«Ο στόχος είναι να διατηρηθούν οι θέσεις των εργαζόμενων αλώβητες και για να συμβεί αυτό θα πρέπει να μείνει ανοιχτή και η κυριακάτικη Αυγή», είπε η Θεοδώρα Τζάκρη

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τα εσωτερικά θέματα του ΣΥΡΙΖΑ, το κλείσιμο της «Αυγής» αλλά και τα οικονομικά του κόμματος .

Αναφερόμενη στο κλείσιμο της καθημερινής έκδοσης της Αυγής επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε οικονομική στενότητα και πρόσθεσε:

Για τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: «ο κ. Κασσελάκης ποτέ δεν έκρυψε την οικονομική στενότητα που υπήρχε και που υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ, εξαιτίας του γεγονότος ότι από τις εκλογές του 2023 και μετά απώλεσε ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της κοινοβουλευτικής του δύναμης και ένα κομμάτι της κρατικής επιχορήγησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ χρηματοδοτείται με συγκεκριμένο τρόπο, είναι οι εισφορές των μελών του και η κρατική χρηματοδότηση. Στην ΚΕ ο κ. Κασσελάκης παρουσίασε τα οικονομικά δεδομένα και τις οικονομικές δυνατότητες την επόμενη 3ετία».
Για την εφημερίδα Αυγή: «Εξαιτίας αυτής της στενότητας ήρθε και η δυσάρεστη είδηση του κλεισίματος του καθημερινού φύλλου της Αυγής. Ο στόχος είναι να διατηρηθούν οι θέσεις των εργαζόμενων αλώβητες και για να συμβεί αυτό θα πρέπει να μείνει ανοιχτή και η κυριακάτικη Αυγή και να ενισχυθεί και η ηλεκτρονική της μορφή. Αυτό που «γλιτώνουμε» είναι τα εκτυπωτικά, η τιμή του χαρτιού είναι πάρα πολύ υψηλή. Θα μας δοθεί η δυνατότητα με τα χρήματα που θα εξοικονομήσουμε να στηρίξουμε τις θέσεις των εργαζομένων αλλά και την ηλεκτρονική έκδοση της Αυγής. Δεν γνωρίζω αν υπήρχαν troll επί πληρωμή. Δεν έχουμε την δυνατόητητα να πληρώνουμε troll, δεν έχουμε την δυνατότητα για “άπλες”. Εγώ πάντως όταν κάνω μία ανάρτηση στο twitter μου επιτίθενται τα troll της ΝΔ με πρώτη από όλους την “Ομάδα Αλήθειας”, που κατοικοεδρεύει στα έγκατα του Μεγάρου Μαξίμου», τόνισε η κ. Τζάκρη.

«Εθνικό κεφάλαιο ο κ. Τσίπρας – Πρέπει κάποιοι να του φέρονται με σεβασμό»
Μεταξύ άλλων, η Θεοδώρα Τζάκρη αναφέρθηκε στο κλίμα μεταξύ Τσίπρα και Κασσελάκη.
«Υπάρχει κόντρα Κασσελάκη – Τσίπρα; Δεν έχω ακούσει τον κ. Τσίπρα να τοποθετείται περί αυτού. Θεωρώ ασυνάρτητο το να θέλει να επιστρέψει ένας ηγέτης που αποχώρησε οικειοθελώς. Δεν βγάζει νόημα αυτό και δεν νομίζω ότι οκ. Τσίπας επιδιώκει αυτό. Ο κ. Τσίπρας βρίσκεται σε μία φάση αναστοχασμού. Είναι έπαινος για έναν ηγέτη να στέκεται στο πρόσφατο παρελθόν και να τοποθετείται για κάποιες επιλογές του κριτικά και αυτοκριτική. Θεωρώ ανήθικη την προσπάθεια που γίνεται από κάποιους να προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από την φυσιογνωμία του κ. Τσίπρα και να ευτελίζουν. Αυτά τα άτομα είναι μέσα στο κόμμα. Ο κ. Τσίπρας είναι ένα εθνικό κεφάλαιο και ένα ιστορικό πρόσωπο για τον ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρώ ότι αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να του φέρονται με περισσότερο σεβασμό και να τον εξαιρούν από όποια τετριμμένα της κομματικής καθημερινότητας», τόνισε.

Για το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στις Αρχές του φθινοπώρου η Θεοδώρα . Τζάκρη, είπε:
«Το Συνέδριο που θα γίνει δεν είναι συνέδριο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών είναι συνέδριο καταστατικό. Μάλιστα ο πρόεδρος είπε κάποιες κατευθύνσεις που είναι τροφή για σκέψη προς την επιτροπή καταστατικού που έχει διοριστεί. Η εισήγηση του προέδρου πέρασε με πολύ μεγάλη πλειοψηφία, και το κείμενο των 87 δεν μπήκε καν σε ψηφοφορία και κατατέθηκε από αυτούς ως συμβολή γιατί στην πορεία διαπίστωσαν ότι φυλλοροούν και ότι οι 87 δεν γίνονται 87+ αλλά 80. Και οι ψηφοφορίες που μπήκαν για τις τροπολογίες που κατατέθηκαν από ορισμένα στελέχη, ενώ ήταν για τα δημοψηφίσματα, που επισημαίνω, ήταν διαφορετικό κείμενο από αυτό που συμπεριλαμβανόταν στην πλατφόρμα, των 87, δεν έτυχε και της αποδοχής των βουλευτών. Απορρίφθηκε με μεγάλη πλειοψηφία. Από ό,τι κατάλαβα, ήθελαν να πάμε σε δημοψήφισμα και να στήσουμε την 6η συριζαϊκή κάλπη μέσα σε 8 μήνες για να αποφασίσουμε για το αν θα δεσμευθούμε ή όχι με άλλα κόμματα. Η τροπολογία αυτή ήταν μέχρι γιατί επικίνδυνη γιατί υποστηρίχθηκε από στελέχη που πίεζαν τον κ. Τσίπρα να επιμείνει στην απλή αναλογική παρόλο που το ΠΑΣΟΚ είχε αρνηθεί. Και αυτό είχε συνθλιπτικά αποτελέσματα όπως είδαμε, στις προηγούμενες εκλογές», είπε αρχικά.

Τα στελέχη που δεν ακολουθούν την γραμμή του κόμματος, θα πρέπει να διαγράφονται;
Σύμφωνα με την κ. Τζάκρη, «αυτά θα τα εξετάσουν τα αρμόδια όργανα. Αυτά που υποστηρίχθηκαν από κάποια στελέχη είναι προσωπικές ατζέντες και απόψεις, που δεν τυγχάνουν νομιμοποίησης ούτε της πλειοψηφίας, ούτε των κομματικών οργάνων ούτε της ΚΟ μας. Η ΚΕ μόνο το 2023 έχει συνεδριάσει 3 φορές. Μετά τις εκλογές συνεδρίασε προχθές. Το κείμενο των 87 παραβίασε ανοιχτές θύρες».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook