«Γνωρίζαμε εξ αρχής ότι αυτή εκλογή θα είναι πολύ δύσκολη», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε τις δηλώσεις για τα πρώτα αποτελέσματα των ευρωεκλογών.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, η ΝΔ δεν έφτασε τον στόχο που είχε θέσει, παρόλο που επέτυχε τη μεγαλύτερη διαφορά από το δεύτερο κόμμα στην ιστορία των ευρωεκλογών.

«Δεν θα κρύψω την αλήθεια, ότι το κόμμα μας δεν έφθασε στον στόχο που είχαμε θέσει. Γνωρίζαμε εξ αρχής ότι αυτή εκλογή θα είναι πολύ δύσκολη. Προεκλογικά – και παρά τις προσπάθειές μου – έλειψε ο ουσιαστικός προβληματισμός για το μέλλον της Ευρώπης και την θέση της πατρίδας μας σε αυτήν».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Δυστυχώς η άνοδος της ακροδεξιάς αποτελεί μια πραγματικότητα, από την οποία δεν εξαιρείται ούτε η πατρίδα μας».

«Ακούω τη φωνή και την εντολή των πολιτών: σας εμπιστευόμαστε αλλά προσπαθήστε περισσότερο», σχολίασε ο πρωθυπουργός αποτιμώντας το μήνυμα των εκλογέων.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε στην ομιλία του επίσης: «Στις δύο μεγαλύτερες χώρες της Ευρώπης, στην Γαλλία και στην Γερμανία κρατεά κυβερνητικά κόμματα υποχώρησαν δραματικά».

«Οι εκλογές αυτές γίνονται αφετηρία μιας νέας διαδρομής προς το 2027», επεσήμανε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε «έχουμε τρία χρόνια μπροστά μας, χωρίς εκλογές. Η Ελλάδα του 2027 θα είναι καλύτερη από την σημερινή».

Μετά τη δήλωσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποχώρησε από τα γραφεία της ΝΔ στην οδό Πειραιώς με οπαδούς του κόμματος να τον χειροκροτούν.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις