Συνάντηση του πρωθυπουργού με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την καθιερωμένη ενημέρωση

Το επεισόδιο με τον Λευτέρη Αυγενάκη στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος συζητήθηκε κατά την καθιερωμένη ενημερωτική συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση μετά τις Ευρωεκλογές του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου συζητήθηκαν τα καθημερινά προβλήματα, με έμφαση στην ακρίβεια, που αποτελεί το νούμερο 1 πρόβλημα των πολιτών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στο περιστατικό με τον Λευτέρη Αυγενάκη, χωρίς ωστόσο να αναφέρει το όνομά του. Όπως δήλωσε  τέτοιες συμπεριφορές δεν γίνονται ανεκτές.

Τόνισε επίσης ότι αυτές οι συμπεριφορές όσων κατέχουν εξουσία προβάλουν την εικόνα ότι οι πολιτικοί είναι διαφορετικής συνομοταξίας και με αυτόν τον τρόπο τραυματίζουν την εμπιστοσύνη των πολιτών προς τους πολιτικούς.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για τους νέους διορισμούς στην Παιδεία κάνοντας λόγο για μια σημαντική μεταρρύθμιση που βοηθάει στο ανθρώπινο δυναμικό.

Επιπλέον ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι θα γίνουν νέες επενδύσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενώ μίλησε αναλυτικά για την πρόσφατη επίσκεψή του στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ όπου έκανε αυτοψία στα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία που θα δοθούν σε κυκλοφορία.

Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι σήμερα συμπληρώνονται 9 χρόνια από το δημοψήφισμα του ‘15 το οποίο όπως είπε αποτέλεσε ένα κρεσέντο λαϊκισμού.

Από την πλευρά της, η Κατερίνα Σακελλαρόπουλου, είπε ότι η εμπιστοσύνη και το αίσθημα της ασφαλείας είναι θεμέλιο για τους πολίτες. Μιλώντας για την ακρίβεια, εξήγησε ότι πρέπει να καταπολεμηθεί ενώ η πρόσβαση στην δημόσια Υγεία, Παιδεία και τα ΜΜΜ είναι πολύ σημαντική για τους πολίτες.

Η κ. Σακελλαρόπουλου, αναφέρθηκε και στο μεγάλο πρόβλημα της στέγασης που αντιμετωπίζουν πολλοί εκπαιδευτικοί όταν διορίζονται μακριά από την οικία τους.

Τέλος, αναφέρθηκε και στο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην Θράκη, σημειώνοντας ότι πρέπει να χαράζονται πολιτικές ανάλογα με τις ανάγκες και τόνισε ότι οι νέοι μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της Κλιματικής Κρίσης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις