Τι έψαχνε και γιατί πήγε στην ΕΥΠ ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, που διερευνά την υπόθεση των υποκλοπών.

Έλεγχο στα αρχεία της ΕΥΠ πραγματοποίησε αιφνιδιαστικά ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αχιλλέας Ζήσης προκειμένου να διαπιστώσει εάν η λίστα των προσώπων που έλαβαν το ύποπτο μήνυμα για την εγκατάσταση του predator ταυτίζεται με εκείνη όσων είχε θέσει η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών υπό παρακολούθηση των τηλεφώνων τους για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αχιλλέας Ζήσης, έχει αναλάβει την έρευνα για την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, μετά τις καταγγελίες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη και άλλων.
Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός, μετέβη στην ΕΥΠ την περασμένη εβδομάδα, συνοδευόμενος από δύο πραγματογνώμονες, από τον κατάλογο που διαθέτει το Πρωτοδικείο της Αθήνας.

Στην κίνηση αυτή προέβη ο κ. Ζήσης προκειμένου να διασταυρώσει αν είχαν εκδοθεί από την ΕΥΠ διατάξεις άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών για λόγους εθνικής ασφάλειας, το διάστημα 2020-2022 για όλα τα πρόσωπα ή ορισμένα εξ’ αυτών τα οποία περιλαμβάνονται στη λίστα εκείνων που επιχειρήθηκε η εγκατάσταση του παράνομου λογισμικού pretador.

Και αυτό γιατί, σε προγενέστερο στάδιο της έρευνας, οι σχετικές προσπάθειες των εισαγγελικών λειτουργών προς την ΑΔΑΕ και το αρμόδιο, σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, Τριμελές Όργανο στο οποίο μετέχουν ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ και δύο εισαγγελείς, δεν έφεραν αποτελέσματα.

Τα αποτελέσματα του ελέγχου αυτού θα καθορίσουν τα επόμενα βήματα της εισαγγελικής έρευνας στο πλαίσιο της οποίας εξετάστηκαν δεκάδες μάρτυρες ενώ έχουν απαντηθεί και αιτήματα δικαστικής συνδρομής που είχαν αποσταλεί σε διάφορες αλλοδαπές αρχές μεταξύ των οποίων και στις ΗΠΑ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook