Η έρευνα διατάχτηκε μετά τις καταγγελίες των εργαζομένων στο αεροδρόμιο αλλά και αναφορά βουλευτή του ΠΑΣΟΚ. Ποια αδικήματα διερευνώνται

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν οι καταγγελίες εκπροσώπων εργαζομένων στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για βίαιο επεισόδιο σε βάρος υπαλλήλου, με πρωταγωνιστή τον πρώην υπουργό και βουλευτή της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη.

Με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντώνη Ελευθεριάνου ξεκινά προκαταρκτική εξέταση για όσα καταγγέλλεται ότι έγιναν στο αεροδρόμιο, για τα οποία υποβλήθηκε αναφορά και από βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Σύμφωνα με εισαγγελική παραγγελία αντικείμενο της προκαταρκτικής εξέτασης για τον Λευτέρη Αυγενάκη στο πλαίσιο της οποίας θα είναι η διερεύνηση αδικημάτων, όπως η διατάραξη λειτουργίας κοινωφελούς επιχείρησης, η παράνομη βία κατά υπαλλήλου και φθορά πράγματος που χρησιμεύει για την εξυπηρέτηση κοινού οφέλους.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο πρώην υπουργός φέρεται να χειροδίκησε κατά υπαλλήλου, θέλοντας να επιβιβαστεί σε πτήση στην οποία είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία επιβίβασης. Ο κ. Αυγενάκης σε δήλωση του αρνείται ότι άσκησε βία, αναφερόμενος σε λεκτικό επεισόδιο με ένταση , για το οποίο ζήτησε συγγνώμη.

Πάντως προκειμένου να κληθεί να δώσει εξηγήσεις ο Λευτέρης Αυγενάκης σε εισαγγελέα ή να ασκηθεί δίωξη σε βάρος του θα πρέπει οι δικαστικές αρχές να διαβιβάσουν σχετικό αίτημα στη Βουλή για την άρση της βουλευτικής του ασυλίας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook