Ούτε ο ίδιος δεν πίστευε ότι θα κατάφερνε να συγκεντρώσει το εντυπωσιακό ποσοστό του 20% όταν ανακοίνωνε την υποψηφιότητα του τον περασμένο Γενάρη φορώντας σορτσάκι, σακάκι και τρεις γραβάτες.

Είναι ο Φειδίας Παναγιώτου, ένας 24χρονος δημοφιλής Υουtuber, ο οποίος λίγο μετά την ανακοίνωση των Exit Poll που τον ήθελε να συγκεντρώνει το τρίτο μεγαλύτερο ποσοστό έστησε πάρτι στην Πλατεία Ελευθερίας στην Κύπρο.
Έχει πει ότι δεν έχει ψηφίσει ποτέ, ότι δεν έχει καν εκλογικό βιβλιάριο και πως δεν έχει ιδέα από πολιτική και ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Αλλά με κάποιον τρόπο έπεισε τους Κύπριους όχι μόνο να τον ψηφίσουν και να τον βάλουν στην Ευρωβουλή, αλλά και να τον αναδείξουν τρίτη δύναμη σε ολόκληρη την Κύπρο.

Ούτε ο ίδιος δεν πίστευε ότι θα κατάφερνε να συγκεντρώσει το εντυπωσιακό ποσοστό του 20% όταν ανακοίνωνε την υποψηφιότητα του τον περασμένο Γενάρη φορώντας σορτσάκι, σακάκι και τρεις γραβάτες.

Γιος παπά, χωρίς ιδιαίτερες σπουδές έχει γίνει γνωστός στο ευρύ κοινό λόγω της παρουσίας του στο Youtube και το TikTok. Από την πρώτη στιγμή έχει ξεκαθαρίσει πως δεν έχει ιδέα από πολιτική, αλλά θα κάνει ό,τι μπορεί για να βγάλει ασπροπρόσωπους τους συμπολίτες του.

Και μπορεί ο σκοπός του να μην ήταν να βγει σημασία έχει πως σάρωσε στην χθεσινή εκλογική μάχη και πλέον ετοιμάζει βαλίτσες για τις Βρυξέλλες.

Ο Φειδίας Παναγιώτου στο Live News: «Θα προσπαθήσω να είμαι αντάξιος στο αξίωμα που μου έδωσε ο λαός»
«Θα πάω κανονικά στο Ευρωκοινοβούλιο και θα προσπαθήσω να είμαι αντάξιος στο αξίωμα που μου έδωσε ο λαός. Ο κόσμος κατάλαβε ότι έχουν αρχίσει να αλλάζουν τα πράγματα. Στην Κύπρο είδαμε ότι το να είσαι αληθινός παίζει ρόλο στην ψηφοφορία του λαού».

Μάλιστα, όπως δήλωσε ο ίδιος στον Νίκο Ευαγγελάτο, σκοπός του είναι να δημιουργήσει δικό του κόμμα στο Ευρωκοινοβούλιο και να μην προσαρτηθεί σε κάποιο ευρωπαϊκό κόμμα – «ομπρέλα», προκειμένου να διατηρήσει την ανεξαρτησία του.

Από το TikTok στις Βρυξέλλες
Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ψήφισε στη ζωή του. Ψήφισε τον εαυτό του και όπως φαίνεται και χιλιάδες άλλοι Κύπριοι που τον έστειλαν στις Βρυξέλλες για να τους εκπροσωπήσει.

Στην πρώτη του ομιλία ως εκλεγμένος πια ευρωβουλευτής, ο 25χρονος tiktoker είπε πως «πετύχαμε ένα θαύμα» διαβάζοντας την δήλωσή του μέσα από το χαρτί.

Ο Φειδίας έχει περίπου 2,6 εκατ. συνδρομητές στο κανάλι του στο YouTube και κατά καιρούς έχει προκαλέσει αντιδράσεις με όσα έχει δοκιμάσει όπως για παράδειγμα την φορά που θάφτηκε για 10 ημέρες κάτω από τη γη, μέσα σε ένα φέρετρο μαζί με ένα φίδι.

Πέρσι ταξίδεψε σε όλη την Ινδία και την Ιαπωνία χωρίς να πληρώσει, ζητώντας μετρητά.

Και τον Γενάρη του 2023, κοιμόταν σε sleeping bag για τρεις μήνες έξω από την εταιρία του Έλον Μασκ μέχρι να τον γνωρίσει και να φωτογραφηθεί μαζί του.

Είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακό πως ο 25χρονος ινφλουένσερ εντελώς μόνος του, χωρίς προεκλογική εκστρατεία, πλησίασε τα ποσοστά των δύο μεγάλων κομμάτων της Κύπρου.

«Το σημερινό γεγονός κυρίες και κύριοι των κομμάτων, θέλω να το πάρετε ως ένα καμπανάκι που χτυπά για να εκσυγχρονιστείτε, για να θυμηθείτε πως υπηρετείτε τον λαό και όχι τα προσωπικά και κομματικά σας συμφέροντα», σχολίασε Φειδίας.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου δεν διατύπωσε καμία θέση σε κανένα πολιτικό θέμα, δηλώνοντας πως όταν και αν εκλεγεί θα τα μάθει όλα.

Στο πλευρό του πάντα είναι ο ιερέας πατέρας του ο οποίος έκανε δηλώσεις λίγο μετά την εκλογή του γιου του.
Τα κυπριακά Μέσα Ενημέρωσης κάνουν λόγο για το «φαινόμενο Φειδίας».

Η αναπάντεχη νίκη του Φειδία προκάλεσε κλυδωνισμούς στο πολιτικό σύστημα, το οποίο αντιμετώπισε αμήχανα το αποτέλεσμα και την εκλογή ενός νεαρού youtuber.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook