηση, σημαίνει πολύ απλά ότι δεν έχεις τη λαϊκή βάση και τη δυναμικότητα να φέρεις την αλλαγή», είπε.

Εκτός από Παιδεία και Υγεία, ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί ένα κράτος Δικαίου, «που έχει καταλυθεί αυτή τη στιγμή και το βλέπει και η Ευρώπη», όπως σχολίασε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Σε ερώτηση για το αν παίρνει πίσω τον χαρακτηρισμό Αλ Καπόνε για τον πρωθυπουργό στην ομιλία του, ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε: «Η ομιλία μου, είναι η ομιλία μου»,επανέλαβε χωρίς να πάρει πίσω τα όσα είπε από τη Θεσσαλονίκη.

«Συλλυπήθηκα στον κύριο Χαρίτση για τον πατέρα του. Δεν πρόκειται να πω τίποτα αρνητικό για εκείνον στη συγκεκριμένη συγκυρία» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Σε ερώτηση, για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ο ίδιος είπε: «Έχουμε χτίσει ένα κίνημα, τον ΣΥΡΙΖΑ τον είχαν τελειωμένο και τώρα είμαστε αντίπαλος για όλα τα κόμματα».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook