«Θα σεβαστώ την απόφαση της Επιτροπής αλλά θα παρότρυνα τον κύριο Σπίρτζη να κάνει αντιπολίτευση με την ίδια θέρμη και στον κ. Μητσοτάκη, όχι μόνο στο κόμμα του»

«Σε γενικές γραμμές, το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι είχαν πλήρη γνώση για τα ζητήματα του κόμματος και για τα οικονομικά. Είναι λυπηρό κατά τη γνώμη μου. Έγινε ένα τεράστιο άνοιγμα πέρυσι στις εκλογές του Ιουνίου και μάλιστα ανάμεσα στη δεύτερη εκλογή και αναγκαζόμαστε αυτή την στιγμή αν αντιμετωπίσουμε μία δύσκολη κατάσταση. Πριν από τις ευρωεκλογές του είχα αναφέρει πολλές φορές αυτά τα ζητήματα, δεν θα φανερώσω ιδιωτική συζήτηση με τον προκάτοχό μου».

Αυτά είπε ο Στέφανος κασσελάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο talk radio για τον Αλέξη Τσίπρα, δηλώσεις που σίγουρα θα συζητηθούν.

Για την Αυγή

«Είναι εύκολο να πεις μην κλείσεις κάτι και να μην αγοράζεις το φύλλο. Και η σύμβαση που ανέφερα είναι ο λόγος που έμεινε ανοιχτή για 4 μήνες. Η σύμβαση σταμάτησε την πρώτη Κυριακή που εξελέγην πρόεδρος. Ήταν σύμβαση που διήρκησε χρόνια. Δεν σύναψα εγώ αλλά όποιος είχε δικαιοδοσία πριν. Η Αυγή τη σύναψε και το αφήνω εκεί. Αυτά τα ζητήματα είναι γνωστά. Πρέπει να υπάρξει στήριξη στην τωρινή ηγεσία όπως αρμόζει στις αρχές της Αριστεράς» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αποκάλυψε ότι «την απόφαση των πόρων θα πάρει η Πολιτική Γραμματεία στην επόμενη συνεδρίαση».

Μετανασταυτικό

«Το Αιγαίο δεν ανήκει στα ψάρια του. Υπάρχουν σύνορα. Θεωρώ ότι είναι λιγότερο το μεταναστευτικό αυτή την εποχή σε σχέση με 5 χρόνια πριν. Το ζήτημα είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών στο διευθυντήριο των Βρυξελλών. Ο κόσμος προτιμά την εθνική κυριαρχία στα χέρια του. Η αλληλεγγύη έφερε την ΕΕ σε ένα σημείο να γίνει το πιο πετυχημένο πολιτικό πείραμα. Θεωρούμε ως ΣΥΡΙΖΑ απαράδεκτο να γίνεται η ψυχή ταλαιπωρημένων ανθρώπων εμπορεύσιμο προϊόν και η χώρα που υπέγραψε στο σύμφωνο που υπέγραψε Μητσοτάκης αποθήκη ψυχών» τόνισε χαρακτηριστικά.

Για Σπίρτζη

«Υπάρχουν καταστατικές και συλλογικές διαδικασίες για τέτοια ζητήματα. Οποιαδήποτε ομάδα μελών μπορεί να προβεί στην Επιτροπή δεοντολογίας για να καταγγείλει ότι θέλει και μετά η Επιτροπή να αποφασίσει. Θα σεβαστώ την απόφαση της Επιτροπής αλλά θα παρότρυνα τον κύριο Σπίρτζη να κάνει αντιπολίτευση με την ίδια θέρμη και στον κ. Μητσοτάκη, όχι μόνο στο κόμμα του» είπε για την επιστολή των 70 μελών του ΣΥΡΙΖΑ που ζήτησαν την αποπομπή του Χρήστου Σπίρτζη.

«Διότι είναι πολύ εύκολο να βγαίνουμε στα κανάλια και να σχολιάζουμε τον τωρινό πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει αναλάβει ένα πολύ δύσκολο έργο της ανάταξης της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με ένα μειωμένους πόρους και πολύπλευρα ζητήματα, να σχολιάζεις απέξω οποιδήποτε μπορεί να το κάνει. Το δύσκολο είναι να βοηθάς από μέσα» πρόσθεσε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook